Muwies :D

Nasze hobby i zainteresowania, sprawy niemotoryzacyjne.

Postprzez CrEsco » 30 sty 2009, 18:51

anonimka napisał(a):Madagaskar 2 – osobiście bardziej podobała mi się 1

Zgadzam sie, lepsza jest 1 na 2 to urwal mi sie film jak to auto kradli hahaha
Pozdrawiam
CrEsco
Forumowicz

Od: 28 kwi 2007, 14:57

Postprzez Artiks » 2 lut 2009, 21:34

"Ciekawy przypadek Benjamina Buttona" Genialny film !!
Api napisał(a):nowy film z Leonardo Di Caprio
Stary, nie oglądaj tego, przez cały film mąż kłóci się z żoną czy zamieszkają w Paryżu, i odreagowują ten ich "problem" tak , że on bzyka koleżankę z pracy, a ją przelatuję sąsiad, tyle fabuły <lol>
Forumowicz

Od: 29 gru 2006, 12:17
Auto: 323F BA Z5 –> RENAULT LAGUNA III 2.0 DCI

Postprzez Api » 2 lut 2009, 21:57

Artiks napisał(a):"Ciekawy przypadek Benjamina Buttona"

To musze obejrzeć, słysałem ze troszke nudny, ale starznie mnie interesuje fabuła. Pomysł naprawde niezły
Obrazek
Forumowicz

Od: 2 kwi 2007, 20:11
Auto: Sebring Limited Convertible

Postprzez Blade » 2 lut 2009, 22:41

Wrestler – niezły, niezły, nienajgorszy.. Mickey Rourke zaskakuje. W moim mniemaniu gdyby Oscar miał iść do niego albo Ledgera to powinien trafić do Rourke'a. Ale wiadomo że pośmiertnie odznaczą Jokera..

Pozostałych "oscarowych" filmów jeszcze nie widziałem

Artiks napisał(a):przez cały film mąż kłóci się z żoną czy zamieszkają w Paryżu, i odreagowują ten ich "problem" tak , że on bzyka koleżankę z pracy, a ją przelatuję sąsiad, tyle fabuły

czyli to czego zabrakło w Titanicu <lol>

Edit:

Body of Lies ( W sieci kłamstw ) – przyjemny, dobre rzemiosło Scotta, Crowe'a i Di Caprio.
Na poziomie "Traitor" i podobna tematyka.

Edit 2:

Walkiria (Valkyrie) – obejrzeć i zapomnieć. Był już taki film, Zamach w wilczym szańcu bodajże. To samo tylko droższe ( aktorzy i dekoracje )

Punisher: War Zone – zaskoczył pozytywnie. Najlepsza ekranizacja tego komiksu, łącznie z klimatem ;) Jeżeli podejść do niego nie jak do "prawdziwej" sensacji tylko właśnie ruchomego komiksu w pełni satysfakcjonuje. Moim zdaniem bije Maxa Payne'a na głowę

Thick as Thieves: Banderas i Freeman zbierają kasę aby przetrwać kryzys. Lubię filmy "złodziejskie" ale ten jest przewidywalny aż do bólu. Obejrzeć i zapomnieć.

Edit 3:

Gran Torino: bardzo dobry. Clint Eastwood jak zwykle w formie. Polecam.
Obrazek
Forumowicz

Od: 18 sie 2006, 17:00
Auto: MX-5 NBFl BP '01

Postprzez Xavier » 2 lip 2009, 09:25

Obejrzałem na DVD nowy film Machulskiego "Ile waży koń trojański" ... :|
Bardzo cieniutki. Nędzna fabuła, sporo błędów technicznych ... no i zarzut najpoważniejszy w przypadku komedii: NIE ŚMIESZNY. Więckiewicz nieco ratuje sytuację swoją grą... ale co może 1 aktor. Przepraszam! Zapomniał bym o Pani Danucie Szaflarskiej. Jak zwykle na poziomie.
Machulski im starszy tym słabsze filmy robi – zero polotu czy finezji prezentowanych w jego pierwszych komediach (Vabank-i, Seksmisja).
Dobrze, że nie poszedłem na to do kina. Wyrzucone pieniądze by były.
Forumowicz

Od: 10 maja 2005, 17:03

Postprzez CheZZy » 2 lip 2009, 09:38

Byłem niedawno w kinie na ' Anioly i Demony' moim zdaniem bardzo fajny film ;)
Forumowicz

Od: 28 paź 2006, 18:49
Auto: MPV 2,0 benzyna 2000r., volvo v50

Postprzez Globy » 2 lip 2009, 09:51

Książka dużo lepsza, chociaż nieźle ją "skompaktowali" na potrzeby filmu <usmiech>
Klubowicz

