POMOCY Będę wdzięczny za wszelkie informacje na temat tego pojazdu, np na jakie rynki był produkowany itp. PozdrawiamTarcza hamulcowa do 929
Strona 1 z 1
Czy ktoś wie gdzie można dostać tarcze do Mazdy 929(Legato) z 1979r, na przód, poj 2,0L. Odbudowa pojazdu stanęła ze względu na tarcze. Może będą pasowały tarcze z innej marki, a może trzeba wymieniać piasty na inne
POMOCY Będę wdzięczny za wszelkie informacje na temat tego pojazdu, np na jakie rynki był produkowany itp. Pozdrawiam
POMOCY Będę wdzięczny za wszelkie informacje na temat tego pojazdu, np na jakie rynki był produkowany itp. Pozdrawiam
- Od: 9 wrz 2012, 20:45
- Auto: Mazda Legato 2.0L z 1979r.
Jednak coś zupełnie innego. Przejrzałem kilka katalogów i podejrzewam, że obecnie jedyne źródło takich tarcz może być w Australii: http://rdabrakes.com.au/
the right man in the wrong place...
Dartef nie jesteś przypadkiem z Lublina?
W hurtowni w której pracuję ktoś kilka dni temu pytał o takie tarcze (niestety nic nie znalazłem), szansa na drugi taki przypadek w Polsce jest mało prawdopodobna
A próbowałeś je dorobić na zamówienie? http://unionparts.pl/ się w takie rzeczy bawi
P.S. uzupełnij profil
W hurtowni w której pracuję ktoś kilka dni temu pytał o takie tarcze (niestety nic nie znalazłem), szansa na drugi taki przypadek w Polsce jest mało prawdopodobna
A próbowałeś je dorobić na zamówienie? http://unionparts.pl/ się w takie rzeczy bawi
P.S. uzupełnij profil

- Od: 5 sty 2012, 20:08
- Auto: E39 M57D30 02'
Zgadza się, jestem z Lublina. Będę dowiadywał się czy istnieje możliwość dorobienia takich tarcz na zamówienie i ile to będzie kosztowało znalazłem takie firmy jak Rotinger i Kepler. Cena w Australii jest kosmiczna,(patrz – ebay). Nasuwa mi się inne pytanie: Czy nie najlepiej byłoby wymienić całe piasty od innej Mazdy i zakupić bardziej przystępne tarcze, oczywiście jeśli to mozliwe. Swoją drogą moja Madzia nie jest jedyną taką w Polsce tak więc tamci właściwciele gdzieś muszą się zaopatrywać.
Dopisano 26 lut 2013, 21:47:
Ta tarcza pasuje także do RX 5 1,1 Wankel, ale nie ma jej w sprzedaży. Wiele innych części można bez problemu kupić a tarczy nie ma. Niby jest zamiennik ale o średnicy mniejszej o 25 mm. Wydaje mi się że to trochę za duża różnica, średnica otworu na piastę też jest większa o 8 mm. Oznaczenie oryginalnej tarczy to ABS 15585
Dopisano 27 lut 2013, 21:07:
Hurrra
Wygląda na to, że znalazłem zamiennik! To Japanparts DI-324. Chciałbym tu serdecznie podziękować wujkowi Google ponieważ był niezwykle przydatny. Ludzie w sklepach i hurtowniach nie potrafili mi pomóc
Dopisano 26 lut 2013, 21:47:
Ta tarcza pasuje także do RX 5 1,1 Wankel, ale nie ma jej w sprzedaży. Wiele innych części można bez problemu kupić a tarczy nie ma. Niby jest zamiennik ale o średnicy mniejszej o 25 mm. Wydaje mi się że to trochę za duża różnica, średnica otworu na piastę też jest większa o 8 mm. Oznaczenie oryginalnej tarczy to ABS 15585
Dopisano 27 lut 2013, 21:07:
Hurrra
Wygląda na to, że znalazłem zamiennik! To Japanparts DI-324. Chciałbym tu serdecznie podziękować wujkowi Google ponieważ był niezwykle przydatny. Ludzie w sklepach i hurtowniach nie potrafili mi pomóc

- Od: 9 wrz 2012, 20:45
- Auto: Mazda Legato 2.0L z 1979r.
Strona 1 z 1