Wymienialem rozrzad w duzym, dobrze wyposarzonym warsztacie we Włocławku. Pierwsze wrazenie kapitalne. Grzeczna i zyczliwa obsluga, wyposazenie warsztatu godne pozazdroszczenia no i faktura VAT. Jednoczesnie kupilem u nich nowe opony, wszystkie tarcze i klocki i ustawilem geometrie.
Jednak auto po wymianie nie jest juz tym samym i to nie w pozytywnym tego slowa znaczeniu.
Przy pierwszym odbiorze samochod sie dusil i nie mial mocy, czyli wiadomo – zle ustawiony rozrzad i poprawka. Za drugim razem przez moment bylo dobrze i znow poprawka. Dopiero za trzecim razem panowie zamontowali rozrzad poprawnie ale silnik nie jest juz tak cichy jak byl zanim go wstawilem do tego warsztatu (wczesniej koledzy nie poznawali czy silnik jest wlaczony), a olej wycieka w zastraszajacym tempie, na parkingu jest widoczny slad. Bylem juz na reklamacji hamulcow (krzywo zamontowane) i wycieku oleju. Oczywiscie bezplatnie poprawiono usluge. Szkoda, ze w sprawie wycieku bez efektow.
Teraz szukam serwisu z doswiadczeniem w silnikach Mazdy 2.0 16v z 626 lub MX-6 bo pomimo sympatii do serwisantow z wyzej wymienionego warsztatu, nie wierze, zeby usuneli w koncu usterke, ktorej sami sa sprawcami.
Przyjdzie mi drugi raz zaplacic za usluge ale wole to niz dolewac co tydzien litr oleju Castrol Magnatec Professional A1 5W30.
Pomozcie mi w zlokalizowaniu serwisu w promieniu powiedzmy 100km od Włocławka, ktory naprawde polecacie.
Moze ktos juz mial taka przygode, jestem otwarty na porady.
Pozdro