Rozumiem, że 7 na czas pracy na akumulatorze nie wpływa negatywnie?
Komputery – kupno/gry/opinie/pytania/internet
W sumie to żaden problem bo ponoć jest opcja "uczenia"
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Jason X napisał(a):pojawić się ma opracowany zupełnie od nowa system...
Taaaaa – za każdym razem jest taka gadka
Koniec to to napewno nie jest bo już na 2012 planowany jest Win8
- Od: 9 cze 2009, 16:48
- Auto: Mazda 323F 1.8 GLX (1992 r.)
Nieźle, czyli co 2 lata nowy system. Ciekawe kto będzie ciągle za to płacił
Bo wtedy to już nie będzie rewolucja co 5 lat, a zwykła ewolucja systemu, za co będą kazać sobie płacić. Takie coś w przypadku dystrybucji linuxa się sprawdza, ale tam system jest darmowy, a cykle wydawnicze są co pół roku zazwyczaj, więc można je nawet traktować jako takie serwis packi
Co do 7 to w końcu zaczyna doganiać inne systemy, i wróżę mu duże powodzenie.
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Co do 7 to w końcu zaczyna doganiać inne systemy, i wróżę mu duże powodzenie.
Jason X
Przeczytaj ten artykuł który podałeś:

Do tego jeszcze to wszystko to kompletnie nie potwierdzone informacje i ploty
Yyyy – ale o co chodzi z tym zdziwieniem?? Przecież MS tak robi od 1985 roku
Kto będzie płacił? Prosta sprawa – urzędy (czyli my) i firmy – zmuszone przez "standardy z urzędów" no i przez użytkowników domowych którzy znają tylko Windows bo bez problemów mogą używać pirata
Jak co drugiemu systemowi z Redmont
Przeczytaj ten artykuł który podałeś:
Niektóre źródła uznały, że Midori może być przyszłym następcą Windows 7 oraz Windows 8
Do tego jeszcze to wszystko to kompletnie nie potwierdzone informacje i ploty
gadula napisał(a):Nieźle, czyli co 2 lata nowy system. Ciekawe kto będzie ciągle za to płacił
Yyyy – ale o co chodzi z tym zdziwieniem?? Przecież MS tak robi od 1985 roku
Kto będzie płacił? Prosta sprawa – urzędy (czyli my) i firmy – zmuszone przez "standardy z urzędów" no i przez użytkowników domowych którzy znają tylko Windows bo bez problemów mogą używać pirata
gadula napisał(a):Co do 7 to w końcu zaczyna doganiać inne systemy, i wróżę mu duże powodzenie.
Jak co drugiemu systemowi z Redmont
brii napisał(a):Do tego jeszcze to wszystko to kompletnie nie potwierdzone informacje i ploty
To przeczytaj to
http://www.pcformat.pl/index.php/news/n ... ca-windows
- Od: 9 cze 2009, 16:48
- Auto: Mazda 323F 1.8 GLX (1992 r.)
który być może przekształci się w kolejny system – następcę linii Windows.
wg nieoficjalnych informacji
Przedstawiciele korporacji na wszelkie pytania dotyczące Midori odpowiadają "no comments".
Nie będzie żadnej poważnej zmiany jeśli nie będzie do tego impulsu, już nie raz MS obiecywał złote góry a kończyło się jak zwykle. Psu tylko raz się ogon przytrzaśnie mówi przysłowie ale jak widać niektórzy jednak ciągle wierzą w tą samą historię powtarzaną od 20 lat
Ja też mam tajnego niepotwierdzonego newsa, ale wielce prawdopodobnego – są ku temu przesłanki: MS po 2015r. zmieni nazwę systemu Windows na jakąś inną przeprowadzając przy okazji lifting systemu i zmieniając logo, bo marka Windows jest już trochę przestarzała
brii napisał(a):MS po 2015r. zmieni nazwę systemu Windows na jakąś inną przeprowadzając przy okazji lifting systemu i zmieniając logo, bo marka Windows jest już trochę przestarzała
tak, a system i polityka firmy będzie taka sama
-
www.czelej.net
- Od: 4 lut 2008, 02:41
- Auto: GH '10 L5 125KW
CR '08 LF 107KW
PLaster napisał(a):tak, a system i polityka firmy będzie taka sama

Niedawno PC upgradowałem i postanowiłem wrzucić w7
Co mogę powiedzieć o systemie? Instalacja bardzo prosta.
