Formuła 1 – Opinie, relacje, wypowiedzi
Jak wam się podobało? 
-
Padre
- Od: 26 sty 2007, 11:14
- Auto: BA KF->NB BP->FE 13B
Działo się, działo
Mnie osobiście cieszy wygrana Alonso. Chociaż chciałbym aby Webber wywalczył mistrzostwo. Kubica miał farta że dojechał tak wysoko, coś mu nie szło tym razem. Schumacher pokazał że jednak tak całkiem nie zardzewiał a Rakieta z Wyborga dała popis jak zwykle ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)

Tez jestem za Weberem co do mistrzostwa 
Co do wyscigu w Korei to trza przyznac ze Robercik sobie jechal i w sumie ladnie dojechal. Patrzac na mozliwosci jego auta to miejsca powyzej piatego są sukcesem.
Slabe te Renówki są i tyle, ale kto wie co bedzie w przyszlym sezonie. Moze bedą mocni
Kiedys byli na czele wiec czemu by mieli nie wrocic na szczyt
A Petrow to chyba testuje konstrukcje bolidu
Albo sie rozwali albo wylatuje z toru w taki sposob ze ni jak na niego powrocic 
Co do wyscigu w Korei to trza przyznac ze Robercik sobie jechal i w sumie ladnie dojechal. Patrzac na mozliwosci jego auta to miejsca powyzej piatego są sukcesem.
Slabe te Renówki są i tyle, ale kto wie co bedzie w przyszlym sezonie. Moze bedą mocni
A Petrow to chyba testuje konstrukcje bolidu
-
Szalotka
Polecam też inne ich filmiki z tego sezonu np Singapur. Rewelacja
-
Padre
No i zaraz GP Brazylii
W treningach Kubica jakos sobie radzi ale znajac zycie pewnie wygra ktos z RedBulla
Ogolnie trzymam za Webera
A Pietrow jak zwykle. Nastepny bolid rozwalił
Cytat z WP:
Na osiem minut przed końcem treningu Rosjanin stracił panowanie nad bolidem, wypadł poza tor i z impetem uderzył o bandę poważnie uszkadzając samochód. Obserwujący wypadek Pietrowa mechanicy Renault nie mieli zadowolonych min ponieważ kraksa rosyjskiego kierowcy oznacza dla nich wyścig z czasem, aby do rozpoczęcia drugiego treningu (godz 17.00) poskładać bolid Pietrowa.
W treningach Kubica jakos sobie radzi ale znajac zycie pewnie wygra ktos z RedBulla
Ogolnie trzymam za Webera
A Pietrow jak zwykle. Nastepny bolid rozwalił
Cytat z WP:
Na osiem minut przed końcem treningu Rosjanin stracił panowanie nad bolidem, wypadł poza tor i z impetem uderzył o bandę poważnie uszkadzając samochód. Obserwujący wypadek Pietrowa mechanicy Renault nie mieli zadowolonych min ponieważ kraksa rosyjskiego kierowcy oznacza dla nich wyścig z czasem, aby do rozpoczęcia drugiego treningu (godz 17.00) poskładać bolid Pietrowa.
-
Szalotka
Tym razem akurat to nie jego wina. Pod koniec prostej nie zamknął mu się kanał F i wjechał w zakręt praktycznie bez docisku na tylnej osi.
-
Padre
Kubica napisał(a):Brakowało nie tylko docisku, lecz także prędkości maksymalnej. Na nic przydaje się kanał F, kiedy przełożenie siódmego biegu jest zbyt krótkie. – Traciłem dużo czasu w wolnych zakrętach i nie mogłem skorzystać z naszej przewagi, jaką dają wyższe prędkości maksymalne, ponieważ ogranicznik obrotów blokował mnie przez długi czas, gdy jechałem na głównej prostej.

