Wydawałoby się, że taki portal powinien pisać coś sensownego i w sposób czytelny – przejrzałem kilka artykułów i mam wrażenie, że to taki miks pudelek/fakt/logo dla biznesmenów – beznadzieja
Etat czy własna działalność?
Wydaje mi się, że kupa, bo część informacji jest po prostu bzdurna np.: o VAT – mowa o tym, że do 150-200 tyś obrotu "nie trzeba będzie go płacić", to czysta demagogia – dzisiaj obowiązuje Art. 113 UoVAT który mówi o 150 tyś. Inna sprawa, że podatnik zwolniony z VAT zawsze ponosi koszty VAT (ale nie on jest płatnikiem dla urzędu) i nic nie odlicza czyli jest w najgorszej możliwej sytuacji w temacie VAT jeśli nie jest usługodawcą który prawie nie ma kosztów. Mowa o 0% VAT to absurd, bo choćby skały kupę robiły to i tak sprzedaż w stawce 0% się będzie odbywać za granicę i firmy będą "odzyskiwać" VAT nawet jak wprowadzą jednolitą stawkę. O innych głupotach w tym artykule już nawet nie wspominam. Jeśli wprowadzili by takie zmiany to otwiera się droga do redukcji zatrudnienia w Administracji Podatkowej do poziomu 20% z obecnie zatrudnionych i wtedy to ma sens, ale jakoś nie wierzę by to zrobiono. Pytanie – czy dziennikarz kompletnie nie wie o czym pisze i nie weryfikuje informacji czy politycy walą głupotę za głupotą? Obstawiam, że jedno i drugie 
Wydawałoby się, że taki portal powinien pisać coś sensownego i w sposób czytelny – przejrzałem kilka artykułów i mam wrażenie, że to taki miks pudelek/fakt/logo dla biznesmenów – beznadzieja
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Rumcajs napisał(a):Norreca napisał(a):lekarz oprócz operacji plastycznych i sztucznej szczeki jest za darmo.
Tak , ale nie każdy zabieg u specjalisty, a szczególnie u dentysty.
spytaj się ile musisz dopłacić do koronki , albo jeszcze lepiej mostka dentystycznego .
Szybko uzbiera się 3,4,6 tyś Euro.
Zarabiać w De, a leczyć się w PL... 99,99% Niemców niestety tak nie ma.
wszystko co zwiazane ze sztuczna szczeka cza sztycznymi zebami kosztuje i ma to swoja logike
nie jest to juz Twoj organizm i za to trzeba placic.
- Od: 10 sty 2013, 13:17
- Auto: Była:
Mazda 3 BK Y6 ‘07 1.6
Mazda 3 BL R2 '10 2.2
Mazda MX-5 NC '08 2.0
Jest:
MPS BL3 '13 2.3
Brzmi trochę jak reklama
ogólnie np we Wrocławiu na pęczki ludzi którzy otwierają lokale usługowe i nie mogą się opędzić od zleceń, przykład np foodtrucki
ale tu bardziej chodziło mi o działalność jednosobową 
Jeszcze pytanie do jakich działalności liniówka się nadaje i opłaca
Bo raczej jeżeli ktoś zaczyna to od razu takich dochodów nie uzyska, a jeśli nie ma dużo kosztów to wystarczy mu nawet ryczałt. No chyba że przekroczy 150 to wtedy jest jeszcze Vat 
To, co łatwe, nie prowadzi do niczego.
GD – Generacja Doskonała
GD – Generacja Doskonała
- Od: 20 lut 2008, 21:59
- Auto: Mazda 626 GD 2.0i 90 km '92r + LPG
Szyna napisał(a): No chyba że przekroczy 150 to wtedy jest jeszcze Vat
Na tą chwilę 200 000,00zł
Szyna napisał(a):a jeśli nie ma dużo kosztów to wystarczy mu nawet ryczałt
Nie wszystko da się opodatkować na tych zasadach.
Zależy jaka to forma działalności, każdy sobie wtedy wybiera to co dla niego najlepsze 
Mi akurat pasuje i na razie wystarcza ryczałt, sam wszystko sobie prowadzę ale jak bym miał zmieć formę rozliczana to na pewno wybrał bym już księgowego
Mi akurat pasuje i na razie wystarcza ryczałt, sam wszystko sobie prowadzę ale jak bym miał zmieć formę rozliczana to na pewno wybrał bym już księgowego
GD – Generacja Doskonała
GD – Generacja Doskonała
Po to żeby nie musieć orać w słabej agencji zajmującej się SEO...
IMO działalność nie jest dla każdego. To duże możliwości, ale też w sumie dużo obowiązków. Pracowałem na kontrakcie z ludźmi, którzy mieli na fakturze 10-15 tyś+ miesięcznie, a prowadzili takie życie, że nie mieli z czego zapłacić ZUSu i podatków.
Im więcej masz tym więcej wydajesz i więcej chcesz mieć 
U nas sprawdza się powiedzenie że najwięcej stęka i marudzi ten kto ma najwięcej
U nas sprawdza się powiedzenie że najwięcej stęka i marudzi ten kto ma najwięcej
GD – Generacja Doskonała
GD – Generacja Doskonała