Muwies :D

Nasze hobby i zainteresowania, sprawy niemotoryzacyjne.

Postprzez CheZZy » 21 lip 2011, 20:05

Lincz niezłe jak na polskie kino
Ironclad też fajny , ale aż tak ekscytujący jak inne podobne filmy tego typu
Nowy X-men taki troche nudnawy był dla mnie , ale dało się obejrzeć :)
Oglądałem ostatnio Big mama 3 , nawet fajne ;) jak ktoś oglądał poprzednie części powinno mu przypaść do gustu :)
Niepokonany 3: Odkupienie fajna napierdzielanka , jeśli ktoś lubi takie filmy ;)
Forumowicz

Od: 28 paź 2006, 18:49
Auto: MPV 2,0 benzyna 2000r., volvo v50

Postprzez nemi » 22 lip 2011, 21:44

A ja ostatnio "skatowałem" się czymś bardziej poważnym niż oglądam zazwyczaj. Obejrzałem wreszcie Mistyfikację. Nawet znośny film, lubię obu Stuhrów, więc umiliło mi to seans. Trochę od czasu do czasu awangardowy, jak przystało na Witkacego... Warto sięgnąć, ale z nastawieniem, że nie będzie to super łatwa rozrywka.
Przed chwilą skończyłem "Wszystko co kocham". Film bardzo fajny – polecam. Ale to też nie będzie łatwa i przyjemna rozrywka.

Do kompletu chyba powinienem obejrzeć jeszcze "Czarny czwartek", ale chyba chwilowo moje siły wyczerpały się na ciężkie produkcje i muszę coś wynaleźć bardziej lajtowego. Może na iplexie pojawiły się jakieś fajne filmy...

Aha – w tym tygodniu oglądałem też Jackass 3D. Miazga, ale czasem miałem dość i miałem chętkę puścić pawia, zupełnie jak jeden z kamerzystów to robił. Zdecydowanie nie jest to film dla ludzi delikatnych i o słabych nerwach :D. Opowiedziałem kilka scen z tego filmu kolegom z pracy i żaden nie zdecydował się na oglądanie.
Jeśli ktoś nie widział tego dzieła, to na zachętę:
Forumowicz

Od: 21 sie 2004, 14:20

Postprzez JohnnyB » 23 lip 2011, 21:27

a ja właśnie kończę 3 sezon Castla, jeśli ktoś nie oglądał, serdecznie poleca, lajtowy kryminalny serial z nutką humoru i naprawdę dobrą grą głównego bohatera.
..::Born To Rise Hell::..
Forumowicz

Od: 1 lip 2009, 21:27
Auto: Seat Leon ST '24 2.0 TDI DSG,
Jaguar XE '20 P250 AWD,

Postprzez nemi » 24 lip 2011, 22:16

nemi napisał(a):ale chyba chwilowo moje siły wyczerpały się na ciężkie produkcje i muszę coś wynaleźć bardziej lajtowego

...no i obejrzałem coś lajtowego... Króliczek http://www.filmweb.pl/film/Kr%C3%B3liczek-2008-454005 – tandeta, ale dałem radę od początku do końca. American Virgin http://www.filmweb.pl/film/Ameryka%C5%8 ... 009-493914 – trochę mniejsza tandeta od Króliczka i też wytrzymałem. Elegia – nie jest lajtowy i nie podobał mi się (taki trochę psychologiczny?) – dałem radę 3/4 filmu. Stwierdziłem, że trzeba coś sprawdzonego – do odtwarzacza trafiła długo czekająca płytka, którą nabyłem w jakiejś marketowej promocji – Mumia – Grobowiec Cesarza Smoka. Nawet fajnie się ogląda, chociaż wiadomo – z przymrużeniem oka ;). No i na koniec staroć – 60 sekund. DVD leżało już strasznie długo i dziś się doczekało.
Aktualnie z amplitunera i blu-raya wydobywa się charakterystyczny smrodek rozgrzanej elektroniki :D.

Cóż – na kolejny film nie starczy czasu, bo rano trzeba się zerwać do roboty, ale jeszcze poczytam "Ostatnie królestwo" Cornwella :P. Jednak jak żony i dziecka nie ma w domu, to otwiera się wiele możliwości :P.
Forumowicz

Postprzez Rafał » 25 lip 2011, 19:01

Zapodaje sobie właśnie MotoŚwiat-JeremyClarkson z 1996 roku. Normalnie uwielbiam gościa <spoko>
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Forumowicz

Od: 9 sie 2006, 07:27
Auto: JapanMuscleCar

Postprzez nemi » 25 lip 2011, 20:45

Rafał napisał(a):Zapodaje sobie właśnie MotoŚwiat-JeremyClarkson z 1996 roku. Normalnie uwielbiam gościa <spoko>

