Mazda Trybute 2,3 2004r. elektryka

Mazda Tribute 2003–2007 (EP) / Mazda Tribute 2001–2003 (EP)

Postprzez APAN73 » 10 maja 2018, 14:49

Witam. Problem z moją madzią jet typu elektrycznego.Mianowicie nie działa tylna wycieraczka.
Dokładnie mówiąc jest tak . Pierwsze spostrzeżenie to bezpiecznik , sprawny, to idziemy dalej,tulejka zatarta , tak zatarta że demontaż zakończył się urwaniem tulejki. Katastrofa, nowy w takiej cenie że całe drzwi kupie na szrocie. Z pomocą przyszło vw polo 2. Przeszczep udany działa. Ale problem się nie kończy. Okazuje się że jest problem natury elektrycznej. Zasilanie jest cały czas na stykach pracy czasowej .A na ciągłej brak. Myślałem że konstrukcja dawcy jest nie odpowiednia. Udało się uruchomić połamany oryginał i okazało się że jest identycznie.Przy zamianie zasilania , nie masy, silnik pracuje ciągle.Nie ma reakcji na przełącznik przy kier.Za wszelkie rady i pomysły z góry dziękuję.

Dopisano 10 maja 2018, 21:44:

Witam ponownie. Po kolejnych g.w necie wychodzi na to że odpowiedzialny za stan rzeczy jest r19 przekaźnik . Problem jest taki że nie wiem gdzie się znajduje. Opis podpowiada że to panel w tunelu od strony pasażera.tylko który to r19?.jak ktoś potrzebuje porady jak szybko rozebrać tunel to proszę oto link.https://www.youtube.com/watch?v=RG6YVkZ1ZEY.gość robi to w 3min.Ja po 2g dałem za wygraną.
Początkujący
 
Od: 10 maja 2018, 13:38
Posty: 4
Auto: Mazda trybute 2004 silnik 2,3
napęd 4x4

Postprzez APAN73 » 17 maja 2018, 10:03

Witam.Problem sam się rozwiązał .Kontrola pracy wycieraczki przy otwartym tylnym oknie to błąd.Szyba musi być zamknięta.Wtedy wszystko działa. Jedyny problem jaki pozostał to to że wycieraczka działa odwrotnie. Nie ma to jednak żadnego znaczenia.
Początkujący
 
Od: 10 maja 2018, 13:38
Posty: 4
Auto: Mazda trybute 2004 silnik 2,3
napęd 4x4

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

Moderatorzy

Moderatorzy MPS / Mazdaspeed, Moderatorzy Pozostałe Modele