No to i ja sie pochwale, jesli jest czym.
Motor to to oficjalnie nie jest, chociaz ze skuterem tez ma juz niewiele wspolnego. Ale niech bedzie ze jest to skuter.
Skuter Malaguti F-15 Firefox z 1999roku.
Pojemnosc: oryginalnie 50cm, teraz 70cm (sportowy cylinder klasy Racing)
Moc: fabrycznie 3KM, teraz ok. 14KM
Obroty: do 14tys.
V-max: 130km/h (zaleznie od ustawien, normalnie jezdze jednak przy ustawieniach dajacych lepsze przyspieszenie i v-max ok 115-120km/h)
Modyfikacje: praktycznie wszystko co bylo mozliwe: cylinder, wal, tlumik (na zdjeciu jest jeszcze stary zniszczony, teraz jest sportowy chromowany), caly uklad napedowy, sprzeglo itd. Laczny koszt tuningu ok. 4,5tys zł (na szczescie polowa byla juz zalozona przez poprzedniego wlasciciela we wloszech)
Bardzo milo sie jezdzi chociaz trzeba tym naprawde umiec jezdzic. Nie jest to zwykly skuter jak te jezdzace po ulicach. Tym po dodaniu za duzo gazu na pasach dla pieszych gleba jest gwarantowana. Dlatego do jazdy w czasie deszczu raczej sie juz nie nadaje (chociaz uzywam go normalnie na codzien). Jest tez dosc glosny (wkrecajac sie do 14tys nie ma sie co dziwic) i rusza dopiero przy 6tys obrotow, wiec ruszanie spod swiatel jest sporym przezyciem dla kierowcow obok
Spod swiatel scigalem sie juz z wieloma samochodami i zobaczenie ich miny na nastepnych swiatlach (jak juz mnie dogonili) bylo bezcenne

) Np. Passat 1.8T 150KM nie ma zadnych szans, Vectra 2.5V6 200KM idzie rowno, ale trzeba ja katowac. Oczywiscie wszystko to do predkosci ok. 100km/h, bo pozniej skuter juz przegrywa.
Fotek malo bo sa i tak stare i nie pokazuja wielu zmian dokonanych pod koniec sezonu.
Teraz skuter stoi w garazu, a ja kupilem mazde. I juz sam nie wiem w co pakowac teraz kase na tuning

Troche musze dopiescic mazde, a za skuter moze sie wezme znow przed sezonem. Chociaz mysle nad prawkiem na motor i kupnem jakiegos Suzuki Bandita, ale na to trzeba jeszcze zarobic kase :/
Pozdrawiam
Darek