Od: 24 paź 2003, 22:02
Auto: C140 M120

Postprzez Don Corleone » 2 lip 2009, 09:53

W weekend miałem nieprzyjemność być na Transformers 2.
Liczyłem że film będzie co najmniej taki jak część pierwsza która mi się osobiści podobała, ale się przeliczyłem. Niespójność scenariusza, dziwnie poprowadzona kamera, przy większości szybkich akcji na ekranie jest po prostu chaos, no i humor rodem z American Pie.
Żenada. Nie polecam nikomu nawet najwierniejszym fanom serii animowanej.
Padre
Forumowicz

Od: 26 sty 2007, 11:14
Auto: BA KF->NB BP->FE 13B

Postprzez Xavier » 2 lip 2009, 09:53

CheZZy napisał(a):Byłem niedawno w kinie na ' Anioly i Demony' moim zdaniem bardzo fajny film ;)

Tak. Też mi się podobał. Nawet bardziej od "Kodu da Vinci".
Forumowicz

Postprzez Badyl » 2 lip 2009, 10:01

A ja się świetnie ubawiłem na tym filmie. W moim odczuciu bije poprzednią cześć na głowę. Choćby tym, że w tej części jako tako rozróżniałem te roboty :)
Obrazek
Obrazek Mazda Premacy 2003 | CP DiTD RF4F | Badylowóz v4.0
| 323f BA 1,5->323f BA 2,0 GT->323f BA 2,5 KL-ZE->Premacy DiTD
Forumowicz

Od: 11 cze 2007, 15:28
Auto: Mazda Premacy CP 2.0DiTD RF4F 2003

Postprzez Bimbak » 2 lip 2009, 10:03

Don Corleone napisał(a):W weekend miałem nieprzyjemność być na Transformers 2.
Liczyłem że film będzie co najmniej taki jak część pierwsza która mi się osobiści podobała, ale się przeliczyłem. Niespójność scenariusza, dziwnie poprowadzona kamera, przy większości szybkich akcji na ekranie jest po prostu chaos, no i humor rodem z American Pie.
Żenada. Nie polecam nikomu nawet najwierniejszym fanom serii animowanej.

Ja byłem i nadal jestem wielkim fanem serialu animowanego i mam podobne odczucia. Film się trochę kupy nie trzymał, ale moim zdaniem nie było aż tak tragicznie. Troszkę się zawiodłem podejściem do tematu. Wszystko się działo za szybko i nie było tak starannie przemyślane jak w jedynce. Nie czuło się poprostu tego klimatu konfliktu autobotów z decepticonami. Jak ktoś lubi rodzinne kino z masą efektów specjalnych i tak szybkimi scenami walki że aż nieczytelnymi to się nie zawiedzie.
Pozdrawiam, Tomek

Drinking wine and killing time
Forumowicz
CUP 2017 miejsce 2

Od: 17 maja 2005, 20:55
Auto: ponton i dziadkowóz, Moto: lyter

Postprzez Don Corleone » 2 lip 2009, 10:20

Rzeczy która mnie po prostu zniszczyły to Robot/laska próbujący wydobyć informacje z mózgu Sama językiem, bliźniaki, maleńki robocik gwałcący nogę Michaeli, no i stalowe jaja Devastatora.
Podsumowując: humor klozetowy.

Miało być sporo odniesień do serialu, a nie było praktycznie nic.
Porażka, szkoda pieniędzy.

Bimbak napisał(a):nadal jestem wielkim fanem serialu animowanego
Ja też. Przede wszystkim The Movie z '86 :]
Padre
Forumowicz

Od: 26 sty 2007, 11:14
Auto: BA KF->NB BP->FE 13B

Postprzez Jacol » 2 lip 2009, 15:19

Don Corleone napisał(a):Rzeczy która mnie po prostu zniszczyły to Robot/laska próbujący wydobyć informacje z mózgu Sama językiem

to była porażka...
Don Corleone napisał(a):bliźniaki, maleńki robocik gwałcący nogę Michaeli,

osobiście mi się podobało :P

Film dla mnie jednak na plus, ja polecam. Jedynka była bardziej przemyślana... ale dwójka także mi się spodobała ;) Wiadomo, każdy ma różne odczucia ;)
Mmm... Przy 3 tysiączkach brzmi jak 50Cent, wygląda jak Pussy Cat Dolls, a jeździ jak The Game na osiemnastu calach... with evil gas from the bottom of hell... buahahaha... n2o
Best ET 1/4: 14.8s (Czaplinek '12) Best RT: 0,123s (Czaplinek '12)

