Kącik rowerowy
ja używam od 3 lat bezprzewodowy Sigmy. W wersji STS działają bez najmniejszych problemów. Wymieniałem baterię raz w liczniku i raz w sensorze. Licznika z kablem nie kupiłbym, skoro bezprzewodowy działa idealnie 
To ja tylko dodam że bezprzewodowy licznik sygnowany marką Kelly's to totalny shit. Ciężko to ustawić by działało, a jak już się uda to okazuje się że jego dokładność jest tak słaba, że wyniki pomiarów można swobodnie uznać za losowe. Dodatkowo samo wskazanie prędkości ma takiego laga, że licznik potrafi pokazywać jeszcze 20 km/h, kiedy ja już stawiam nogę na ziemię.
Pozdrawiam, Tomek
Drinking wine and killing time
Drinking wine and killing time
Jako, że mój rower odmówił już posłuszeństwa (przeszło 10letni Kellys), stwierdziłem że trzeba kupić coś nowego.
Nie jestem wyczynowcem, jeżdżę amatorsko, niestety stan rowera sprawił, że jazda stała się męcząca, przez co temat trochę obrósł kurzem.
Mam do wydania max 3tys pln na rower (górski).
Jazda jak już wspomniałem typowo amatorska, więc nie potrzebuję roweru wyczynowego.
Nie znam się na rowerach, więc może ktoś mi coś mądrego doradzi.
Będąc przedwczoraj w sklepie oglądałem rower marki Kross- hydrauliczne hamulce, rama z aluminium, 27 przełożeń, koła 26".
Moja wiedza jednak nie pozwala mi stwierdzić na ile taki rower spełniłby moje oczekiwania.
Nie wiem na ile to istotne widziałem różne oznaczenia co do rozmiarów, więc może podam swoje gabaryty, 186cm wzrostu, ważę 87kg
Nie jestem wyczynowcem, jeżdżę amatorsko, niestety stan rowera sprawił, że jazda stała się męcząca, przez co temat trochę obrósł kurzem.
Mam do wydania max 3tys pln na rower (górski).
Jazda jak już wspomniałem typowo amatorska, więc nie potrzebuję roweru wyczynowego.
Nie znam się na rowerach, więc może ktoś mi coś mądrego doradzi.
Będąc przedwczoraj w sklepie oglądałem rower marki Kross- hydrauliczne hamulce, rama z aluminium, 27 przełożeń, koła 26".
Moja wiedza jednak nie pozwala mi stwierdzić na ile taki rower spełniłby moje oczekiwania.
Nie wiem na ile to istotne widziałem różne oznaczenia co do rozmiarów, więc może podam swoje gabaryty, 186cm wzrostu, ważę 87kg
- Od: 3 mar 2013, 01:33
- Auto: M6 GY 147KM
Będę stronniczy 
http://allegro.pl/cube-acid-29er-2014-r ... 79009.html
no chyba, że musi być nowy:
http://allegro.pl/cube-analog-29er-2014 ... 83068.html

no chyba, że musi być nowy:

loockas napisał(a):Nexus nie wchodzi w uchwyt
phi. Kup se 'nerke'. W trakcie jazdy telefon mi do niczego nie potrzebny – znaczy sie nie musze go ogladac
sq2jul napisał(a):phi. Kup se 'nerke'. W trakcie jazdy telefon mi do niczego nie potrzebny – znaczy sie nie musze go ogladac
mam torbę "trójkąt", to nie jest problem. Ale do tej pory używałem telefonu jako licznik więc na niego zerkałem i do 4" się spisywał. Korzystałem głównie z Lumi, ale tam bateria w endomondo i z włączonym ekranem wchłania się w przeciągu 2h
Dlatego kupiłem licznik
4650 + 84 = 4734 km
Zacząłem wcześniej wstawać
Wczoraj 41 przed pracą, a dziś 43
Zacząłem wcześniej wstawać
Wczoraj 41 przed pracą, a dziś 43

Od ostatniego wpisu 232 
+232 = 5282 km
Opony nowe kupione, bo tylna slik i klocki tylne – i to i to wytrzymało 4978 km ( od 2 dnie nie używam tylnego hamulca
). Dziś będzie 5kkm 
Reszta roweru fabryczna bez żadnej awarii. Napęd też fabryczny, bo postanowiłem nie bawić się z zmiany łańcucha itd i jak się skończy to wymienię wszystko. Na razie wszystko chodzi jak nowe
Dopisano 04 cze 2014 13:24:
Jak zdrowie i praca pozwoli
to cel na ten rok to dołożyć kolejne 5kkm 
Dopisano 04 cze 2014 13:26:
Z okazji okrągłego przebiegu sprawie sobie SPD
+232 = 5282 km
Opony nowe kupione, bo tylna slik i klocki tylne – i to i to wytrzymało 4978 km ( od 2 dnie nie używam tylnego hamulca
Reszta roweru fabryczna bez żadnej awarii. Napęd też fabryczny, bo postanowiłem nie bawić się z zmiany łańcucha itd i jak się skończy to wymienię wszystko. Na razie wszystko chodzi jak nowe
Dopisano 04 cze 2014 13:24:
Jak zdrowie i praca pozwoli
Dopisano 04 cze 2014 13:26:
Z okazji okrągłego przebiegu sprawie sobie SPD