etam napisał(a):witam,
poniżej załaczyłem link do programu z pomiarami na 1/4 mili, do którego będziecie mieli dostęp w trakcie wyścigów, a także od piątku w trakcie sesji treningowej.
Program należy skopiować na dysk, rozpakować, uruchomić ssr.exe, hasło pominąć
http://www.hydro-stopper.com/400m/ssrct.zipdla przykładu zamieściłem wyniki z treningów i przejazdów kwalifikacyjnych klubu Calibra Team.
Przed przystąpieniem do pomiaru każdy startujący
MUSI mieć przypisany numer startowy, klasę w której strtuje. Podczas pomiarów będzie wydzielone oddzielne stanowisko do przeglądania na bieżąco wyników, tak więc proszę o zapoznanie się z prostą obsłuą programu.
W zakładce TRENING mamy czasy przejazdów treningowych.
W jednym okienku sa dane\wyniki aktualnie startującej pary. W kolejnym mamy czasy przejazdów z ostatnich 10 zawodników.
W trzecim oknie wyniki przejazdów treningowych (max 20) dla każdego zawodnika. Klikając na dowolny wynik pomiaru w tabelce wyświetlane są dodatkowe dane np. dla danego czasu ET po kliknięciu wyświetlany jest czas ET+RT oraz RT.
W pierwszej kolumnie jest najlepszy wynik ze wszystkich przejazdów dla danego zawodnika.
Wyniki można sortować według numerów startowych, klas, najlepszego wyniku dla czasów ET lub ET+RT.
W zakładce ZAWODY mamy wyniki przejazdów kwalifikacyjnych, półfinałowych, finałowych i o 3 miejsce. W kwalifikacjach wyświetlany jest czas ET natomiast w dalszych etapach zawodów czas ET+RT.
Pierwsze 4 najlepsze czasy w kwalifikacjach z każdej klasy są zaznaczone.
Teraz kilka słów o poprawnym ustawieniu się na lini startu.
Aby poprawnie ustawić samóchód na linii startu należy:
– powoli przekroczyć samochodem linię startu. Przekroczenie lini (fotokomórka) sygnalizowane jest zapaleniem się zielonego swiatła na sygnalizatorze-choince startowej. (To same zielone światło jest również sygnałem do ruszenia w trakcie pomiaru)
– następnie bardzo powoli wycofujemy samochód obserwując jednocześnie zielone światło. W momencie zgaśnięcia światła zatrzymujemy samochód.
GOTOWE!
Zawodnicy mogą ustawiać swoje auta juz podczas pomiarów poprzedzającej ich pary co skróci czas całej konkurencji.