Kącik rowerowy
Dodaję moje wymęczone 11 kilometrów zrobionych 27 grudnia, czyli rok kończymy z dorobkiem 13309km. Gratulacje z mojej strony dla aLechu, Gib i reszty osób przyczyniających się do tego wyniku
Zeszłoroczny wynik to 12278 czyli wynik lepszy o 1tys kilometrów i nie pozostaje nic innego aby życzyć wszystkim dużo zapału i zdrowia do pedałowania
w 2016 roku.
Mój dystans: 1053 km
Całkowity dystans: 13309 km

Mój dystans: 1053 km
Całkowity dystans: 13309 km

Mój dystans: 8 km
Całkowity dystans: 8 km
- Od: 29 sie 2009, 14:10
- Auto: Mazda3 BL Z6 Alu Silver
Była: Mazda 3 2 3 F GT
Jaki rower polecacie na start. Planuję jeździć po drodze jak i po leśnych drogach. Ile trzeba mieć na start?? wymagany jest kask??
-
kadar
kadar napisał(a):Jaki rower polecacie na start. Planuję jeździć po drodze jak i po leśnych drogach. Ile trzeba mieć na start?? wymagany jest kask??
Dobrze jest mieć kask, zwłaszcza jeśli np. zaczynasz po dłuższej przerwie.Coraz więcej ludzi się przekonuje do kasku, ja też na początku czułem się nieswojo, ale teraz traktuję go na równi czapką
Ja mam kask Met Crossover który ma dodatkową lampkę z tyłu-fajny bajer
Za 1500zł jakiś w miarę rower na początek kupisz według mnie.Nawet za 1000, ale jeśli planujesz jeździć trochę częściej niż 2x na rok to lepiej trochę dołożyć.
Fajny 
a dlaczego pękł Ci kręgosłup?
Polecam trójkołowy poziomy, nie ma takich naprężeń na kręgosłupie jak na pionowym
a fun jest max 

a dlaczego pękł Ci kręgosłup?
Polecam trójkołowy poziomy, nie ma takich naprężeń na kręgosłupie jak na pionowym

Wiesz jeździłem w downhillu i nie czułem zbytnio strachu więc nie miałem ograniczeń przy skakaniu np. A , że to nie był rower typu full to naprężenia na kręgosłupie były...i stało się nie jeżdżę już dwa lata , a plecy nadal bolą jak cholera i cały czas na prochach od przeciw bólowych
Szyna napisał(a):Faktycznie trzeba mieć poezje żeby na takim rowerze uprawiać downhill![]()
To jak jazda rowerem szosowym w MTB albo XC
Wielu zaczyna przygodę z DH od sztywniaka , ponieważ FULL kosztuje tyle co dobra Mazda

Nie bardzo rozumiem. Nikt nie zdążył się dopisać do momentu, gdy jaaco dodał drugi dystans. Co jest logiczne z tym, że jego i forumowy w tamtym momencie był taki sam. Dzisiaj dorzucam kolejne 30.
Mój dystans: 53km
Całkowity dystans: 79km
Mój dystans: 53km
Całkowity dystans: 79km