Porek napisał(a):Trafiłeś w sedno
ja drukuję zawsze w dwuch kopiach z czego jedną, na której mam pieczątkę urzędasa że zeznanie złożyłem, zabieram do domu
www.mazdaspeed.pl
PiTTer napisał(a):Ja to tylko podziwiam takich ludzi jak loockas
PiTTer napisał(a):a zasadzie "z ciekawości". Instalowalem te Auroxy i Mandrake, irytowałem się bo niestety neta wtedy nie miałem i była klapa totalna
radnor napisał(a):No i na koniec – integracja. Pokazcie mi platforme Open Source dajacej funkcjonalnosc wspomnianego juz CRMa, latwosc obslugi sharepointa, dajaca sie latwo zintegrowac z pozostalymi czesciami systemu (jak chocby outlook, ktorego kazdy w biurze ma i potrafi obsluzyc) i do tego gotowa do uzycia w kilka godzin, a chetnie sie pobawie. :–)
radnor napisał(a):A reinstalacja Win i wszystkich potrzebnych programow trwa jakies 15 minut, do takich rzeczy powstal sysprep i ghost.
radnor napisał(a):Linux w domu sie nie sprawdza – gier praktycznie brak, problemy z obsluga wielu urzadzen itp..
brii napisał(a):Zauważcie, że w przypadku IBM, DELL, COMPAQ, HP, Creative, ATi, Nvidia i innych poważnych firm problemów ze sterownikami nie ma żadnego.
brii napisał(a):Sprawy sterowników nie można zwalać na Linuxa jako takiego – to sprawa producentów sprzętu.
tco_tm napisał(a):Sterowniki ATI to jedno wielkie badziewie. Mam X700 mobility i z tego co czytalem nie mam szans na poprawne uruchomienie tej karty.
tco_tm napisał(a):A co ze śmiesznymi fontami i ich rozmiarami w linuksowych przeglądarkach
tco_tm napisał(a):że o flashu nie wspomnę?
tco_tm napisał(a):na pewno będę musiał go sobie doinstalować, chociażby żeby zrobić dobrze wyglądające wydruki.
brii napisał(a):U mnie działają
brii napisał(a):Zgodne z wytycznymi W3C
brii napisał(a):Jeśli problemem są same czcionki to można doinstalować czcionki zgodne z czcionkami MS TrueType – wyglądają identyko jak te z Windows (można nawet zainstalować te oryginalne).
brii napisał(a):Nie oglądam reklam więc dla mnie (jak i dla wielu) to zbędna technologia. Strony tworzone w całości we flashu z założenia odpuszczam – są kompletnie niezgodne z zaleceniami W3C i kompletnie niedostępne dla niepełnosprawnych.
brii napisał(a):Bardzo cieszy też to, że postęp w oprogramowaniu OpenSource idzie w tempie wykładniczym i coraz więcej firm komercyjnych zauważa i zaczyna się liczyć OpenSource
tco_tm napisał(a):A u mnie nie, a jeśli się nie przeceniam, to "komputerowym debilem" nie jestem i w tym jest cały problem.
tco_tm napisał(a):Czyli jednak produkt od MS?
tco_tm napisał(a):Niestety jest lepiej, ale ciągle nie różowo, w sumie to dalej beznadziejnie. Jeśli masz jakieś opracowane zestawy/ustawienia, to chętnie skorzystam.
tco_tm napisał(a):Flash będzie i już jest wykorzystywany do wielu użytecznych rzeczy, więc dzisiejsze przeglądarki muszą wyświetlać go sprawnie i zgodnie ze standardami (większościowo przyjętymi zasadami). Cały czas mówimy tu o przeciętnym użytkowniku, który komputer traktuje jak okienko na świat (www/poczta/multimedia).
radnor napisał(a):tco_tm: nie mieszaj open source do komercyjnych rozwiazan unixowych, bo to mimo wszystko dwie rozne rzeczy
brii napisał(a):Dziwna sprawa – a co Ci nie działa?
brii napisał(a):Zawsze możesz zainstalować "nierozerwanlnie związany z systemem MS Windows składnik tegoż systemu" zwany InternetExplorerem – wyświetla strony zypełnie inaczej niż inne przeglądarki oczko
Mało używam Windows więc nie wiem na czym polaga Twój problem – napisz kilka słów więcej.
brii napisał(a):Może jestem specyficznym przypadkiem, ale na stronach z Flashem które odwiedzam jest on wykorzystywany jedyne do wyświetlania wpieniających reklam. Nie znalazłem jeszcze strony która straciłaby na funkcjonalności przez brak Flasha. Zazwyczaj informacje których poszukuję znajduję na stronach bez Flasha. Wizytówki firm zrobione w całości we Flashu bardziej irytują niż czemuś służą.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości