Motocykle
kompozyty są wytrzymalsze od laminatów. Kaski kompozytowe jednak wychodzą ponad 1000pln. Warto zwrócić uwagę aby też kask miał tą taką adaptacyjną wyściółkę która dopasowywuje się do kształtu twarzy. Kolega się ostatnio przesiadł z caberga za 300 pln na taki właśnie kask Shoei i twierdzi że różnica w komforcie jest makabryczna.
A co do sprzęta to ja jeśli zdecyduję sięna ściga to raczej będę szukać czegoś na wtrysku, prawdopodobnie F5 (w USA F4i)
A co do sprzęta to ja jeśli zdecyduję sięna ściga to raczej będę szukać czegoś na wtrysku, prawdopodobnie F5 (w USA F4i)
Pozdrawiam, Tomek
Drinking wine and killing time
nemi przepraszam juz nie bedem
Winetou sprawc sobie firme M-laine nowa ale ma bardzo dobre ceny
biora ludzie sprzedajemy tego mase
Ja jeden kask mam HJC a drugi Shoei wazne tez by idealnie siedział na łbie bo i naczej to mozesz sie po obcierac
i jeszcze jedno zanim kupisz to przemysl to czy chcesz z przyciemniona szybka,przyciemniona ładnie wyglada i słonce tak nie razi ale chu...widac.
Winetou sprawc sobie firme M-laine nowa ale ma bardzo dobre ceny
Ja jeden kask mam HJC a drugi Shoei wazne tez by idealnie siedział na łbie bo i naczej to mozesz sie po obcierac
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Śmierć Jezdzi Szybko!!!My Jezdzimy Jeszcze Szybciej:)
- Od: 29 cze 2004, 12:09
- Auto: Mazda 626 GE 2.0 16v.LPG.
Bimbak napisał(a):prawdopodobnie F5 (w USA F4i)
Kumpel z Piotrkowa ma takiego sprzęta – trzeba przyznać, że wtrysku nie trzeba ustawiać (w przeciwieństwie do gaźników) ale sam moto nie jeździ wiele szybciej, jest lżejsze, ma inny kąt główki ramy (spontaniczniej skręca) i jest dużo droższe niż F2/3
Aaaa – idę się przebujać – ładna pogoda jest
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
marek napisał(a):hmmm, ale przecież laminat to też kompozyt
Masz pewnie na myśli materiały typu włókno węglowe, kevlar itd w porównaniu o laminatu?
hehe no nie jestem fachurą – może się pomyliłem. Ale tak jak napisałeś – miałem na myśli karbon i kevlar pisząc kompozyty.
Redoo napisał(a):Wy CBR-ki a ja tylko Kawasaki Ninja
Ninje owszem ale tylko ZX-7R albo ZX-6 po 2002 roku (636
brii napisał(a):wtrysku nie trzeba ustawiać (w przeciwieństwie do gaźników) ale sam moto nie jeździ wiele szybciej, jest lżejsze, ma inny kąt główki ramy (spontaniczniej skręca) i jest dużo droższe niż F2/3
dwóch moich kumpli ma cbrki: jeden F3 fajnie zrobiona a drugi właśnie F5 i faktycznie F5 prawie drugie tyle kosztuje ale jest prawie 2 razy młodsze od analogicznego F3
Pozdrawiam, Tomek
Zdąrzyłem wrócić przed deszczem
Cuś jest w moim moto nie tak po wizycie w Koninie – dużo mi pali – dzisiaj bez strasznego pałowania CBR wciągnąła średnio 7.29l/100km
Dla motocykli czas leci wolniej niż dla samochodów, bo przebiegi są znacznie mniejsze
Fakt faktem, że F4i technologicznie jest znacznie w przód w porównaniu do F3, ale nie jest to znacząco odczuwalne podczas jazdy
Cuś jest w moim moto nie tak po wizycie w Koninie – dużo mi pali – dzisiaj bez strasznego pałowania CBR wciągnąła średnio 7.29l/100km
Bimbak napisał(a):jest prawie 2 razy młodsze od analogicznego F3
Dla motocykli czas leci wolniej niż dla samochodów, bo przebiegi są znacznie mniejsze
Fakt faktem, że F4i technologicznie jest znacznie w przód w porównaniu do F3, ale nie jest to znacząco odczuwalne podczas jazdy
witam. zaczynałem od motocykli i napewno do nich jeszcze wrócę. ostatnim moim motorkiem była kawa gpx600r. to choroba, z której się nie da wyleczyć. zresztą, sam pewnie wiesz. pozdrawiam
-
szaryGPX
szaryGPX napisał(a):to choroba, z której się nie da wyleczyć. zresztą, sam pewnie wiesz. pozdrawiam
cos w tym jest nic nie sprawia mi takiej radosci jak jazda na motorze
Panowie napiszcie co w Waszym zyciu znaczy motor
i czym on dla Was jest?! czy moze tak jak dla mnie jest to wasza odskocznia od rzeczywistości?Sami wiecie ze to nie bespieczne trochu
Jak jezdzicie myslicie o swoich bliskich?!bo ja mam z tym problem 

co myślicie o tym ? wiem ze szalu nie ma ale moze na poczatek wystarczy...
ZDOBYWCA STRON 6, 323, 626, 929

- Od: 7 wrz 2005, 18:06
- Auto: MX-3 KF, Honda CBR600F4i
Winetou napisał(a):http://moto.allegro.pl/item196646856_arai_quantum_ece22_03_zobacz_.html
używka
Winetou napisał(a):http://moto.allegro.pl/item196531095_lazer_vertigo_viper_wyskoka_jakosc_i_wygoda_.html
niska waga

Kask dopasowuje się do kształtu głowy jeźdźca – ten już jest wygnieciony, poza tym nie znasz jego historii (tak jest z każdą używaną rzeczą), a kask za dużo chroni żeby ryzykować.
Nad pozostałymi bym się zastanawiał, ale nic nie sugeruję bo ani jednego nie miałem w rękach ani na głowie
Nad pozostałymi bym się zastanawiał, ale nic nie sugeruję bo ani jednego nie miałem w rękach ani na głowie
Bimbak Winetou Mama
Winetou ja bym nie kupował z allegro lepiej isc do sklepu przymiezyc wez pod uwage ze kask bedzie Ci towarzyszył za kazdym razem gdy bedziesz jezdził
Winetou ja bym nie kupował z allegro lepiej isc do sklepu przymiezyc wez pod uwage ze kask bedzie Ci towarzyszył za kazdym razem gdy bedziesz jezdził
w poznaniu masz sporo sklepow raczej, wiec lepej pojdz i chociaz wybierz najwygodniejszy. A pozniej jak chcesz taniej to kup taki sam na allegro. Ale nie znajac rozmiaru kasku sie nie kupuje na oko. Naprawde wiele kaskow niby pasujacych rozmiarem okazuje sie strasznie niewygodna albo za luzna.
- Od: 2 gru 2006, 20:58
- Auto: C63 AMG Kombi + Fiat Bravo Psst... + Combo