Telefony komórkowe

Nasze hobby i zainteresowania, sprawy niemotoryzacyjne.

Postprzez Lizak » 6 lis 2007, 16:25

orange już od dłuższego czasu bo maja niedrogie rozmowy i chyba najlepszy zasięg.Z internetu korzystałem tylko pare razy ale chodzil całkiem dobrze.Teraz brat chce sobie wziac u nich jakiegoś nowego prepaida chyba orange music.Slyszeliscie cos o tym? opłaca się wziąć?
Początkujący

Od: 21 cze 2007, 13:43

Postprzez Riki » 6 lis 2007, 16:39

Orange i Plus :)
mazparts.pl
Firma

Od: 29 sty 2004, 21:48
Auto: 626 GE KL '94

Postprzez brii » 6 lis 2007, 17:01

Od 9 lat Era – naprawdę dobrze dbają o starych klientów, nigdzie nigdy nie dostałem lepszej oferty :)
Przez 3 lata miałem abonament w Plusie i korzystałem z pre-paidów Orange, ale dałem sobie z nimi spokój
Trusted computing – Yes or No?

Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Forumowicz

Od: 9 sty 2005, 23:46
Auto: Endek / Kupisiontes / Smark EV / iczy

Postprzez crazy » 6 lis 2007, 17:11

Lizak napisał(a):Teraz brat chce sobie wziac u nich jakiegoś nowego prepaida chyba orange music.Slyszeliscie cos o tym? opłaca się wziąć?

ja tylko wiem że minuta 65 groszy sms 18 ale całe pakiety smsów dostaje się przy doładowaniach pod warunkiem że odstep między kolejnymi doładowaniami nie trwa dlużej niż miesiąc.Są jeszcze jakieś tańśze tapety i dzwonki oraz radio ale nie zglębiałem tematu więc może ktos będzie wiedział coś więcej na ten temat
Początkujący

Od: 4 wrz 2007, 09:49

Postprzez Grzyby » 6 lis 2007, 17:26

brii napisał(a):Od 9 lat Era – naprawdę dobrze dbają o starych klientów, nigdzie nigdy nie dostałem lepszej oferty

ja też prawie od początków Ery mam u nich abonament. Ale gdzie indziej dostałem lepszą ofertę ........ służbową :P
Ostatnio edytowano 6 lis 2007, 19:34 przez Grzyby, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
d.pa
Forumowicz

Od: 3 paź 2004, 23:09
Auto: Peugeot 508 Hybrid4 '13
Suzuki Aerio 2.3l LPG '06
Renault Trafic 1.6 TT '16
Fiat Doblo 1.6 16V '01
Dacia DV 1.6 LPG '14
Fiat Ducato Pilote First 62A, 2.5TDI, '98
Burstner Amara 535TK

Postprzez brii » 6 lis 2007, 17:38

Ogólnie dla osoby fizyczną najlepszym operatorem jest ten u którego jest telefon służbowy za który płaci firma ;)

Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Forumowicz

Postprzez Sokool » 6 lis 2007, 19:45

brii napisał(a):Od 9 lat Era – naprawdę dobrze dbają o starych klientów, nigdzie nigdy nie dostałem lepszej oferty

Tylko że to Era Biznes i to już troszkę zmienia :P
Forumowicz

Od: 28 sie 2004, 18:10
Auto: na gaz

Postprzez loockas » 6 lis 2007, 23:26

Sokool napisał(a):Tylko że to Era Biznes i to już troszkę zmienia język

W Erze dla zwykłego szaraka też nie jest najgorzej. Tylko Era dała mi przy cenie 50zł 80minut do wszystkich sieci i jeden darmowy numer. Orange nie miał takiej oferty, a Plus miał to na dziwnych zasadach. Zastanawiam sie jeszcze nad oferta "Blueconnect w telefonie".
Andżeju, jak Ci na imię?
Forumowicz

Od: 6 maja 2007, 00:55
Auto: PaRHaTy
Ajonik
Kupra

Postprzez brii » 6 lis 2007, 23:34

Sokool napisał(a):Tylko że to Era Biznes i to już troszkę zmienia

Nie za wiele – Era ogólnie nagradza za lojalność :)

Forumowicz

Postprzez Sokool » 6 lis 2007, 23:43

brii napisał(a):Era ogólnie nagradza za lojalność

Jak chciałem przedłużyć umowę po 24 miechach to mnie olali :P
Forumowicz

Od: 28 sie 2004, 18:10
Auto: na gaz

Postprzez slav » 6 lis 2007, 23:44

a dlamnie po ostatnich perypetiach z rozwiazaniem umowy taka siec jak era, nieistnieje :)
Forumowicz

Od: 29 maja 2005, 23:38
Auto: rozne

Postprzez brii » 6 lis 2007, 23:45

A do mnie dzwonili po 18 miesiącach że mają nową ofertę ;)
Czyli pewnie jednak wysokość rachunków ma znaczenie...

Forumowicz

Postprzez brii » 6 lis 2007, 23:46

slav napisał(a):a dlamnie po ostatnich perypetiach z rozwiazaniem umowy

Piszesz o wielkiej akcji z wykorzystwaniu okazji??

