mazda tribute 3.0 coś stuka pod autem

Mazda Tribute 2003–2007 (EP) / Mazda Tribute 2001–2003 (EP)

Postprzez robson1015 » 21 paź 2012, 18:42

czy ktoś może mi powiedzieć co to może być , słysze metaliczny dżwięk pod autem przy ostrzejszym ruszaniu przy hamowaniu też czasem i przy nagłym skręceniu lub ostrym manewrowaniu kierownicą.
ale nie zawsze jest słychać ten stukot, najczęściej jak przychamuje i potem dodam gazu, czasem na jakiejs dziuże w drodze też coś klekotnie.
sprawdzałem kilka razy całe zawieszenie na kanale na trzepakach, poprawiłem mocowanie wydechu,
i ciągle nie moge dojść co to może tak czasem stukać , słychać czasem pojedyńczy jakby metaliczny stukot jakby się coś przesuwało i przy hamowaniu wracało i z tym samym stukiem.
czy to może być odgłos załanczania tylnego napędu?
czy te typy tak mają?
dodam że wał napędowy ma troche luz w prawo lewo w skrzyni biegów ale to chyba normalne, a może nie?
czy ktoś miał podobny problem?
czy to wina napędu?
krzyżaki są ok, auto dopiero przyjechało z niemiec, nie wymieniłem jeszcze oleji w moscie, skrzyni itd.
robson1015

Postprzez Grucha » 22 paź 2012, 22:44

Poduszka sprawdzana?

Pozdrawiam
Grucha

Postprzez robson1015 » 26 paź 2012, 11:10

ale która poduszka?
przy silniku? czy tylnym moście?
wydaje mi sie że to reduktor, bo wał napedowy ma luzy w prawo i lewo i słychać wtedy klekot w reduktorze.
niewiem jaki ten luz powinien być normalnie ale wydaje mi się że jest za duży, i były opiłki metalu w oleju z reduktora gdy zmieniałem olej.
robson1015