Lustrzanki – polecane/niepolecane aparaty fotograficzne
Motoryzacyjnie:

Ostatnio edytowano 3 mar 2009, 11:44 przez strOOs, łącznie edytowano 1 raz
"The object of war is not to die for your country, but to make the other bastard die for his."
www.zacharow.info – portfolio
- Od: 17 lis 2005, 00:24
- Auto: 323F BJ FP LPG
A ja właśnie zamieniłem mojego canon Ixus60 na Canon Ixus 85is.
Czytałem porównanie w gazecie i ixus17 był na 2 miejscu.Wiec mysle ze jak dla amatora 85is bedzie dobry
Czytałem porównanie w gazecie i ixus17 był na 2 miejscu.Wiec mysle ze jak dla amatora 85is bedzie dobry
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
Redoo:
1. Rozmyte powinno byc tlo a nie auto
2. Takie zdjecia to trudna sprawa – klania sie temat HDR
3,4,5 – fajne
6. monotonnie
7. fajnie
8. nic nie widac
Maly dodatek z dzis:

1. Rozmyte powinno byc tlo a nie auto
2. Takie zdjecia to trudna sprawa – klania sie temat HDR
3,4,5 – fajne
6. monotonnie
7. fajnie
8. nic nie widac
Maly dodatek z dzis:

Ostatnio edytowano 17 mar 2009, 22:09 przez strOOs, łącznie edytowano 2 razy
"The object of war is not to die for your country, but to make the other bastard die for his."
kamilgt szumy latwo zdjac. I kompaktem robi sie takie zdjecia wg mnie latwiej, bo zwykle ostro jest wszedzie
Swietne foty.
Swietne foty.
Świetne fotki to są Twojego autorstwa
Może też kiedyś kupię jakieś lustro, chociaż same lustro z jakimś standardowym kitem to chyba za mało do robienia dość ciekawych zdjęć, a żeby takowe robić to trzeba wydać worek pieniędzy na dodatkowe szkła,obiektywy itp.

- Od: 24 cze 2006, 14:29
kamilgt zalezy co chcesz robic.
Jak chce robic auta / portrety to zamkniesz sie z uzywana puszka i obiektywem 50mm F1.8 w ~1100zl. Mowie o 300d/350d + 50/1.8 II + kit.
Puszki te nie sa najnowsze ale dobrze sie sprawdzaja. Wazne zeby znalezc egzemplarz niezajechany
Ja planuje zakup 300d za troche jako zapasowa puszka.
A z gory polecam Canona, bo ten system znam najlepiej.
A jesli ma byc tanio i dluzszy zoom to Canon G9/G10. Kompakt ktory poza portretami duzo nie odbiega od lustrzanek.
Jak chce robic auta / portrety to zamkniesz sie z uzywana puszka i obiektywem 50mm F1.8 w ~1100zl. Mowie o 300d/350d + 50/1.8 II + kit.
Puszki te nie sa najnowsze ale dobrze sie sprawdzaja. Wazne zeby znalezc egzemplarz niezajechany
Ja planuje zakup 300d za troche jako zapasowa puszka.
A z gory polecam Canona, bo ten system znam najlepiej.
A jesli ma byc tanio i dluzszy zoom to Canon G9/G10. Kompakt ktory poza portretami duzo nie odbiega od lustrzanek.
strOOs napisał(a):Rozmyte powinno byc tlo a nie auto
hheee wiem ale to zdjęcie było robione w trudnych warunkach tzn,z za kierownicy ciężarówki
Śmierć Jezdzi Szybko!!!My Jezdzimy Jeszcze Szybciej:)
- Od: 29 cze 2004, 12:09
- Auto: Mazda 626 GE 2.0 16v.LPG.
Jak ktos chce polara 62mm to mam do pchniecia
Ja szukam 86mm...
Ja szukam 86mm...
Artiks Fisheye 
Super efekty dają rybie oka przy fotografowaniu aut np.w świetle jarzeniowym – parking podziemny. Dwóch znajomych wygina te perspektywy jak się tylko da : http://www.flickr.com/photos/kosciu/page9/ , http://delansol.fotosik.pl/zdjecia/2 + ofc zabawa w PS z dodatkiem LightRoom ,. Wygląda to bardzo efektownie, choć nie każdemu się podoba
.
Artiks pierwszy ma plus, ze ma Nikona – fajniejszy fisz jest do nikona dostepny
Ja lubie swiatlo blyskowe
Ja lubie swiatlo blyskowe

Odkopałem se fotke i wrzuciłem na DA
Ford Sierra 2,9 24v 4x4 Cosworth BOA :) Ta ze śmiercionośnym napędem... ~200 koni, v6, rwd, spalanie 10l lpg, lans, czego chcieć więcej? :D
- Od: 12 kwi 2008, 21:16
- Auto: -Sierra mk2 2.0 dohc –>2,9 24v6 4x4
-Sierra mk2 2.0 dohc
-Sierra mk1 85r. 2.0 ohc – Coupe GT :D
Maly dodatek z imprezy z zeszlej nocy:

No i po roku od zaczęcia postu okazuje się że jednak sporo ludzi ma lustrzanki i w ogóle większość z nas lubi robić dobre zdjęcia i o nich rozmawiać. A początki były trudne i moderatorzy sceptyczni:
" Zobacze jak temat będzie się rozwijać – a swoją drogą uważam, że takie tematy są lepsze na forach fotograficznych...
1. Udzielaja się tam pasjonaci
2. Można otrzymać fachowe porady
3. Jest całą masa informacji dziedzinowych
Ile osób u nas ma lustrzanki pytajnik?
pzdr"
Lustrem śmigam od roku i przy obecnych cenach tego sprzętu nikomu kto chce dobre zdjęcia robić nie radzę wybierać kompakta w podobnych pieniądzach.
Pozdrawiam!

" Zobacze jak temat będzie się rozwijać – a swoją drogą uważam, że takie tematy są lepsze na forach fotograficznych...
1. Udzielaja się tam pasjonaci
2. Można otrzymać fachowe porady
3. Jest całą masa informacji dziedzinowych
Ile osób u nas ma lustrzanki pytajnik?
pzdr"
Lustrem śmigam od roku i przy obecnych cenach tego sprzętu nikomu kto chce dobre zdjęcia robić nie radzę wybierać kompakta w podobnych pieniądzach.
Pozdrawiam!
-
PiTTer
PiTTer co nazywasz podobnymi pieniedzmi? Jak ktos szuka sprzetu w okolicach ~1000-1500zl i nie chce nic skomplikowanego to nie chce lustra tylko dobry kompakt.