Może przestańmy bo w końcu Brii umrze z głodu bojkotując wszystko co mogło mieć styczność z MS

www.mazdaspeed.pl
Grzyby napisał(a):To ja dodam jeszcze tepse (ponad 20tys. użytkowników, zarządzanie siecią/centralami itd), Siemensa i Alcatela
brii napisał(a):Opinia jest jak dziura w pupie – każdy ma swoją.
Nie będę z Wam dyskutował
brii napisał(a):I uważajcie na MS – chłopaki przymierzają się do wypożyczania oprogramowania (opłata za czas)
Winetou napisał(a):to po kiego grzyba (sorry mariusz ) piszesz, że żadna duża firma nie korzysta z MS i że nie nadaje się do zastosowań profesjonalnych ?
Winetou napisał(a):nie przymierza się tylko już dawno to mają – nazywa się to OSL i w niektórych przypadkach jest bardzo korzystne – szczególnie dla dużych przedsiębiorstw
brii napisał(a):w przyszłości opłatą będzie % od zysku
brii napisał(a):Nie twierdzę, że każda, czytaj proszę ze zrozumieniem. Spotkałem się z kilkom przypadkami dużych firm używających MS i nieudolnością ich systemów (np.: TP SA, InterCars).
Ale jaki napisałem wcześniej i co nemi potwierdził w naprawdę poważnych zastosowaniach nie używa się MS, bo po co ładować na serwery zbędne setk MB (w przypadku Visty) GB kodu, który może zawiść.
brii napisał(a):To już niedaleko do
Winetou napisał(a):myślę, że jest to równie prawdopodobne jak to, że ludzie posłuchają milionów much
Winetou napisał(a):GSK to nie jest naprawdę duże zastosowanie ?
brii napisał(a):Z Netią nie miałem kontaktu, ale z TP SA miałem przez 4 lata codziennie killer
brii napisał(a):Wątpię, żeby ich system rozliczeniowy stał na Windows oczko
Winetou napisał(a):Europejskie centrum zarządzania siecią znajduje się w Poznaniu
Winetou napisał(a):ja mam z netią od pół roku i z łezką w oku wspominam czasy, kiedy dostawcą usług była tepsa...
Winetou napisał(a):baza oraclowa
brii napisał(a):Ale jaki napisałem wcześniej i co nemi potwierdził w naprawdę poważnych zastosowaniach nie używa się MS
brii napisał(a):Dobrze wiedzieć – trzeba trzymać się od nich z daleka usmiech
brii napisał(a):Aha – to dlatego każdy kontakt z Błękitną Linią to droga przez mękę – to nie wina niekompetentnych konsultantów tylko kiepskiego systemu, który się znowu zawiesil jak to mówią konsultanci przy prawie każdym kontakcie
Grzyby napisał(a): – nie ma to jak wyśmiać oponenta .....
Grzyby napisał(a):bo nie mają fisia na punkcie Linuxa jako leku na zło świata całego.
Ba, co prawda to niesprawdzona informacja ale słyszałem że Linux będzie stosowany w Afryce – ponoć efektem ubocznym jego działania jest produkcja żywności. Cudo normalnie – jak Arka Przymierza produkująca mannę (czy co tam ona robiła)
Nie porównuj obsługi klienta z zarządzaniem centralami czy użytkownikami. Kto jak kto ale Ty powinieneś czuć różnicę.....
Grzyby napisał(a):Sygnity czy Computerland
Grzyby napisał(a):brak wystarczających testów przed wprowadzeniem i operowanie na żywym organizmie
nemi napisał(a):Ale omijaj go, bo nabija kabzę MS, a ludzie, którzy o tym zdecydowali to kompletni debile, bo mogli przecież włożyć Kopiksa z płyty i mieć system z torrenta za koszt płyty, prawda?
brii napisał(a):Nie wiem czemu się tak uparliście na to, że Linux do niczego się nie nadaje i nie jest w żadnym przypadku konkurencją dla MS.
