Witam
Moja Madzia czuje się dobrze, nie sprawia żadnych kłopotów – niestety wzrósł jej znacznie apetyt. O ile latem paliła 10/7 na 100 to teraz 13/10 i nie bardzo wiem czemu. jak sądzicie czy usunięcie pierwszego tłumika mogło wpłynąć na wzrost zużycia paliwa?? rozsypał się jakiś czas temu i mechanik zamiast wstawić zastępczy wyciął go całkiem i postawił mnie przed faktem dokonanym. Do tej pory nie zauważyłem zmiany w pracy silnika na niekorzyść po tym wycięciu tłumika, ale może to ma jakiś wpływ na zużycie? Z tego co wiem to zdarza się spadek mocy – po zmianie długości rury do tłumika zachodzą inne warunki opróżniania cylindrów ze spalin, ale nie słyszałem o wpływie tego czynnika na wzrost paliwa, choć myślę że może taki istnieć.
Poza tym drobnym mankamentem wszystko pozostałe jest super, a ostatnio jeżdżę nią dużo, więc mam okazję sprawdzać ją w trudniejszych warunkach niż poprzednio gdy używałem ją "od święta".
Co do remontu – to zastanawiam się nad poprawkami i może nowym lakierem jak będzie ciepło, ale nie jest to jeszcze konieczność, więc tylko się zastanawiam
Swoją drogą często myślę ile jest w Polsce 929 HB na chodzie – jak myślicie/ o ilu wiecie?
Pozdrawiam
Krzysiek.