Piłka nożna – temat zbiorczy

Nasze hobby i zainteresowania, sprawy niemotoryzacyjne.

Postprzez Szymon » 22 maja 2012, 11:41

no możliwe, ale jak Messi będzie w formie
Forumowicz

Od: 23 mar 2008, 00:01
Auto: ‘13 Lexus IS250 III
‘16 Scenic w Longu
‘03 Mx-5 NB FL Silver Blues

Postprzez Kamil » 22 maja 2012, 15:31

"lubię dobrą, solidna gałę" <lol>
Kamil

Postprzez Szalotka » 22 maja 2012, 15:50

Padłem <lol>
Ale tak ogólnie to chyba było aranżowane bo aż się wierzyć nie chce w te teksty z Brazylią i Messim :D
I czy Polska wejdzie do grupy hahaha
Mazurek Dąbrowski będzie królem strzelców <rotfl>
Szalotka

Postprzez jaaco » 25 maja 2012, 12:44

Dzisiaj finał Pucharu Króla o 21:30 na TVP1, może barcelone złapie syndrom monachijski? :D
Obrazek
Forumowicz

Od: 29 sie 2009, 14:10
Auto: Mazda3 BL Z6 Alu Silver
Była: Mazda 3 2 3 F GT

Postprzez People_Hate_Me » 25 maja 2012, 13:04

i będzie aktualne dla nich tekst :P
Jaka jest różnica miedzy Bayernem a Książką ?
Książka ma Tytuł xD
Psssssssssssssst
Klubowicz

Od: 16 lip 2008, 15:26
Auto: Mazda MX-6 (GE) 2.0 FS-T 93r
Subaru Impreza (GC) 2.0 Combi

Postprzez Szalotka » 25 maja 2012, 16:55

Barcelona i ............. Barcelona <serduszka>
Szalotka

Postprzez Kamil » 26 maja 2012, 14:02

gromaciek napisał(a):Barcelona i ............. Barcelona <serduszka>
weź puchar i wytrzyj nim łzy :P ciekawe jak dzisiaj nasze Orły zagrają ;)
Kamil

Postprzez Radex » 26 maja 2012, 14:15

Forumowicz

Od: 9 sty 2007, 23:24
Auto: Bunia

Postprzez Kamil » 26 maja 2012, 14:21

artykuł czy mecz? :] Mecz oczywiście, że będę podglądał. Dzisiaj Grosik będzie wymiatał frajerów ;)
Kamil

Postprzez Szalotka » 27 maja 2012, 18:03

Ładna bramka Perquisa :)
Oby tak na Euro. Po 1-0 ale do przodu <spoko>
Szalotka

Postprzez People_Hate_Me » 28 maja 2012, 13:40

a co sadzicie o sandomierskim? Bo mi sie wydaje że Smuda jest poprostu głupi
Psssssssssssssst
Klubowicz

Postprzez Kamil » 28 maja 2012, 13:59

People_Hate_Me napisał(a):jest poprostu głupi

Wolę Sandomierskiego niż Puszczaka. Niech chłopaczek popatrzy na wielką piłkę z bliska, zagrać i tak nie zagra. A że Smuda kieruję się dziwnym kluczem powołań to już inna sprawa.
Kamil

Postprzez Szalotka » 28 maja 2012, 15:39

Kamil napisał(a):Niech chłopaczek popatrzy na wielką piłkę z bliska, zagrać i tak nie zagra

Błędne myślenie. Nie bez powodu powołuje się trzech bramkarzy. Jeden łapie kontuzję podczas meczu. Faul etc. Zastępuje go drugi, który też może paść. Kontuzja chocby podczas treningu lub w meczu, choroba etc.

Kamil napisał(a):A że Smuda kieruję się dziwnym kluczem powołań to już inna sprawa.

Tu się zgadzam. W takich momentach to honor do kieszeni. Nie rozumiem dlaczego nie powołał Boruca. Nawet jako trzeciego bramkarza. Pierwszy bramkarz im ma mocniejszych zastępców tym stara się być lepszy.
Szalotka

Postprzez Kamil » 28 maja 2012, 16:48

gromaciek napisał(a):Nie bez powodu powołuje się trzech bramkarzy. Jeden łapie kontuzję podczas meczu. Faul etc. Zastępuje go drugi, który też może paść.