Zdziwiła mnie ta 100M partycja, która robił zawsze z pierwszą partycją definiowana na dysku.
Po stworzeniu partycji instalacja była w miarę szybka a co ważniejsze może 2 razy trzeba cos wpisać kliknąć zanim się zakończyła.
Używałem wcześniej visty na laptopach rodziców, a u siebie tylko i wyłącznie XP.
Do paska zadań trzeba się przyzwyczaić, jest inny trochę.
Sterowniki do wszystkiego miał już w sobie a niektóre mogłem z windows update pobrać.
Generalnie pozytywnie odbieram ten system. Zmiany w zabezpieczeniach spowodowały, że już nie ma tak jak w viście, że chcesz coś zrobić to masz 10 razy pytanie czy aby na pewno chcesz to zrobić
.
System nic nie przycina. Filmy i muzykę odtwarza bez instalowania dodatkowych kodeków (foobar i bestplayer).
Programy, gry których używałem w XP w w7 też działają poprawnie.
Firewall nie jest upierdliwy. Jak jakieś wady znajdę to o nich napiszę
Co mogę powiedzieć o systemie? Instalacja bardzo prosta.
Zdziwiła mnie ta 100M partycja, która robił zawsze z pierwszą partycją definiowana na dysku.
Po stworzeniu partycji instalacja była w miarę szybka a co ważniejsze może 2 razy trzeba cos wpisać kliknąć zanim się zakończyła.
Używałem wcześniej visty na laptopach rodziców, a u siebie tylko i wyłącznie XP.
Do paska zadań trzeba się przyzwyczaić, jest inny trochę.
Sterowniki do wszystkiego miał już w sobie a niektóre mogłem z windows update pobrać.
Generalnie pozytywnie odbieram ten system. Zmiany w zabezpieczeniach spowodowały, że już nie ma tak jak w viście, że chcesz coś zrobić to masz 10 razy pytanie czy aby na pewno chcesz to zrobić
System nic nie przycina. Filmy i muzykę odtwarza bez instalowania dodatkowych kodeków (foobar i bestplayer).
Programy, gry których używałem w XP w w7 też działają poprawnie.
Firewall nie jest upierdliwy. Jak jakieś wady znajdę to o nich napiszę
- Od: 18 maja 2009, 16:26
- Auto: Premacy 1.8 '04
PLaster napisał(a):tak, a system i polityka firmy będzie taka sama
Obserwując ostatnie działania np. Google i Apple, to osobiście bardzo polubiłem MS.
the right man in the wrong place...
tco_tm napisał(a):Obserwując ostatnie działania np. Google i Apple, to osobiście bardzo polubiłem MS.
Niestety też jestem zmuszony to powiedzieć, chociaż nie oznacza to, że MS stał się lepszy – to reszta pojechała...
brii napisał(a):Yyyy – ale o co chodzi z tym zdziwieniem?? Przecież MS tak robi od 1985 roku oczko
Fakt, ale jakoś w pamięci miałem tylko wydanie XP i Visty
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
A kto pamięta jeszcze DOS i Norton Commander? 
Adaś napisał(a):A kto pamięta jeszcze DOS i Norton Commander?
Ja, ja
Tylko mały byłem wtedy i pamiętam tylko jak się włączało doom'a i GTA
Tak przy okazji pewnie jeszcze gdzieś mam instalke win3.1 na kilku dyskietkach
Co do windy 7 to ja jestem bardzo mile zaskoczony.
Gdy pojawiło się XP z żalem rozstawałem się z 98SE (swoją drogą dalej uważam że był to super system). Gdy już na dobre się przesiadłem to poza używaniem dodatkowo kilku linuxów nie miałem najmniejszego zamiaru instalacji czegoś innego. teraz na jednym z kompów utraciłem partycję rescue&recovery i zamiast instalować wszystkie sterowniki po instalacji systemu postanowiłem spróbować W7. zainstalował wszystko bez najmniejszych problemów poza czytnikiem linii papilarnych który doinstalowałem przez windows update. Po przesiadce z XP drażni trochę na początku grafika z tymi efektami ale szybko się przyzwyczaiłem. teraz już tylko jeden komp na wszelki wypadek chodzi na XP, pozostałe już mają W7
- Od: 6 paź 2007, 15:11
- Auto: 323 C