Telefony komórkowe
radzi89 napisał(a):*Nokia N9 – zna ktos , bawil sie?
*Nokia 700
*Nokia 701
*Nokia 800 Lumia – nigdy nie widzialem na zywo, jest w sprzedazy w PL ?
radzi89 napisał(a):Myslalem tez o nowym iPhone
radzi89 napisał(a):ze ja nie uzywam telefonu do zabawy
No to Android jest systemem najmniej stworzonym do zabawy w porównaniu z tymi telefonami o których piszesz wyżej. No ale ja Cię namawiał nie będę. Jeżeli potrzebujesz telefon do dzwonienia i smsów to zrezygnuj ze smartfona. A jeżeli jednak chcesz smartfona to Symbian jest wg mnie obecnie najsłabszą platformą. 100x bardziej wolałbym BadaOS czy nawet WindowsPhone.
Pare dni temu zrobilem roota na moim SGS+
Teraz sobie wgram najnowszy stockowy ROM (bodajze z androidem 2.3.6) a jak wyjdzie stable release CRANIUM to wtedy chyba sie skusze na niego 
Na Milestone chłopaki w końcu dopracowali Cyana7 z 2.3.7
Chodzi bajecznie. Ale czas się rozglądać za czymś nowszym... Nie mam jednak pomysłu na razie na zastępce motki. Kusi mnie kolejna motorola... Wykonanie tych telefonów jest bajeczne. Najbardziej pasuje mi Defy, ale to niewielki skok do przodu pod względem parametrów. Poczekam na RAZR w sensownej kasie lub Atrixa 
Topaz napisał(a):Powstało mnóstwo ROMów na te modele pomimo blokady.
Z tym, że kernel został taki sam
Fakt, ze ten sam ale jak sam napisałeś – działa doskonale. 
Tak przy okazji jak ktoś używa Defy to kolejne bootmenu będzie miało już multiboota. Mozna będzie używać dwóch ROMów jednocześnie. Teraz tak mam, tyle, że przy starcie muszę wybierać second boot. Jeden system jako testowy (teraz ICS), a drugi stabilny na stałe. Bardzo dobra sprawa,
Tak przy okazji jak ktoś używa Defy to kolejne bootmenu będzie miało już multiboota. Mozna będzie używać dwóch ROMów jednocześnie. Teraz tak mam, tyle, że przy starcie muszę wybierać second boot. Jeden system jako testowy (teraz ICS), a drugi stabilny na stałe. Bardzo dobra sprawa,
Zgadnij kotku, co mam w środku....
- Od: 22 kwi 2006, 20:18
- Auto: M6 2.3 Sport
loockas napisał(a):Kusi mnie kolejna motorola...
poczekaj z 3-4 miesiace. Za chwile zaczna sie pojawiac telefony oparte o Tegra 3. A ja poluje na Galaxy TABa...
sq2jul napisał(a):A ja poluje na Galaxy TABa...
Ja póki co kupiłem jako zabawkę chinskiego tableta 7". Działa jako nawigacja i czytnik pdfów do poduszki. Nie powiem, ale chętnie bym przytulił galaxy taba, ale tego 7". Dokładnie w tym samym celu. Chińczyk troche za wolny jest. 10" to już dla mnie za wielkie ustrojstwo dlatego ten nowy Tab dla mnie odpada.
Mateusz napisał(a):Z ciekawości, kto z posiadaczy Defy z premedytacją ją topił i jak efekty?
Pozdrawiam, Mateusz.
Przyznam się......głupi zakład na imprezie
Jak woda lała się na ekran (test w umywalce) to nie chciało nawiązać połączenia (abonent poza zasięgiem czy coś takiego), jednak jak leżała sobie pod powierzchnią wody (5cm) i to telefon sobie dzwonił
P.s. błagam, nie komutujcie bezsensownego zakładu
Adamos napisał(a):P.s. błagam, nie komutujcie bezsensownego zakładu

Jak kiedyś udowodniłem że Nokia 6230i to idealny telefon dla piwosza :–). Nadal ją mam, ale teraz to już tylko robi za otwieracz :–)
loockas używasz jakiegoś softu do VPN na android ? Jeśli tak to jakiego ? OpenVPN ? Jakiś terminal czy coś w tym stylu ? Muszę sobie firmowy telefon w najbliższym czasie wybrać i chyba jednak jakiś kombajn mi się przyda w którym z migruję z Lapka z modemem na telefon :–).