Forumowicz

Postprzez marek » 7 lis 2007, 00:04

slav napisał(a):a dlamnie po ostatnich perypetiach z rozwiazaniem umowy taka siec jak era, nieistnieje

a dla mnie nie istnieją inne bo jakoś mi się nie uśmiecha płacić 2x więcej na telefon i jeszcze prosić się łaskawie o nowy aparat po 24 miesiącach jak w plusie chociażby....
Forumowicz

Od: 4 lis 2003, 02:08
Auto: FR+Django+Rail

Postprzez slav » 7 lis 2007, 00:33

brii napisał(a):Piszesz o wielkiej akcji z wykorzystwaniu okazji??

tak,i obojetnie z ktorej strony na to spojrzysz ,ktos jest wykorzystany :)
z tego co pamietam ,w takiej samej sytuacji,inna siec jakis czas temu tak nie postepowala :)

marek napisał(a):a dla mnie nie istnieją inne

i tak trzymaj, oczywiscie z korzyscia dla siebie :)
p.s.brii,marek, przeslicie tan kawalek dyskusji do ery ,moze wam dorzuci po pare minut ;)
Ostatnio edytowano 7 lis 2007, 00:50 przez slav, łącznie edytowano 2 razy
Forumowicz

Postprzez slav » 7 lis 2007, 00:40

brii napisał(a):Era ogólnie nagradza za lojalność

nie do konca , taki mi sie widzi ze za Twoje wlasne pieniadze ,i zle tego nie zrozum,

brii napisał(a):Czyli pewnie jednak wysokość rachunków ma znaczenie...

<diabełek>

p.s.a tak ogolnie to kazda siec dzial tak samo, cos tam dorzuci czy da lepszy fon ,tylko w jednym celu, aby wiecej, dluzej ,na nas zarabiac, zwyczajny biznes ,wiec za bardzo nie ma sie czym podniecac , nikt nie jest wyrozniony bardziej ponad to co bedzie musial z naddatkiem oddac :)
pzdr.
Forumowicz

Postprzez marek » 7 lis 2007, 01:03

slav napisał(a):tak ogolnie to kazda siec dzial tak samo, cos tam dorzuci czy da lepszy fon ,tylko w jednym celu, aby wiecej, dluzej ,na nas zarabiac, zwyczajny biznes ,wiec za bardzo nie ma sie czym podniecac

no ale jedna sieć da Ci upust np 25% na abonament a inna da Ci 1% upustu. Jedna da Ci dodatkowe 100min a druga 10min. I mowie tu o porownywalnych rachunkach i specjalnie przerysowywuje. Generalnie Plus nic nie chce dawac i za cene 200min u Plusa masz 500min w Erze. Pomijam Orange bo jak ktos mi to probuje wcisnac i mowie co mam w Erze to poprostu lepiej sie nie da.

Więc dlaczego mam nie być w sieci dla mnie tańszej, lepszej? bo coś tam z umowami było? ja nawet tego nie zauważyłem/nie odczułem w żaden sposób.
Forumowicz

Od: 4 lis 2003, 02:08
Auto: FR+Django+Rail

Postprzez slav » 7 lis 2007, 01:09

marek napisał(a):Więc dlaczego mam nie być w sieci dla mnie tańszej, lepszej? bo coś tam z umowami było? ja nawet tego nie zauważyłem/nie odczułem w żaden sposób.

problem w tym ze jakims cudem odniosles ,moje stwierdzenie "era dla mnie nie istnieje " do siebie ,choc tak byc nie powinno :)
ja tez nie mialem u nich zlej oferty jezeli chodzi o scislosc :)
pzdr.
Forumowicz

Postprzez qbass » 7 lis 2007, 09:55

Od 8 lat mam Erę i jestem zadowolony. W międzyczasie był Plus (jakieś 2 mies.) ale zrezygnowałem z niego. :)
Sprzedam sporo części do MX-6/626 GE KL :)
Forumowicz

Od: 27 kwi 2007, 10:39
Auto: MX-6 GE KL

Postprzez brii » 7 lis 2007, 10:04

slav napisał(a):nie do konca , taki mi sie widzi ze za Twoje wlasne pieniadze ,i zle tego nie zrozum,

OK, ale PLUS (moja Panna miała tam wszystkie telefony ze swojej firmy i miała rachunki wyższe od moich) daje duuuużo mniej za starż...

slav napisał(a):tak,i obojetnie z ktorej strony na to spojrzysz ,ktos jest wykorzystany
z tego co pamietam ,w takiej samej sytuacji,inna siec jakis czas temu tak nie postepowala

Nie było innej takiej sytuacji więc żadna sieć nie pokazała jeszcze jak postępuje w takim przypadku, a samą akcję zrywania umów uważam za przejaw typowego polskiego cwaniactwa i nieuczciwości – ludzie wybierali Erę bo dawała lepszą ofertę od konkurencji, a w momencie kiedy pojawiła się możliwość zerwania umowy (przez dziurawe polskie prawo) to wielu ludzi postanowiło zabrać telefon (a tym samym kilkaset złotych), wybrać gorszą ofertę konkurencji i zakasować drugi aparat.
slav napisał(a):ja tez nie mialem u nich zlej oferty jezeli chodzi o scislosc

Przez samą uczciwość nie widzę opcji zrywania umowy którą dobrowolnie zawarłem i wziąłem "prezent" w postaci telefonu... Jeszcze bym to zrozumiał gdyby wprowadzone w regulaminie zmiany były dla klientów krzywdzące, ale nie były – wręcz przeciwnie. Nie dziwię się operatorowi...
Mniejsza o to – mam nadzieję, że po zmianie marki na T-Mobile oferta i podjeście do klienta się nie pogorszą tak jak w przypadku Idea/Orange.

Forumowicz