Mazda Xedos 9 / Millenia (TA) – Opinie i Informacje
Nie macie w ogóle regulacji?! Niemożliwe, nawet w BG jest...
Globy napisał(a):Niemożliwe
Piszesz Marcinie jak byś nie wiedział jak u ciebie jest. Masz regulacje w pionie i w "poziomie" ?
W oczekiwaniu na nowy podpis...
Janusz626 napisał(a):w Milleni jest regulacja od/do siebie jak i rowniez gora/dol
wiesiek5 napisał(a):W Milleni elektrycznie podnoszona w góre i w dół
Hmm..czyżby były dwie wersje?
Witam serdecznie, nie wiem czy w dobrym miejscu dołanczam pytanie ale prosze o wybaczenie ponieważ jestem pierwszy raz i może omyłkowo wpisałem.
Moje pytanie jest do właścicieli Mazdy Milenia, mam na oku z 95 r wersja amerykańska 2,5 B G w chyba pełnej wersji automat. Jeżdżąc nią nie zauważyłem problemu z przełanczaniem biegów zawieszenie działa bez stuków i innych problemów. Powiem szczerze powaliła mie wygoda oraz jej wyposażenie.
Byłbym wdzięczny za wasze zdanie i oczywiście czy powinenem sobie zawraca głowe czy szuka innej okazji, mówie o nie amerykańskiej wersji .
Moje pytanie jest do właścicieli Mazdy Milenia, mam na oku z 95 r wersja amerykańska 2,5 B G w chyba pełnej wersji automat. Jeżdżąc nią nie zauważyłem problemu z przełanczaniem biegów zawieszenie działa bez stuków i innych problemów. Powiem szczerze powaliła mie wygoda oraz jej wyposażenie.
Byłbym wdzięczny za wasze zdanie i oczywiście czy powinenem sobie zawraca głowe czy szuka innej okazji, mówie o nie amerykańskiej wersji .
-
szpadell
szpadell napisał(a):Moje pytanie jest do właścicieli Mazdy Milenia, mam na oku z 95 r wersja amerykańska 2,5 B G
szpadell napisał(a):mówie o nie amerykańskiej wersji .
Zauwaz, ze jedno i drugie wyklucza sie. Millenia wychodzila na rynek amerykanski, X9 na rynek europejski.
Jesli mozesz, to wklej link z ogloszenia, wtedy bedzie prosciej ocenic Twoj egzemplarz. Jesli nie masz linku, to podaj wiecej szczegolow dotyczacych tego samochodu.
Pozdrawiam,
voytecku.
voytecku napisał(a):szpadell napisał(a):Moje pytanie jest do właścicieli Mazdy Milenia, mam na oku z 95 r wersja amerykańska 2,5 B Gszpadell napisał(a):mówie o nie amerykańskiej wersji .
Zauwaz, ze jedno i drugie wyklucza sie. Millenia wychodzila na rynek amerykanski, X9 na rynek europejski.
Jesli mozesz, to wklej link z ogloszenia, wtedy bedzie prosciej ocenic Twoj egzemplarz. Jesli nie masz linku, to podaj wiecej szczegolow dotyczacych tego samochodu.
Pozdrawiam,
voytecku.
Rocznik 1995, 2.5 B z gazem 132 kW przejechane 160 tys mil. Auto posiada w wyposrzeniu jest : ABS, centralny zamek, wspomaganie kierownicy – elektryczne szyby, lusterka, dach – aluminiowe felgi, klimatyzacja – skóra, 2xairbag, radio – reg. kierownicy, podgrzewane fotele, tempomat, skórzane fotele.
Tyle wiem na jej temat jak pisałem wcześniej jeździłem nią i nie było problemów.
Czy japońskie automaty czy są naprawdę dobre? Na co zwróci uwagę ?
-
szpadell
Italiano napisał(a):132 KW to 180 KM...fakt że chyba nie było czegoś takiego.
Powiem tak podawał mi ten facet ze 132 kw na motorze było na pisane 2,5 V6 OHC tyle pamietam. A jezeli chopdzi o skrzynie i inne atrubuty czy możecie coś doradzic?
