Jak jest z el blacharskimi to nie wiem lecz całkiem możliwe że podejdą.
Rocznik 2001:
Na pewno zwróć uwagę na to czy auto nie było bite, to szybko się da wychwycić w mazdach.
Korozja: bolączki Xedosów to nadkola, nadszybie, bagażnik (pod uszczelką), czasami podwozie najczęściej w okolicach bagażnika, tyczy się to wszystkich modeli 1993-2002
Jeżeli Xedos z lat 2001-02 to tylko AT – sprawdź olej w skrzyni,sprawdź czy nie szarpie,jeżeli ma mieć mały przebieg i jest z Niemiec – mało realne (chyba że sam będziesz ściągał).
Jak najwięcej rachunków na wymienione części, to że coś tam było wymieniane bez dowodu to tak jak by to nie było robione.
Części:
Wiedz o tym że, parę części do 2001 z (1993-2000) nie pasuje. Tarcze hamulcowe, końcówki drążków i zapewne kilka innych pierdółek.
Ceny np lampy przedniej: 1200zł minimum, grill 700 zł...itd
Ciężej dostępne to na pewno.
Powiem tak,auto jest godne uwagi pod każdym względem, auto po FL jest ładniejsze oraz ładniej się prezentuje, kilka małych zmian a tak wiele. Mnie osobiście się bardzo podoba wersja po FL (tylko i wyłącznie w skórze itp), chętnie bym taką przyjął. Mnie tylko i wyłącznie trzymają: dostępność części, do X9 przed FL jest sporo, po FL jest ciężko dla tego mam najstarszego X9 na forum MS

Dużo nie napisałem może coś pomoże. Marek,Szymon,Dawid ma po FL więc powinni się wypowiedzieć na temat Xedosa 9 po FL.
Pozdrawiam