jasne że masz racje ale to takie "gdybanie" ;) co do Boruca, to poniekąd rozumiem Smude. I też pogdybam: gdyby był Boruc w kadrze, to mogłaby wystąpić odwrotna sytuacja niż opisujesz, Szczęsny czułby się bardziej "na szpilkach", bo każdy błąd może skutkować ławą, a tak, ma pewien luz, nie spina się i może dzięki temu bronić lepiej :D
Z dziwnym kluczem bardziej mi chodziło o to, że Smuda sam sobie zaprzecza. Mówi, że Kuszczaka nie weźmie bo "pół roku grania to za mało" po czym wziął... Fabiańskiego. Nie mam nic do Fabiana i bardzo mi go szkoda, ale skoro jeden nie zasłużył na euro, bo pół roku gry to za mało, to dlaczego wziął gościa który wcale nie gra? Podobnie z Brożkiem, kurcze gość ma niezłą technikę, nieźle się rusza, ale jak go widzę w akcji to jakiś taki bez wigoru, ale coś czuję i wierzę, że Broziu nas nie zawiedzie ;)
Ostatnio edytowano 28 maja 2012, 17:02 przez Kamil, łącznie edytowano 1 raz
Kamil

Postprzez Szalotka » 28 maja 2012, 17:02

Kamil proszę Cię. To jest kilka spotkań. Max 6. To nie liga że masz 30 meczyków do rozegrania z przerwami tygodniowymi i pauzą dwu czy trzy miesięczną.
Szalotka

Postprzez People_Hate_Me » 28 maja 2012, 17:56

Kamil sorry ale mimo że Kuszczak broni tylko pół roku (bo od połowy sezonu gra) to i tak za każdy mecz zdobywa Mega recenzje za swoje występy. Zatem dlaczego go nie ma a był Fabian? Zatem nie rozumiem dlaczego jest sandomierski który jest słabym bramkarzem w porównaniu do Kuszczaka i Boruca...
Do tego Szczęsny grał przez ostatni czas (5tyg?) z kontuzją barku i na zastrzykach przeciwbólowych. Więc nie sądzę aby Szczęsny był jakimś dużym naszym Atutem. Aaa i Mówisz Puszczak tak? To przypomnij sobie jakie ostatnimi czasy piękne bramki wpuszczał Szczęsny (ot mecz z Norwich City 3:3) i zresztą można znaleźć tego więcej. Zatem "Jeden gol" Puszczony przez Kuszczaka z Kolumbią w porównaniu do tego co robi szczęsny to sorki... A no i może jeszcze jedno 2 Parady Kuszczaka były nominowane do najlepszych parad Dekady w Lidze Angielskiej.
Psssssssssssssst
Klubowicz

Postprzez Radex » 28 maja 2012, 17:56

People_Hate_Me napisał(a): Bo mi sie wydaje że Smuda jest poprostu głupi

true story <spoko>
Forumowicz

Od: 9 sty 2007, 23:24
Auto: Bunia

Postprzez Kamil » 28 maja 2012, 18:14

People_Hate_Me, ale ja się z Tobą zgadzam, ze wszystkim co napisałeś w powyższym poście. Uważam tylko, że skoro któryś z nich ma grzać ławę, to bardziej zaprocentuje to Sandomierskiemu niż obytemu Kuszczakowi. Kwestia który z nich jest lepszym bramkarzem nie podlega dyskusji.
A tak przy okazji, jakieś ploteczki gdzie zagra Kuszczak w nadchodzącym sezonie?
Kamil

Postprzez Adamos » 28 maja 2012, 20:04

Radex napisał(a):
People_Hate_Me napisał(a): Bo mi sie wydaje że Smuda jest poprostu głupi

true story <spoko>

+1
Forumowicz

Od: 25 sie 2008, 10:03
Auto: Ford Focus C-MAX mk1

Postprzez People_Hate_Me » 29 maja 2012, 12:06

Kamil napisał(a):People_Hate_Me, ale ja się z Tobą zgadzam, ze wszystkim co napisałeś w powyższym poście. Uważam tylko, że skoro któryś z nich ma grzać ławę, to bardziej zaprocentuje to Sandomierskiemu niż obytemu Kuszczakowi. Kwestia który z nich jest lepszym bramkarzem nie podlega dyskusji.
A tak przy okazji, jakieś ploteczki gdzie zagra Kuszczak w nadchodzącym sezonie?

No tak Sandomierskiemu lepiej w CV będzie to wyglądało (byłem na Euro 2012 xD)
Cieszę się że doszliśmy do wspólnych dobrych wniosków :)
a co do samego Kuszczaka to niestety nie wiem gdzie. Oczywiście plotek było już tyle że nie wiem sam.

Chociaż teraz najwięcej plotek jest o Hazardzie.

a i mam nadzieje że Ferguson pójdzie po rozum do głowy i nie wyłoży 16 baniek za Kagawe....
Psssssssssssssst
Klubowicz