Wydaje mi się, że właśnie dla osoby używającej kompa tylko jako małego biura/przeglądarki Internetu Linux sprawdzi się świetnie (można zapomnieć o opiece nad systemem).
Co do problemów z wyglądem to nie pomogę, bo nigdy nie zwracałem na to uwagi
radnor napisał(a):owszem, unixy czesto wystepuja jako serwery baz danych czy plikow, ale wiekszosc malych i srednich biznesow nadal z powodzeniem uzywa Win 2003 (i czasem, o zgrozo, small business server )
No to w końcu chodzi o zastosowania profesjonalne czy małe firmy – wg. mnie zastosowanie profesjonalne to firma mająca > 20 000 komputerów – w takich firmach raczej spotyka się rozwiązania inne niż MS...
radnor napisał(a):zreszta wystarczy popatrzec na rynek pracy na zachodzie (takze za wielka woda) – na 10-15 ofert dla konsultantow M$, przypada jedna dla eksperta unixowego. takie sa po prostu fakty...
Zgadza się a jest tak dlatego, że przy UNIXach jest mniej roboty – takie są po prostu fakty...
radnor napisał(a):do tego faktem niestety jest, ze dokument napisany w OO czesto wyglada zupelnie inaczej pod M$ office..
To argument obosieczny – to samo mogę powdzieć:
"do tego faktem niestety jest, ze dokument napisany w MS Office czesto wyglada zupelnie inaczej pod OpenOffice.."
radnor napisał(a):jak z szybkoscia dzialania takiej emulacji DX9 pod linuxem?
Jak będę miał czas żeby pograć to sprawdzę

radnor napisał(a):nie mieszaj open source do komercyjnych rozwiazan unixowych, bo to mimo wszystko dwie rozne rzeczy.
Ale czemu?? Przecież może być i komercyjne i otwarte zarazem – to się nie wyklucza (wiem, MS twierdzi inaczej ale tylko dlatego, że nie chce ujawiniać swojego kodu).
tco_tm napisał(a):Migają mi czasami trójkąty – np. w wygaszaczu ekranu.
Nie spotkałem się z takim efektem
tco_tm – sądzę, że Twoje problemy są do przeskoczenia, ale niestety nie posiadam wiedzy w tym temacie... Trzeba trochę poszukać, rozwiązanie pewnie nie jest trudne.
Przy okazji:
Czy ktoś może wie dlaczego pod WinXP SP2 Professional nie działa mi Bluetooth i WiFi w IBM T60? Sterowniki ani ze strony IBMa ani ze strony Intela nie zmieniają sytuacji.
Mogę zobaczyć jakie sieci WiFi są w pobliżu, ale do żadnej nie mogę się dołączyć...
Ikonka Bluetooth na pasku zadań zazwyczaj się nie pojawia, a jak się już pojawi to twierdzi, że brak urządzenia bluetooth (diody od Bluetootha i WiFi się świecą).
Jak wyłączam i włączam Bluetooth to nie prosi o sterowniki (bo są zainstalowane i w menedżerze urządzeń Bluetooth jest).
Pod Linuxem wszystko działa jak należy. O co chodzi??