Kącik rowerowy
Xenocyd napisał(a):Opinie są podzielone. Ogólnie mówią, że jako zawór presta jest bardziej szczelna, ale pytanie czy w dętce powietrze uchodzi tylko zaworem?
Obstawiam, że większość uchodzi "niezaworem". Kiedyś trafiłem na dętkę którą sprzedawca przy zwrocie nazwał rzadką – przez noc potrafiło zejść prawie całe powietrze, a zawór na 100% szczelny.
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
No kolega kupił ostatnio opony bezdętkowe, właściwie to "tubeless ready" do roweru, Miał przystosowane do nich obręcze, presty z uszczelnieniem. Założył jak trzeba, pierdnął w oponkę a rano powietrza nie ma.
Dzwoni do sklepu a koleś mu na to, że "tubeless ready" są tak samo tubeless jak "HD ready" jest HD. Mieszanka gumy przepuszcza powietrze i trzeba dodatkowo użyć mleczka silikonowego we wnętrzu, żeby to uszczelnić...
Dzwoni do sklepu a koleś mu na to, że "tubeless ready" są tak samo tubeless jak "HD ready" jest HD. Mieszanka gumy przepuszcza powietrze i trzeba dodatkowo użyć mleczka silikonowego we wnętrzu, żeby to uszczelnić...
nie wiem nawet ile przejechałem od ostatniego wpisu
w zeszły weekend zrobiłem 290km, wiec pewnie w sumie to z 500km co najmniej
i udalo mi się bujnąć 65km/h na jednym zjeździe 
a bardziej to chciałem nową, małą produkcję zapodać, kolega poskładał
http://youtu.be/NhryahIQTzI
a bardziej to chciałem nową, małą produkcję zapodać, kolega poskładał
http://youtu.be/NhryahIQTzI
Ja dopisze jutro 
Pytanie: Potrzebne MTB używane 1500-1800zł z hydrauliką. Czego szukać?
Facet 185cm. jazda amatorska całkowicie.
Pytanie: Potrzebne MTB używane 1500-1800zł z hydrauliką. Czego szukać?
Facet 185cm. jazda amatorska całkowicie.

ma któryś jakąś lampkę z diodą CREE? jakie to ma mieć parametry żeby wytrzymało stosunkowo długo na świetle, dzięki któremu będzie widać wyraźnie asfalt przede mną?
Ja mam taką latarkę z cree, razem z uchwytem na kierownicę. Zasilana na 3 baterie AAA. Na pelnej mocy pociągnie kilka godzin (2-4), na połowie mocy wciąż spokojnie można się poruszać widząc asfalt i baterie wystarczą na dłużej
Zresztą 3 baterie AAA nie zajmują dużo miejsca i dużo nie ważą, można zabrać ze sobą i w razie czego w kilkanaście sekund wymienić.
Ogólnie polecam bo to prawie nic nie kosztuje, lampki rowerowe w tej cenie nie oświetlają raczej nic
Jak nie jesteś hardcorem, to pewnie nie ma sensu wydawać 150 – 300 zł na zestaw z mega baterią itd.
Ogólnie polecam bo to prawie nic nie kosztuje, lampki rowerowe w tej cenie nie oświetlają raczej nic
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Właśnie pytam mając w głowie te latarki z uchwytami i akumulatorami. Ciekaw byłem czy to jest warte uwagi. Hardkorem nie jestem, zwyczajnie chcę oświetlić asfaltową drogę w godzinach wczesnonocnych. Dzięki chopie, biorę to :-P
Co polecacie (z używanych):
-Trek Fuel
-Specialized Enduro
-Giant Trance
-Giant Reign
-Giant AC
Poluję teraz na coś w tym stylu, przeznaczenie to enduro, czasem może wyskoczyć na jakieś traski. Macie jakieś doświadczenia z powyższymi rowerami? Osprzęt jest oczywiście różny, więc bardziej chodzi mi tutaj o ramy i zastosowane zawieszenia
Reign może troche odbiega od pozostałych...ale czegoś takiego też nie wykluczam.
Dopisano 17 lip 2014, 15:18:
-Trek Fuel
-Specialized Enduro
-Giant Trance
-Giant Reign
-Giant AC
Poluję teraz na coś w tym stylu, przeznaczenie to enduro, czasem może wyskoczyć na jakieś traski. Macie jakieś doświadczenia z powyższymi rowerami? Osprzęt jest oczywiście różny, więc bardziej chodzi mi tutaj o ramy i zastosowane zawieszenia
Reign może troche odbiega od pozostałych...ale czegoś takiego też nie wykluczam.
-Trek Fuel
-Specialized Enduro
-Giant Trance
-Giant Reign
-Giant AC
Dopisano 17 lip 2014, 15:18:
-Trek Fuel
-Specialized Enduro
-Giant Trance
-Giant Reign
-Giant AC