Brawa dla Renault za odpowiednią skrzynię. Sami przyznali że założyli za krótki 7 bieg.
No i zjazd za Hulkenbergiem był super pomysłem. Nie rozumiem czemu Robert widząc że on zjeżdża nie został 1, 2 okrążenia dłużej na torze. Absurd.
-
Padre
Don Corleone napisał(a):No i zjazd za Hulkenbergiem był super pomysłem. Nie rozumiem czemu Robert widząc że on zjeżdża nie został 1, 2 okrążenia dłużej na torze. Absurd.
Pewnie sobie juz odpuscili obecny sezon
-
Szalotka
Trzymam za Webbera 
No i licze na wysokie miejsce Kubicy. Startuje co prawda z dalekiej pozycji ale wiadomo ze roznie to bywa
http://f1.wp.pl/kat,1775,title,Kubica-z ... omosc.html:
Ciekawe czy to bedzie mialo wplyw na Jego wynik
No i licze na wysokie miejsce Kubicy. Startuje co prawda z dalekiej pozycji ale wiadomo ze roznie to bywa
http://f1.wp.pl/kat,1775,title,Kubica-z ... omosc.html:
Ciekawe czy to bedzie mialo wplyw na Jego wynik
-
Szalotka
gromaciek napisał(a):Ciekawe czy to bedzie mialo wplyw na Jego wynik
i chyba miało
szkoda Alonsa
no i Kubica całkiem nieźle pojechał
O zdobyciu tytulu zadecydowala strategia a nie umiejetnosci dlatego szkoda mi Alonso
ale Vettel byl dzis klasa sam dla siebie a jego strategia idealna.
ehh
ehh
Jaka była ostatnia rzecz jaka przeleciała księżnie Dianie przez głowę?
– ..... chłodnica
– ..... chłodnica
- Od: 6 wrz 2009, 21:02
- Auto: EC MX-3 2.5 V6 24V 95 KLZE Yaris 1.0 1SZ-FE
Alrmera N16
hahahks napisał(a):O zdobyciu tytulu zadecydowala strategia a nie umiejetnosci ehh
Że jak? Ludzie, Alonso przez połowę wyścigu nie umiał wyprzedzić Pietrova, fakt że renówka była szybsza na prostych, ale liczy się sam fakt. Nie miał nic do stracenia, mógł zaryzykować i pojechać bardziej agresywanie, nie zrobił tego, trudno. Jego gesty po wyścigu były baaaardzo żałosne.
Gratki dla Pietrova, że nie dał się tak łatwo, że nie spękał. Podobała mi się jego jazda, Kubicy zresztą też. Ze spokojem, do mety. Tak powinno być.
Młody.
W wyścigach wygrywa się jadąc po bardzo cienkiej linii czasem ją przekraczając tak wygrywają mistrzowie, według mnie Alonso należy do takich jednak liczył na zgromadzone punkty przewagi i bał się ryzyka to go zgubiło.
STARA PRAWDA MÓWI ŻE WYŚCIGÓW NIE WYGRYWA SIĘ NA PROSTYCH TYLKO NA ZAKRĘTACH.
STARA PRAWDA MÓWI ŻE WYŚCIGÓW NIE WYGRYWA SIĘ NA PROSTYCH TYLKO NA ZAKRĘTACH.
- Od: 30 sie 2010, 09:46
- Auto: MAZDA CX9, MAZDA 3
hahahks napisał(a):ale Vettel byl dzis klasa sam dla siebie a jego strategia idealna.
Mając najszybszy bolid to trudno zeby nie był. Mysle ze jeszcze pare kolek i dopadłby go jednak Hamilton. Vettelowi pod koniec juz cos sie dzialo z oponami.
hahahks napisał(a):O zdobyciu tytulu zadecydowala strategia
Ekipa RBC miala ją najlepszą od poczatku sezonu. No i niespodziewanie szybkie auta.
Dawidoski napisał(a):Alonso przez połowę wyścigu nie umiał wyprzedzić Pietrova, fakt że renówka była szybsza na prostych, ale liczy się sam fakt. Nie miał nic do stracenia, mógł zaryzykować i pojechać bardziej agresywanie, nie zrobił tego, trudno. Jego gesty po wyścigu były baaaardzo żałosne.
Zgadzam sie. Alonso troche przegiął. Bo niby z jakiej racji Petrov mialby go przepuscic
Ogolnie strategia Renault tez nie byla zla. Kubica startowal z 11 pozycji a spokojnie dojechal na piątej
Ach. Gdyby te Renowki byly ciut szybsze
A pomyslec ze jak Robert jezdzil dla BMW Sauber to RBC chcieli go wykupic. Ale kto wtedy zastanawial sie nad przejsciem do najslabszej ekipy
-
Szalotka
krl napisał(a):Alonso należy do takich jednak liczył na zgromadzone punkty przewagi i bał się ryzyka to go zgubiło
Dawidoski napisał(a):mógł zaryzykować i pojechać bardziej agresywanie, nie zrobił tego, trudno
Dobre żarty
Oglądaliście na pewno ten sam wyścig co ja

Alonso wielokrotnie wyleciał z trasy próbując naciskać na Pietrowa, raz o mało co nie wjechał mu w tył. Niestety tym razem się nie udało.
Czy to była zła strategia? Wydaje mi się że nie. Patrząc na to jak Alonso radził sobie z Pietrowem w tym sezonie (np Turcja) chyba nikt przed wyścigiem nie wymyśliłby, że Pietrow przez 40 okrążeń nie popełni nawet najmniejszego błędu.
Obstawiam że liczyli, że tekst który zadziałał w Turcji tu też się sprawdzi:
Andrea Stella napisał(a):Put pressure on Petrov. He wont keep it for to long.
Generalnie genialny wyścig Pietrowa. Dlaczego nie mógł tak jeździć od początku??
Świetny wyścig Kubicy. Reklamodawcy Renault muszą być w siódmym niebie bo ich reklamy były pokazywane przez cały wyścig i to na obu samochodach
Fatalny wyścig dla Alonso. Zachowanie po wyścigu dla mnie nie do przyjęcia. Tak jak w Monaco kiedy miał pretensje do któregoś z kierowców Toro Rosso, że ten nie chciał oddać mu pozycji (to była walka nie dublowanie).
Od początku kibicowałem Webberowi, ale się nie udało.
Dla mnie Vettel jest jak Hamilton dwa lata temu. Niedojrzały, zarozumiały, zadufany w sobie i na nieszczęście jeździ szybko w rewelacyjnym samochodzie. Uważam, że tak jak Hamiltonowi w 2008, Vettelowi nie należało mu się to zwycięstwo, ale mimo Belgii i Turcji nikt nie był w stanie go tego mistrzostwa pozbawić.
Pozostaje pogratulować

Zobaczcie na podpis na stronie fanklubu Vettela

P.S.
gromaciek co to za skrót RBC? Red Bull Racing ma skrót RBR.
-
Padre
Don Corleone napisał(a):krl napisał(a):Alonso wielokrotnie wyleciał z trasy próbując naciskać na Pietrowa, raz o mało co nie wjechał mu w tył.
Właśnie, raz. Zakrętów w całym wyścigu było mnóstwo, trzeba było próbować na każdym, aż do skutku. Fernando odpuścił, taka jest prawda. Myślę, że dalsza dyskusja na ten temat nie ma sensu, ponieważ każdy z nas ma odmienne zdanie na ten temat
Teraz pozostaje nam czekać 4 miesiące na rozpoczęcie nowego sezonu, może Robert będzie miał mega, hiper, superszybki bolid

Młody.