nemi napisał(a):Wytłumacz mi brii jeszcze jakoś czemu akurat wybrali Oracla, a nie Postgresa? Po co płacą tyle siana. Zatrudniają analityków-debili?
nemi napisał(a):To jest akurat wina pewnego aspektu, który pojawia się wszędzie – pojawia się jakaś estymacja projektu (oczywiście nierealna, bo przetargu czy konkursu się nie wygra), a potem coś się wdraża na gwałt, bo klient ma srakę. Standard wszędzie i czy to będzie Sygnity, czy Prokom (np. informatyzacja ZUSu) czy jakakolwiek inna firma, która realizuje projekt obsługujący miliony operacji...
brii napisał(a):Nie porównój darmowego Postgresa z płatnym Oraclem
brii napisał(a):To jest zasługa MS – licencje typu "zero odpowiedzialności" – oni wprowadzili je jako pierwsi i to oni jak pierwsi zaczęli wypuszczać niedorobione systemu, by tylko zdąrzyć przed "gwizadką". W dużej mierze oni ponoszą winę za dzisiajszy stan rzeczy jeśli idzie o rynek oprogramowania (bo w sumie go stworzyli).
nemi napisał(a):Przecież Tobie się nie podoba idea płacenia za soft i wsparcie późniejsze . I dlatego MS jest be, bo mu trzeba płacić.
nemi napisał(a):Nie żartuj – producent softu odpowiada za to i zapewnia support na błędy przez np. 2 lata i klienta nie obchodzi.
Właściciele praw do oprogramowania zrzucają ciężar prawny na konsumentów, którzy kupują programy komputerowe, zostawiając im mniej praw niż w przypadku zakupu taniego długopisu. Konsumenci nie mają pojęcia co podpisują, ponieważ niektóre z umów mają 10 i więcej stron.
Jest to znaczący brak równowagi pomiędzy prawami konsumenta a prawami sprzedającego
11. WYŁĄCZENIE ODPOWIEDZIALNOŚCI Z TYTUŁU RĘKOJMI. Ograniczona Gwarancja wymieniona poniżej jest
jedyną wyraźną gwarancją udzielaną Licencjobiorcy i zastępuje wszystkie inne gwarancje (jeśli takie istnieją) znajdujące się
w dokumentacji, na opakowaniu lub w innych miejscach. Z wyjątkiem Ograniczonej Gwarancji i w najszerszym
zakresie dozwolonym przez prawo właściwe, firma Microsoft i jej dostawcy dostarczają Produkt i pomoc
techniczną (jeśli taka istnieje) W STANIE TAKIM, W JAKIM ONE SIĘ ZNAJDUJĄ, WRAZ ZE WSZYSTKIMI
WADAMI, a także niniejszym wyłączają swoją odpowiedzialność z tytułu jakiejkolwiek rękojmi, wyraźnej,
wynikającej z okoliczności lub rękojmi ustawowej, między innymi w zakresie wartości handlowej,
przydatności do określonego celu, niezawodności lub dostępności, dokładności lub kompletności odpowiedzi,
wyników, braku staranności, braku wirusów, stosownego dozoru lub fachowości, wszystko w odniesieniu do
Produktu oraz dostarczania lub braku pomocy technicznej i innych usług, informacji, oprogramowania i
związanych z nimi treści dotyczących Produktu lub w inny sposób wynikających z używania Produktu. W
ODNIESIENIU DO PRODUKTU ZOSTAJE TAKŻE WYŁĄCZONA ODPOWIEDZIALNOŚĆ Z TYTUŁU
RĘKOJMI W ZAKRESIE PRAW WŁASNOŚCI, NIEZAKŁÓCONEGO UŻYWANIA, NIEZAKŁÓCONEGO
POSIADANIA, ZGODNOŚCI Z OPISEM I NIENARUSZALNOŚCI PRAW OSÓB TRZECICH.
