jak ustawić rozrząd w 929, codzi o to bo nie mam żadnych znaków na kole pasowym na dole na wale!!!
Jak ustawić rozrząd?
Strona 1 z 1
Witam!!
jak ustawić rozrząd w 929, codzi o to bo nie mam żadnych znaków na kole pasowym na dole na wale!!!

GG# 706869<br>mazda 929, ambitna sztuka
!<br><br>
<b>www.mazdaspeed.pl</b><br>
<b>www.streetracers.pl</b>

<b>www.mazdaspeed.pl</b><br>
<b>www.streetracers.pl</b>
- Od: 6 sty 2004, 21:18
- Auto: Mazda 929 2.0i cupe
witam chodzi o koło zębate wału korbowego po którym chodzi pasek ok koło te ma kołnież i na kołnieżu jest wyćięcie a na obudowie jest znak z kształcie trójkąta na 300 proceny te dwa znaki muszą się ze sobą pokrywać oczywiśćie musisz śćiągnąc koło pasowe.Pozdrawiam.FACHURA.
- Od: 10 kwi 2004, 20:26
Witam wszystkich, problem jest z ustawieniem rozrządu w Mazdzie 929 poj. 2.0 gaźnik (101KM) coupe z 86r. silnik był rozebrany bo pękła głowica.
Na małym kole zębatym ( koło mocowane na wale korbowym) jest znak do ustawienia w postaci nacięcia. Dalej na kole dużym ( koło mocowane na wałku rozrządu ) jest kilka znaków a mianowicie: A, B, C, przy C jest X oraz małe kółeczko przy obwodzie koła prawie że przy wieńcu zębatym.
Który znak z koła dużego ustawić i względem czego? oraz nacięcie z małego koła jak ustawić i względem czego?
Poprostu napiszcie dokładnie ze szczegółami jak to poustawiać .
Pozdrawiam Wszystkich Mazdowiczów
Na małym kole zębatym ( koło mocowane na wale korbowym) jest znak do ustawienia w postaci nacięcia. Dalej na kole dużym ( koło mocowane na wałku rozrządu ) jest kilka znaków a mianowicie: A, B, C, przy C jest X oraz małe kółeczko przy obwodzie koła prawie że przy wieńcu zębatym.
Który znak z koła dużego ustawić i względem czego? oraz nacięcie z małego koła jak ustawić i względem czego?
Poprostu napiszcie dokładnie ze szczegółami jak to poustawiać .
Pozdrawiam Wszystkich Mazdowiczów
-
embrion
Witam,
Jaksa udostepnil ilustracje ustawienia walu i walka rozrzadu. Przepraszam za niezbyt dobra jakosc zdjec.
Przy ustawieniu walu (nie)widac
na kole paska rozrzadu kolnierz, ktory ma wciecie. Nalezy ustawic wal tak, aby wciecie wskazywalo na oznaczenie znajdujace sie ponad osia walu.
Pozdrawiam.
Jaksa udostepnil ilustracje ustawienia walu i walka rozrzadu. Przepraszam za niezbyt dobra jakosc zdjec.
Przy ustawieniu walu (nie)widac

Pozdrawiam.
the right man in the wrong place...
Witam ponownie . rozrząd jest już ustawiony .
Dzięki serdeczne dla Jaksy oraz TCO TM za wspaniałe fotki rozrządu.
Bardzo mi pomogły a silnik zagadał za 1-wszym razem.
Jeszcze raz dzięki.
Podajcie mi jeszcze jakie powinno być ciśnienie w cylindrach w tym silniku, to sprawdzę czy wszystko jest ok.
Pozdrawiam klubowiczów.
Dzięki serdeczne dla Jaksy oraz TCO TM za wspaniałe fotki rozrządu.
Bardzo mi pomogły a silnik zagadał za 1-wszym razem.
Jeszcze raz dzięki.
Podajcie mi jeszcze jakie powinno być ciśnienie w cylindrach w tym silniku, to sprawdzę czy wszystko jest ok.
Pozdrawiam klubowiczów.
-
embrion
Jaki masz problem. Szczerze powiedziawszy to ustawienie rozrządu jak i cała zabawa w rozbieranie jest banalnie prosta jak w żadnym innym V6. Na przyszłość dla wszystkich: na stronie 929.sentia.ru znajduje się kompletna serwisówka do 929 HD. w dziale 8. Engine 3.0L V6 jest ładnie zaznaczone jak ustawić rozrząd.
3.0 V6 24V DOHC JE-ZE <– co za dźwięk
Nie oddawaj autka do mechanika bo zrobisz mu krzywdę. Madzia lubi jak sam łapki wkładam.
NGK ZE, Iridium on board
Nie oddawaj autka do mechanika bo zrobisz mu krzywdę. Madzia lubi jak sam łapki wkładam.
NGK ZE, Iridium on board
- Od: 13 gru 2004, 14:14
- Auto: Nissan Pathfinder R51 LE AT
Strona 1 z 1