Witam.
Czy któś z forumowiczów dorabiał pilota do centralnego zamka w Tributce? Mam fordowski i jak pytam to wszyscy wskazują serwis?
Dorobienie pilota do Tribute.
Strona 1 z 1
Nie wydaje mi się, żeby to był aż taki problem.
Uzupełnij profil o informację skąd jesteś, będzie łatwiej Ci pomóc.
Ogarnięty zakład zajmujący się takimi tematami jak dorabianie kluczy, immo itp powinien dać radę. Problemem może okazać się koszt, który będzie niewiele niższy od tego w ASO, a z jakością samego pilota może być na prawdę różnie.
Uzupełnij profil o informację skąd jesteś, będzie łatwiej Ci pomóc.
Ogarnięty zakład zajmujący się takimi tematami jak dorabianie kluczy, immo itp powinien dać radę. Problemem może okazać się koszt, który będzie niewiele niższy od tego w ASO, a z jakością samego pilota może być na prawdę różnie.
A więc...jeśli chodzi o pilota sprawa wygląda następująco – dorobienie pilota jest możliwe jednak
łatwiej i taniej jest wymienić całą centralkę zamka – koszt max 200 zł i są dwa nowe piloty...
Co ciekawe moja mazda myślałem że ma fabryczny centralny, jednak po sprawdzeniu w serwisie okazało się że nie.... i to był błąd ponieważ pilot od chińczyków był na częstotliwośći mazd europejskich
łatwiej i taniej jest wymienić całą centralkę zamka – koszt max 200 zł i są dwa nowe piloty...
Co ciekawe moja mazda myślałem że ma fabryczny centralny, jednak po sprawdzeniu w serwisie okazało się że nie.... i to był błąd ponieważ pilot od chińczyków był na częstotliwośći mazd europejskich
- Od: 27 lip 2014, 11:31
- Auto: CX- 9 3.7 2010 US
Witaj,
sprawa jest prostacka, kupujesz na aledrogo pilota (np dwa piloty z kluczami i stacyjką).
Klucze i stacyjka na złom.
Do centralki wprogramowywujesz piloty (z tego co pamietam maks 2 lub 3).
Programowanie:
wsiadasz samykasz drzwi i 10 razy przekreczasz kluczyk do zaplenia kontrolek.
Po 10 razach centralny zaklika. Uzywasz pilota ktory chcesz miec w samochodzie, np naciskajac zamknij, potem drugiego. na koniec wyłączasz kluczyk.
Pamietaj ze nowe piloty zajmuja miejsca starych.
Procedure napisalem z pamieci wiec jak nie dziala to www. google.pl.
Ja tak zrobilem i mam zapasowe piloty.
sprawa jest prostacka, kupujesz na aledrogo pilota (np dwa piloty z kluczami i stacyjką).
Klucze i stacyjka na złom.
Do centralki wprogramowywujesz piloty (z tego co pamietam maks 2 lub 3).
Programowanie:
wsiadasz samykasz drzwi i 10 razy przekreczasz kluczyk do zaplenia kontrolek.
Po 10 razach centralny zaklika. Uzywasz pilota ktory chcesz miec w samochodzie, np naciskajac zamknij, potem drugiego. na koniec wyłączasz kluczyk.
Pamietaj ze nowe piloty zajmuja miejsca starych.
Procedure napisalem z pamieci wiec jak nie dziala to www. google.pl.
Ja tak zrobilem i mam zapasowe piloty.
-
drrobi
Strona 1 z 1