Moja Madzia ;)
Forumowicz

Od: 3 paź 2006, 14:05
Auto: MX-3 '91 KL-ZEn
M6 '04 L3

Postprzez Bimbak » 2 lip 2009, 17:03

ja najbardziej lałem z filmu jak Sam skakał po wybuchających budynkach, wśród latających kamieni wielkości małego auta bez najmniejszych obrażeń a jak upadł... a raczej potknął się od jakiegoś tam wybuchu w oddali z Megatronem w tle (który po chwili znika w niejasnych okolicznościach) traci przytomność i muszą go defibrylować. Jednak do życia przywraca go dopiero sen o prime'ach :D.
Pozdrawiam, Tomek

Drinking wine and killing time
Forumowicz
CUP 2017 miejsce 2

Od: 17 maja 2005, 20:55
Auto: ponton i dziadkowóz, Moto: lyter

Postprzez Blade » 2 lip 2009, 21:52

CheZZy napisał(a):' Anioly i Demony' moim zdaniem bardzo fajny film

Przyjemnie się ogląda :)

Natomiast nowy Terminator: ocalenie to największe GUANO jakie widziałem od lat. Zabili kolejnego klasyka. Przy nim cieńka trójka to arcydzieło... odradzam.
Obrazek
Forumowicz

Postprzez Xavier » 2 lip 2009, 22:09

Co prawda nie z kina... bo przegapiłem ale... z DVD.
Taken/Uprowadzona. Polecam. Scenarzysta Luc Besson, główna rola Liama Neesona. Naprawdę jedna z lepszych sensacji jakie widziałem ostatnio!
Szczególnie godny polecenia Panom posiadającym córki... :D
Forumowicz

Postprzez Globy » 2 lip 2009, 22:21

Gdyby ktoś zbierał się wydać 55 zł na DVD z filmem "Eagle Eye", nie polecam. Można obejrzeć, ale przy okazji, u kogoś, z nudów.
Klubowicz

Od: 24 paź 2003, 22:02
Auto: C140 M120

Postprzez Mako » 2 lip 2009, 22:34

Xavier napisał(a):Taken

solidne kino sensacyjne, w kinie po prostu wymiatalo.

Transformers 2, hmmm bylem zobaczylem, macie racje troche za szbko pedzaca kamera w scenach walki (plus spoznienie na sens rownoznaczne z siedzeniami w 5 cz 6 rzedzie od ekranu) rowna sie nieczytelnosc
Don Corleone napisał(a):Podsumowując: humor klozetowy.

Mnie to przypadlo bardziej do gustu niz komedie Woody`ego Allena, ktore w ogole mnie nie smiesza, kwestia gustu a o gustach sie nie dyskutuje.

Terminator 4..... do polowy filmu w ogole nie przypominalo teminatora wiec mi sie podobalo, reszta poprawna chociaz bez szalenstw.

W najblizszym czasie na pewno przejde sie na Wrogow publicznych, mam nadzieje zobaczyc ta sama prace kamery co w zakladniku i miami vice (M. Mann wymiata pod tym wzgledem) oraz strzelaniny rodem z goraczki :D

Globy napisał(a):Gdyby ktoś zbierał się wydać 55 zł na DVD z filmem "Eagle Eye", nie polecam. Można obejrzeć, ale przy okazji, u kogoś, z nudów.

zgadza sie nic specjalnego

Ja moge jeszcze polecic do obejzenia Shield (Swiat Glin) extra serial 7 sezonow ciaglej akcji, cietego humoru oraz wybuchowosci glownego bohatera
Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem. Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać.

Nic tak nie drażni kobiety jak....................................wszystko
Forumowicz

Od: 31 paź 2007, 22:54
Auto: Sirion 1.3 s
Fiat Panda 1.1

Postprzez Blade » 2 lip 2009, 23:03

najblizszym czasie na pewno przejde sie na Wrogow publicznych, mam nadzieje zobaczyc ta sama prace kamery co w zakladniku i miami vice (M. Mann wymiata pod tym wzgledem) oraz strzelaniny rodem z goraczki

dokładnie, wiele oczekuję po tym filmie ;)
Obrazek
Forumowicz

Postprzez Borys » 2 lip 2009, 23:04

Pośmiałem się wczoraj z Epoki lodowcowej 3, ostatni seans przed godz. 22 i full ludzi (dorosłych) :) Dla odstresowania polecam.
Obrazek Obrazek
Forumowicz

Od: 29 lip 2007, 00:00
Auto: Lancer