12. WYŁĄCZENIE ODPOWIEDZIALNOŚCI ZA SZKODY. W NAJSZERSZYM ZAKRESIE DOZWOLONYM
PRZEZ PRAWO WŁAŚCIWE, FIRMA MICROSOFT ANI JEJ DOSTAWCY NIE BĘDĄ W ŻADNYM WYPADKU
ODPOWIEDZIALNI ZA JAKIEKOLWIEK POWSTAŁE SZKODY (W TYM, MIĘDZY INNYMI, ZA STRATY W
PROWADZONEJ DZIAŁALNOŚCI, UTRATĘ POUFNYCH INFORMACJI ZWIĄZANYCH Z PROWADZONĄ
DZIAŁALNOŚCIĄ LUB INNYCH INFORMACJI, PRZERWY W PROWADZENIU DZIAŁALNOŚCI, SZKODY
OSOBISTE, NARUSZENIE PRYWATNOŚCI, NIEDOPEŁNIENIE OBOWIĄZKÓW, ZARÓWNO W DOBREJ
WIERZE, JAK I PRZY UZASADNIONYCH STARANIACH, BRAK STARANNOŚCI ORAZ SZKODY
FINANSOWE I INNE) WYNIKŁE LUB W JAKIKOLWIEK SPOSÓB ZWIĄZANE Z UŻYWANIEM LUB
NIEMOŻNOŚCIĄ UŻYWANIA PRODUKTU, DOSTARCZANIEM LUB BRAKIEM POMOCY TECHNICZNEJ I
INNYCH USŁUG, INFORMACJI, OPROGRAMOWANIA I ZWIĄZANYCH Z NIMI TREŚCI, DOTYCZĄCYCH
PRODUKTU LUB W INNY SPOSÓB WYNIKAJĄCYCH Z UŻYWANIA PRODUKTU LUB W ZWIĄZKU Z
JAKIMKOLWIEK POSTANOWIENIEM NINIEJSZEJ UMOWY LICENCYJNEJ, NAWET W PRZYPADKU
WINY, POPEŁNIENIA CZYNU NIEDOZWOLONEGO (ŁĄCZNIE Z ZANIEDBANIEM), NARUSZENIA
UMOWY, RĘKOJMI, LUB DOPUSZCZENIA SIĘ INNYCH NARUSZEŃ ZE STRONY FIRMY MICROSOFT LUB
KTÓREGOKOLWIEK Z JEJ DOSTAWCÓW, NAWET WTEDY, GDY FIRMA MICROSOFT LUB
KTÓRYKOLWIEK Z JEJ DOSTAWCÓW ZOSTALI POWIADOMIENI O MOŻLIWOŚCI POWSTANIA
TAKICH SZKÓD.
brii napisał(a):hahaha
Grzyby napisał(a):A to nie jest w żadnym stopniu tworzone przez MS a np. Sygnity czy Computerland.
nemi napisał(a):To jest akurat wina pewnego aspektu, który pojawia się wszędzie – pojawia się jakaś estymacja projektu (oczywiście nierealna, bo przetargu czy konkursu się nie wygra), a potem coś się wdraża na gwałt, bo klient ma srakę. Standard wszędzie i czy to będzie Sygnity, czy Prokom (np. informatyzacja ZUSu) czy jakakolwiek inna firma, która realizuje projekt obsługujący miliony operacji...
brii napisał(a):To jest zasługa MS – licencje typu "zero odpowiedzialności" – oni wprowadzili je jako pierwsi i to oni jak pierwsi zaczęli wypuszczać niedorobione systemu, by tylko zdąrzyć przed "gwizadką". W dużej mierze oni ponoszą winę za dzisiajszy stan rzeczy jeśli idzie o rynek oprogramowania (bo w sumie go stworzyli).
brii napisał(a):firma Microsoft i jej dostawcy dostarczają Produkt i pomoc
techniczną (jeśli taka istnieje) W STANIE TAKIM, W JAKIM ONE SIĘ ZNAJDUJĄ, WRAZ ZE WSZYSTKIMI
WADAMI, a także niniejszym wyłączają swoją odpowiedzialność z tytułu jakiejkolwiek rękojmi, wyraźnej,
wynikającej z okoliczności lub rękojmi ustawowej, między innymi w zakresie wartości han[...]
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości