Dzięki za wszystkie sugestie!
Janusz626 napisał(a):... na pierwszy plan oliwa i filtr w skrzyni, na bagnecie jaki stan tylko po odpaleniu sprawdz, jego kolor i zapach, jesli ciemny i smierdzi jakby przepaleniem to wymiana przymusowa, kolor czerwony powinien byc widoczny na bagnecie
olej w skrzyni był wymieniany około 10kkm temu, właściwie wtedy była wymieniana podobno cała skrzynia (na używaną rzecz jasna) – takie mam info od poprzedniego właściciela. Kolor na bagnecie jest jasny ale bardziej mi to wygląda na róż niż czerwień, wg mnie nie śmierdzi.
Janusz626 napisał(a):Wydech, same rury powinny byc schowane "niewidoczne" natomiast katalizator pod podloga troche wystaje w dol i czasem to przeszkadza. Koncowy tlumik rowniez ciut wisi za nisko.
No właśnie najbardziej wystaje w dół katalizator, troche to denerwujące ale skoro ten model tak ma... Końcowy tłumik jest raczej na "nie przeszkadzającej" wysokości.
Janusz626 napisał(a):Siwece, masz gaz i moga byc NGK PZFR5F i szczelina jest 0.8mm (masz sekwencje czy LPI)
Mam sekwencję Elpigaz, zresztą całkiem ładnie się sprawdza – pali co prawda sporo (12,5-14,5l przy jeździe mieszanej) ale ubytku mocy w stosunku do benzyny nie odczuwam. Inna sprawa, że tych 211 kucy troche sie nie czuje ale nie jeździłem innym millerkiem więc nie mam za bardzo porównania. Z drugiej strony auto troche waży no i w automacie tak nie pociągnie jak w manualu, zresztą nie o to mi chodzi – nie mam ciężkiej nogi (aczkolwiek nie zawsze) i dla mnie podstawa to wygoda i czerpanie przyjemności z płynięcia po szosie...
voytecku napisał(a):Ja kupowalem do siebie NGK PZFR5F (tak podaje instrukcja i NGK) ze szczelinka 0.032.
Te 0.032 to odległość w calach czyli jakieś 0.8 w mm.
voytecku napisał(a):Zeby miec swiety spokoj ze wszystkim, podjedz sobie na spokojnie do Wieska, a on sprawdzi Ci caly samochod i powie co jest nie tak.
Do Wieśka napewno sie wybiore – gdyby było to troche bliżej pewnie byłbym już po odwiedzinach a tak to planuje w przyszłym roku wymienić rozrząd – mam cichą nadzieje, że wcześniej Madzia mnie do tego nie zmusi...
Janusz626 napisał(a):Akukmulator j/w we wroclawiu bede za jakies dwa tygodnie mozemy sie spotkac
Co do propozycji spotkania się we Wrocławiu to jestem jak najbardziej na tak.