Przed chwilą się ściągnął 5 odcinek 17 sezonu Top Gear. Niestety jest jeszcze bardzo mało seedów i ściąga się marne 1 MB/s, ale godzinka i po krzyku. Idę po jakąś przekąskę i zabieram się za oglądanie.
http://www.finalgear.com/shows/topgear/17/5/

Szkoda tylko, że nie ma wersji full HD jeszcze i muszę się męczyć z marnym 720p :P :(.
Forumowicz

Postprzez Szymon » 25 lip 2011, 21:09

a odcinek zarąbisty :D polecam :)
Forumowicz

Od: 23 mar 2008, 00:01
Auto: ‘13 Lexus IS250 III
‘16 Scenic w Longu
‘03 Mx-5 NB FL Silver Blues

Postprzez Blade » 2 sie 2011, 21:19

The Veteran : dno i metr mułu. Jakimś cudem dotrwałem do sprawnie zrealizowanego finału ale jako całość to lipa straszna.

Nokas: niezłe, niezłe, nie najgorsze, oparte na faktach no i bez amerykańskiego patosu

Sucker punch: jeden wielki efekt specjalny w formie teledysku. Mnie nie zachwycił.

Śmiało za to mogę polecić serial The Wire (genialny polski tytuł Prawo ulicy), 5 sezonów dobrej, policyjnej, przeplatającej się wątkami historii.
Obrazek
Forumowicz

Od: 18 sie 2006, 17:00
Auto: MX-5 NBFl BP '01

Postprzez Ania_TM » 3 sie 2011, 10:53

the Wire- zaczęłam oglądać jakiś czas temu,ale jakoś mi się nie spodobał ;p

wczoraj obejrzałam film- Blitz- ciekawy, oceniam na 4 z plusem :) gra jeden dobry aktor, sporo się dzieje, ciekawa fabuła, dobre dialogi :P
Ania_TM

Postprzez Xenocyd » 4 sie 2011, 09:52

Blitz obejrzalem wczoraj – da sie obejrzec ;) Akcja niezbyt wymagajaca, szablonowa, latwa do przewidzenia – angazowanie szarych komorek nie jest konieczne <jupi>

Zanim odejda wody – kilka zabawnych tekstow, najlepszy w filmie jest buldozerek francuski :D Mozna by jednak ten film skrocic do 10 minut i bylby rownie interesujacy, a moze nawet bardziej...

Wreszcie wpadla mi w rece sensowna kopia Weekendu – w kilku momentach fajne zdjecia, kilka tekstow ktore mnie rozbawily. Osobiscie spodziewalem sie czegos gorszego, wiec bylem zaskoczony.
Forumowicz

Od: 13 maja 2007, 12:01
Auto: Mietek

Postprzez Ania_TM » 4 sie 2011, 10:08

Xenocyd napisał(a):Blitz obejrzalem wczoraj – da sie obejrzec ;) Akcja niezbyt wymagajaca, szablonowa, latwa do przewidzenia – angazowanie szarych komorek nie jest konieczne <jupi>

Zanim odejda wody – kilka zabawnych tekstow, najlepszy w filmie jest buldozerek francuski :D Mozna by jednak ten film skrocic do 10 minut i bylby rownie interesujacy, a moze nawet bardziej...

Wreszcie wpadla mi w rece sensowna kopia Weekendu – w kilku momentach fajne zdjecia, kilka tekstow ktore mnie rozbawily. Osobiscie spodziewalem sie czegos gorszego, wiec bylem zaskoczony.

Weekend mi się podobał, ciekawe ujęcia z Łodzi- może dlatego :)

Zanim odejdą wody- śmieszny, uśmiałam się dosyć mocno.

teraz w kinach grają Kapitan America- Pierwsze starcie – ciekawe jak im się ten film udał <faja>
Ania_TM

Postprzez Blade » 5 sie 2011, 19:59

Blitz to jakaś pomyłka. Mocno męczyłem się na tym filmie w nadziei że będzie lepiej.. ale nie było :|

Weekend – jak dla mnie słabnie z każdą minutą. Dobry początek ale im dalej tym gorzej. Fakt faktem że efekty specjalne jak na polskie kino na wysokim poziomie.
Obrazek
Forumowicz

Postprzez Agerak » 7 sie 2011, 16:02

Geneza Planety Małp

Polecam serdecznie, zdecydowanie film na który warto isć do kina. Momentami nawet szkoda było nam tych małp (pomimo ze wiem co sie pozniej stanie ^^ ) Efekty specjalne powalają, czlowiek zapomina ze te wszystkie małpy to animacja komputerowa a nie przebrani ludzie.
Madziuchna 1995, 323F BA 1.5 16v Z5 RIP 03.07.2010 :(
Xenia 1996 , Xedos 6 , 16v B6, CA , 1,6 107 KM – mam nadzieje ze bedzie sluzyc jak najdluzej
Obeecna madzia >>> http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=314&t=108325
Forumowicz

