Dziękuję wszystkim za rady i wyjaśnienia. Człowiek uczy się każdego dnia...
Nawet nie wiedziałem, że za dopłatą był sprzęt BOSE. Ale to chyba tylko w USA?
Znalazłem na ebayu kilka zestawów BOSE do Millenii ( głośniki, wzmacniacz, subwoofer, radio BOSE z CD), w sumie niewiele to kosztuje, ale zakup takiego zestawu nie ma chyba sensu, głośniki – nie dość, że mają 20 lat, to mogą się uszkodzić w transporcie, poza tym moja tylna półka jest od wersji bez subwoofera, więc i tak go tam nie zamontuję.
Widziałem, że w niektórych zestawach są dwa subwoofery – jeden na tylną półkę i jeden do koła zapasowego. To były w ogóle takie zestawy, z dwoma subwooferami? Czy to nadgorliwość sprzedającego?
Nie wiedziałem, że seryjny sprzęt to Clarion. Bardziej obstawiałbym Panascanica, JBK, Somy, Pioneara lub Thompsonica
Myślałem, że najwięcej zależy od głośników, ale widzę, że chyba nie tylko. Nie spodziewałem się, że wymiana samego radia może dać większy efekt. Ale chyba zrobię to kompleksowo. Trudno będzie mi dobierać radio do – i tak kiepskich – głośników.
Na oeliksie można kupić za grosze zestawy BOSE do Mazdy 3 i 6 – komplet głośników, subwoofer, wzmacniacz – da się to jakoś dopasować ( poza radiem, bo ma inny kształt)? Ma to sens?
A jak wygląda sprawa subwoofera do koła zapasowego od Mazdy 6? Ceny już od 150zł, ale czy to będzie pasować? A może lepiej kupić od "3"? Taki pod siedzenie?
Z doświadczenia wiem, że takie subwoofery w koło zapasowe i pod siedzenie pasażera dają taki sobie bas, zastanawiam się, czy w ogóle warto. Może rozsądnie byłoby zamontować obydwa?
Nie zmarnuję miejsca w bagażniku i może będzie grało OK?
Z góry dziękuję za porady i sugestie.
Nie chciałbym na sprzęt wydać zbyt dużo pieniędzy, więc zmuszony jestem kombinować.
Najprościej byłoby oczywiście kupić stację multimedialną, wzmacniacz, 4 porządne głośniki, dwa gwizdki, zwrotnicę, subwoofer aktywny i to zamontować, ale koszt przekroczy 3 000zł.