-
szpadell
szpadell napisał(a):Czy japońskie automaty czy są naprawdę dobre?
w tym roczniku mamy chyba fordowski automat, czyż nie?
- Od: 17 cze 2009, 01:34
- Auto: TA KJ 95' z seksownym paskiem :)
zwróć uwagę na wszystko
mam ten sam rocznik, to normalne że coś może działać nie tak jak trzeba, w końcu to już 14-latek, u mnie poza jakimiśtam oznakami zużycia paru rzeczy, tapicerki itp nie było widać żadnych innych wskazań do warsztatowania, po jakimś czasie dopiero wyszły wady silnika, zawieszenia
ale nie ma tego złego, zawsze mogło być gorzej, pojadzie się do Wieśka (pozdrawiam
)
i będzie jeździć kolejne 14
od czasu jak kupiłem sobie moją Millenię wymieniłem w niej tylko przegub i klocki no i leję olej do silnika bo bierze, także nie jest źle. jak będziesz zaglądał pod maskę to i tak niewiele zdziałasz szczerze mówiąc, bo jest tam tak napchane że wszystkiego się od razu nie dopatrzysz i tak
tak btw to masz chyba 123 kw a nie 132, któryś się pomylił, niedużo na szczęście
i będzie jeździć kolejne 14
od czasu jak kupiłem sobie moją Millenię wymieniłem w niej tylko przegub i klocki no i leję olej do silnika bo bierze, także nie jest źle. jak będziesz zaglądał pod maskę to i tak niewiele zdziałasz szczerze mówiąc, bo jest tam tak napchane że wszystkiego się od razu nie dopatrzysz i tak
tak btw to masz chyba 123 kw a nie 132, któryś się pomylił, niedużo na szczęście
- Od: 17 cze 2009, 01:34
- Auto: TA KJ 95' z seksownym paskiem :)
patryk103 ....przeniosłem Twój post do odpowiedniego działu. I nie pisz tu więcej...
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... 50#1436750
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... 50#1436750
Drobnostki na NIE o X9:
-bagaznik, wiozlem sobie taka skrzynke z klamotami i po paru dniach jak zobaczylem co sie porobilo z tapicerka po bokach to sie za glowe zlapalem, powyrywalo sie troszke przy laczeniach troche popekala na wystajacych krawedziach... no szok a mam te skrzynke pare lat i w zadnym innym aucie nic takiego sie nie porobilo troche za delikatne to wnetrze w kufrze
-skrzypiace tylne drzwi za kierowca, przesmarowane zawiasy blokada wenatrz i na zewnatrz az sie leje i nic nie pomaga, mija gora dwa dni i skrzypia jak stara szafa i taka walka jak z witrakiem
-klapka od wlewu paliwa, brak awaryjnego otwierania
-malo miejsca za kierownica
-kiepski promien skretu
Walory na TAK:
-Mazda Xedos 9 z Millerem
-tapicerka wnetrza jak i "syntetyczna" skora latwa i prosta w czyszczeniu, wykladzina latwa w odkurzaniu
-dobre wyciszenie wnetrza, cisza jazdy po trasie
-i wiele wiele innych
-bagaznik, wiozlem sobie taka skrzynke z klamotami i po paru dniach jak zobaczylem co sie porobilo z tapicerka po bokach to sie za glowe zlapalem, powyrywalo sie troszke przy laczeniach troche popekala na wystajacych krawedziach... no szok a mam te skrzynke pare lat i w zadnym innym aucie nic takiego sie nie porobilo troche za delikatne to wnetrze w kufrze
-skrzypiace tylne drzwi za kierowca, przesmarowane zawiasy blokada wenatrz i na zewnatrz az sie leje i nic nie pomaga, mija gora dwa dni i skrzypia jak stara szafa i taka walka jak z witrakiem
-klapka od wlewu paliwa, brak awaryjnego otwierania
-malo miejsca za kierownica
-kiepski promien skretu
Walory na TAK:
-Mazda Xedos 9 z Millerem
-tapicerka wnetrza jak i "syntetyczna" skora latwa i prosta w czyszczeniu, wykladzina latwa w odkurzaniu
-dobre wyciszenie wnetrza, cisza jazdy po trasie
-i wiele wiele innych