Od: 9 maja 2009, 17:45
Auto: Xedos 6 1.6 v16 96r

Postprzez Ania_TM » 8 sie 2011, 18:46

Obejrzałam niedawno Krzyk 4- generalnie momentów było sporo, że prawie bym ze śmiechu umarła, zwłaszcza początek <lol>
Wyszła jak dla mnie raczej parodia, chociaż końcówka była w tym wszystkim najlepsza :)
Ania_TM

Postprzez Ania_TM » 11 sie 2011, 11:16

Władcy Umysłów- napaliłam się na ten film i jestem lekko zawiedziona :( jakoś nie było pierd.. że tak powiem ;) fabuła ciekawa, Truman Show zmieszany z Matrixem i Incepcją :) ale czegoś mi zabrakło. Ogółem oglądało się miło :)

Hall Pass- Bez smyczy- komedia o dwóch kolesiach, którym żony dają tydzień wolnego, hmm panowie chyba mieli kryzys wieku średniego <lol> do obejrzenia, na luzie, nie trzeba komórek wysilać <czarodziej>

Jutro oglądamy -Oszukać przeznaczenie 5- pewnie będzie ubaw w kinie <lol>
Ania_TM

Postprzez sedek » 11 sie 2011, 12:28

Bez smyczy <spoko> bardzo dobry film, również polecam ;)
jest to film reżysera Głupi i głupszy, więc naprawdę można się pośmiać <ok>
Forumowicz

Od: 4 sie 2010, 23:42
Auto: Mazda 323f BJ 1.6 2001r

Postprzez Ania_TM » 12 sie 2011, 11:37

Bad Teacher- widziałam wczoraj, Cameron jak zwykle zachwyca uśmiechem i samą sobą hehe :D ale widać,że aniołek się już lekko starzeje <oczy> film fajny, śmieszny, dobre teksty, polecam na miłe spędzenie popołudnia ;P :)
dodatkowo pojawia się Justin Timberlake <serduszka>

film Your Highness<glupek2> hahaha – Nowy Robin Hood i Faceci w Rajtuzach, głupie żarty i teksty, ale śmieszny ;)

Skrzydlate Świnie- ciekawie pokazani kibice i ich życiowe losy/wybory. Ale nie wiem, czy ktoś zakochany w swojej drużynie zdradziłby ją dla pieniędzy, nie sądzę :| ogółem dobra rola pana Pawła :)

dziś idziemy na Oszukać Przeznaczenie 5- coś czuje, że padnę ze śmiechu w kinie :P

a właśnie, śle ktoś kody na środy z Orange na seanse? :)
Ania_TM

Postprzez Ania_TM » 19 sie 2011, 08:40

a co to nikt nie ogląda filmów ;P

Kac Vegas w Bangkoku --- <lol> udał im się, pokręcone pomysły nadal obowiązują i przyjemnie się ogląda, ciekawe co wymyślą na 3 część <serduszka>
Wiadomo, film przede wszystkim służy celom relaksacyjnym :]
Ania_TM

Postprzez Blade » 19 sie 2011, 09:56

Widzewianka_TM napisał(a): co to nikt nie ogląda filmów

to co ostatnio oglądałem jest w większości niewarte wspomnienia ;)

Z wyjątkiem Super 8 – fajne kino przygodowe, trochę w starym stylu lat '80. Jak komuś podobał się The Goonies to i na Super 8 powinien się dobrze bawić.

Mogę tez polecić serial Gra o Tron ( Game of Thrones ) jeśli ktoś nie widział. Przyjemnie się ogląda.

Serial Falling Skies – niezłe ale nie porywające. Niestety chęć uzyskania jak największej widowni "ugrzeczniła" ten serial. Trochę lepsze niż V – Goście.
Obrazek
Forumowicz

Postprzez Siw-y » 19 sie 2011, 10:01

Ja powoli nadrabiam zaległości, ;)
przedwczoraj Oszukać przeznaczenie 4 – lipa, trójka lepsza a najlepsze były pierwsze dwie... zobaczymy jaka będzie piątka :]
wczoraj padło na Och Karol 2 – mnie się podobał :)
dziś planuje Paranormal Activity 2 :D jedynka była znośna. btw. ktoś wie czy w dwójce też jest kilka zakończeń?
Obrazek
¼ – 16,851s
Forumowicz

Od: 31 paź 2006, 13:36
Auto: présidentiel