Telefony komórkowe
loockas napisał(a):Już uzgodniliśmy, że nie każdy chce telewizor w kieszeni... niektórzy potrzebują telefonu z klawiaturą
Wcale taki duzy nie jest. Można powiedzieć ze nawet mały w porównaniu do Desire HD
A co do tej klawiatury to Swypem mi się szybciej pisze
Podsumowanie, po paru tygodniach przeskoku z platformy Symbian na androida. Na wstępie zaznaczę, ze symbian mi sie nie wieszał pomimo tego iż miałem zawsze zainstalowanych kilka aplikacji działających w tle. O symbiana trzeba dbać, a odwdzięczy sie on bezawaryjną pracą. Ale ja nie o tym. Chce by post był pomocny, wszystkim konserwatystom. Wiec na początek: przy przejściu na androida musicie sie liczyć, ze znacznie większym apetytem na prąd. Co w praktyce znaczy codzienne (conocne) ładowanie telefonu. Dużo trudniej znaleźć odpowiednik dopracowanej symbianowej aplikacji na androida. Jest to jednak możliwe. Kolejna sprawa, by odkryć prawdziwe moce tej platformy, trzeba zrobić ROOT'a. Coś w stylu utworzenia certyfikatu do symbiana, jednak bez ROOTA da rade żyć – a w przypadku nokii i jej symbiana, bez certyfikatu miałeś N3310 z aparatem. No i teraz sedno – smartphone z androidem potrafi realnie zastąpić komputer kilka dni. W symbianie mi sie to nie udało. Głównie przez wątpliwy komfort przeglądania stron. Do tego, możliwość dowolnej konfiguracji pulpitu poprzez widzety aplikacji, ekspresowa praca systemu niezależnie od tego co masz zainstalowane i co przed chwilą wyłączyłeś, sprawia, ze aparat z średniej/niskiej półki jakim jest HTC DESIRE daje ogromną satysfakcje i jest naprawdę bardzo użytecznym narzędziem pracy. Najtrudniejsze do zaakceptowanie przez konserwatywnego użytkownika, będzie pisanie smsów i maili. Ja mało pisze, ale myślę że powiedzenie "człowieka do arszeniku da sie przyzwyczaić" w przypadku dotykowca sprawdzi sie po miesiącu. Jeśli nie jesteś zdecydowany, trudno. NIe jestem w stanie Ci pomoc. Ale jesli masz gniazdo USB w radyjku samochodowym, a w pojeździe spędzasz przynajmniej 1h na dobe, to nie odczujesz jego słabej baterii (ładując prócz tego w nocy
). Rozmiar przynajmniej mojego htc desire jest górnej granicy normy. Mogę jeszcze dodać, iż sam należałem do grupy przeciwników smyrania po ekranie. Ba, nawet wyśmiewałem wszelkie tego typu zachowania. Idealnym telefonem był dla mnie taki który długo trzyma, jest mega funkcjonalny, stabilny, mocny, z normalną klawiaturą i z symbianem. Po niecałym miesiącu używania androida, jestem już w 99% na tak. I założę sie, że jesli przełamiesz sie na miesiąc, poznasz jego możliwości to szybko zapomnisz o jego wadach. Yyy jakich wadach?
Pragnę na koniec zaznaczyć, ze nie wiem jak sie spisują inne sprzęty tego typu. Jakiegoś samsunga ma jeden znajomy, ale wątpię by używał tam czegoś wiecej niż klawiatury. Bawiłem sie Iphonem, kuzynki i koleżanki. Szału na mnie nie zrobił. Pytałem w/w kobiet o to co czyni go lepszym od innych. Odpowiedz: Odtwarzacz mp3. Więc ja podziękuje. Zostaję przy andku.
fiat 126p => Ford Fiesta I => Ford Fiesta II (LPG) => Opel Vectra (LPG) => Citroen XM (PB) => VW Passat (LPG) => Volvo V40 (ON) => Mazda 626 GF (LPG). – to są pojazdy którymi jeździłem dłużej niż rok. Mogłem coś pominąć.
- Od: 4 kwi 2011, 15:06
- Auto: Mazda 626 GF 1.8 (90km) 98r + LPG
bieski napisał(a):Wcale taki duzy nie jest. Można powiedzieć ze nawet mały w porównaniu do Desire HDSGS bez problemu mieści się w kieszeni.
Dobrze godosz!
Poznasz głupiego po postach jego

- Od: 23 sie 2006, 20:59
- Auto: Prelude BB9
loockas napisał(a):michi napisał(a):Desire HD
W Saturnie o mało nie pomyliłem tego z tabletem
Za pare miesiecy jest to moj typ, ktory mialby zastapic wysluzonego juz Hero...
Julek ja kilka dni temu takiego sprzedałem – niby fajny ale źle spasowane elementy obudowy, niewzmacniane szkiełko o aku o pojemności 1230 nie pasują do sprzętu za taką kasę.
Jak chcesz porządny sprzęt to zerknij na Motkę Atrix
Jak chcesz porządny sprzęt to zerknij na Motkę Atrix

- Od: 17 paź 2006, 07:47
- Auto: Xed 6 2.0 V6-->Millenia 2.5 V6 --> Mondeo MKIV
A co myslicie o htc sensation hd?
You see, in this world there's two kinds of people, my friend:
Those with loaded guns and those who dig. You dig.
Nie wszyscy mogą jeździć Mazdami, niech jeżdzą Oplami jak wszyscy :)
do Desire HD nie trzeba plecaka ale już np. DELL Streak http://www.gsmarena.com/dell_streak-3353.php z 5 calowym ekranem to już nie wiadomo czy to smartphone czy tablet coś jak crossover w świecie samochodów.
bieski napisał(a):Bandit napisał(a):A co myslicie o htc sensation hd?
4,3" trochę wielki ten fon. Musiałbyś sobie jakiś plecak dokupić czy cuś
Ale ja chcę duży bo do Galaxy S już się przyzwyczaiłem

chłopaki pomocy!
u siebie w samsung corby pro w trakcie czytania smsa nacisnęłam cosik i teraz wszystkie smsy w skrzynce odbiorczej są mega czcionką pisane
W trakcie pisania SMS czcionka jest normalna, tylko mam mega woły w odbiorczej.
nie wiem co zrobiłam, ale to denerwujące jest
edit:
przycisk głośniej/ciszej i już mam normalne litery
u siebie w samsung corby pro w trakcie czytania smsa nacisnęłam cosik i teraz wszystkie smsy w skrzynce odbiorczej są mega czcionką pisane

W trakcie pisania SMS czcionka jest normalna, tylko mam mega woły w odbiorczej.
nie wiem co zrobiłam, ale to denerwujące jest

edit:

-
Ania_TM
Widzewianka_TM napisał(a):nie wiem co zrobiłam, ale to denerwujące jest
edit:

Radex napisał(a):ehhh, kobiety
ja chyba okazyjnie nabędę Jajofona 4![]()
tylko ponoć obsługuje kart micro SIMi trzeba będzie kupować wycinarkę do kart sim bo mam heyah a oni nie wydają kart micro SIM
![]()
Nie trzeba
PS. która sieć puszcza okazyjnie ajfony ?
LeeAdama napisał(a):Nie trzeba wystarczy przyciąć delikatnie sim do wymiarów 15x15mm w necie znajdziesz wzorniki do tego i wioooo
PS. która sieć puszcza okazyjnie ajfony ?
nie spitole nic jak sam przytne?
ojciec wziął od znajomego który wziął funkiel nówkę w salonie na umowę u operatora zagranicznego ale nie wiem jakiego.
200ojro