..::Born To Rise Hell::..
Adamos napisał(a):Przyznam się......głupi zakład na imprezie
Mój samsung solid pływał w kuflu w barze... a wszyscy w okół dzwonili na niego i cieszyli się jak wibrował w piwie
JohnnyB napisał(a):używasz jakiegoś softu do VPN na android
Domyślnego z Cyana7. Działa z PPTP, a więcej nie potrzebuje
Okej. To mam do Was małą sprawę.
1) Czemu w menu mam dwa razy "Konta"? Troche mnie to wkurza mimo iż tak jest od dawna.
2) Co zrobić gdy mi się zawiesza telefon w Mapach Google? Zdąża się też w innych aplikacjach.
Do czego dążę. Trochę się już oswoiłem z Androidem, telefon był zatopiony – zakładam, że wady fabryczne już by wyszły na wierzch.
Czas się trochę pobawić z systemem.
Na początek chciałbym zainstalować na nowo normalnego Androida 2.2 by pozbyć się tego, że mam dwa razy Konta i może jakoś poprawić te zawieszenie. Czy "twardy reset" coś da?
A może olać ww operacje, robić roota i wrzucać jakiegoś CM7 (czy jak to tam)?
p.s. Do nowego 2.2 pewnie też potrzeba roota. (?)
1) Czemu w menu mam dwa razy "Konta"? Troche mnie to wkurza mimo iż tak jest od dawna.
2) Co zrobić gdy mi się zawiesza telefon w Mapach Google? Zdąża się też w innych aplikacjach.
Do czego dążę. Trochę się już oswoiłem z Androidem, telefon był zatopiony – zakładam, że wady fabryczne już by wyszły na wierzch.
Czas się trochę pobawić z systemem.
Na początek chciałbym zainstalować na nowo normalnego Androida 2.2 by pozbyć się tego, że mam dwa razy Konta i może jakoś poprawić te zawieszenie. Czy "twardy reset" coś da?
A może olać ww operacje, robić roota i wrzucać jakiegoś CM7 (czy jak to tam)?
p.s. Do nowego 2.2 pewnie też potrzeba roota. (?)
Adamos napisał(a):wrzucać jakiegoś CM7
Wrzucaj CM7 lub cokolwiek zmodowanego polecanego na forum.android. Praktycznie każdy rozwijany, modowany rom będzie odczuwalnie lepiej działał od stockowego. Ja używam na przemian CM6 (Froyo) i CM7 (Ginger) na Milestone i bardzo sobie chwalę. Obecnie męczę najnowsze CM7 z 2.3.7. Jest świetne
CyanogenMod 7 ma ogromną zaletę w postaci wsparcia i bardzo dobrego zaplecza kucharzy. Ja bardzo polecam.
Dzisiaj dotarl do mnie Galaxy Tab 7" :–) Wygoda jezeli chodzi o przegladanie stron jest na prawde na najwyzszym poziomie.
Chyba bede musial sie pokusic o Honeycomba, bo z tego co widze najlepsze aplikacje tabletowe sa przeznaczone dla androida 3.0 i nowszych. Chlopaki z xda-developers wypuscili juz port Honeycomb'a... Co prawda na razie jest to RC1 ale z tego co czytalem do usuniecia zostaly juz tylko minor bugi. Dobra nowinka jest rowniez to, ze chlopaki z wyzej wymienionego forum zaczeli portowac Androida Ice Cream Sandwitch
Chyba bede musial sie pokusic o Honeycomba, bo z tego co widze najlepsze aplikacje tabletowe sa przeznaczone dla androida 3.0 i nowszych. Chlopaki z xda-developers wypuscili juz port Honeycomb'a... Co prawda na razie jest to RC1 ale z tego co czytalem do usuniecia zostaly juz tylko minor bugi. Dobra nowinka jest rowniez to, ze chlopaki z wyzej wymienionego forum zaczeli portowac Androida Ice Cream Sandwitch