Wrażenia z MegaSpota MazdaSpeed w Sochaczewie

Postprzez Jacek176 » 24 sie 2009, 18:26

brii napisał(a):Naprawdę nikt nie chce przyjąć do wiadomości, że dla tych aut była osobna klasa o nazwie "pozostałe"?

A to ja pierwsze słyszę, że tak miało być. Cały czas myślałem, że jest tak jak było ustalone na początku, czyli:
brii napisał(a):Wszystko co ma turbo lub nitro automatycznie wskakuje do klasy wyżej.
Forumowicz

Od: 12 wrz 2007, 18:42
Auto: MG ZS 180 2002r. (kiedyś była Mazda 323F BG 1.8 dohc 168KM)

Postprzez Blade » 24 sie 2009, 18:31

Dopiero co wróciłem do domu to tak na szybko:

Dziękuję organizatorom za zorganizowanie fajnego zlotu. Świetnie się bawiłem i cieszę się ze spotkania starych ;) i nowych znajomych z forum na żywo. Pogoda dopisała, konkurencje zaliczone ( Rozplanowanie OESu – Pinky<spoko> :) ) i jestem uradowany swoimi ( a raczej Madzi ) wynikami :]

Dziękuję Anonimceza dopilotowanie na miejsce :), Benemu za "prezent" i Żanetce za sałatkę ;) oraz Porkowi, Don Corleone, Trollowi Bagiennemu, Globy'emu, Cukierkom, Kinkiemu, Sokoolowi,Loczkowi, Rikiemu, Siwemu, McKoperowi oraz sąsiadom z "nowej 6tki" ;) za pogaduchy i towarzystwo. Na pewno kogoś pominąłem ale jak uprzedzałem skleroza mnie toczy.
Obrazek
Forumowicz

Od: 18 sie 2006, 17:00
Auto: MX-5 NBFl BP '01

Postprzez Gapcio » 24 sie 2009, 18:40

Aaaa wlasnie Globy. Mielismy z Ola dla Ciebie niespodzianke, No ale ze nie pijesz to stwierdzilismy ze nie bedziemy Cie obarczac tym problemem (a po za tym dales ciala nie witajac sie z Ola) i dalismy ja kinkiemu ktory z mila checia ja spenetrowal :P
Obrazek
Forumowicz

Od: 30 sie 2007, 17:06
Auto: Opel Vectra C 2.2

PostTen post został usunięty przez Paweł 4 gru 2015, 12:37.

Postprzez Globy » 24 sie 2009, 18:55

brii napisał(a):Następny zlot będzie opływał w luksusy jeśli idzie o nocleg kosztem ilości atrakcji, jakości lotniska i kapeli – ciekawe co wtedy powiedzą malkontenci

Też mam taki plan :D

Również dołączam się do podziękowań dla wszystkich gości i organizatorów zlotu. Dla mnie była to wspaniała okazja podziwiania 150 samochodów ukochanej marki w jednym miejscu oraz spotkania się z Forumowiczami, których jeszcze nie poznałem oraz z tymi, z którymi się dawno nie widziałem.

Najbardziej cieszę się, że wszyscy z Was wrócili bezpiecznie do domu, a część lotniskowa przebiegła bez blaszanych zgrzytów. Faktycznie kolesie z Toyoty byli nadgorliwi – sam zostałem upomniany i nie dałem rady wycisnąć potów z Imprezy – ale lepiej dmuchać na zimne. Odwalili za nas kawał roboty. Inna sprawa to ich podejście do czasu szkolenia, stąd...

Fiveopac napisał(a):zzcerze mowiac mam nadzieje, ze nie zobacze juz tej firmy na zadnym z naszych zlotow

...oczywiście.

Oczywiście największe podziękowania należą się Maćkowi za samodzielną koordynację działań, poświęcony czas i środki, a przede wszystkim kreatywność. Wielkie dzięki również całej ekipie organizacyjnej, która zamiast [tiiit] w fotele, szlifować parking i muskać gaz rzuciła się w wir przygotowań konkurencji. Nie będę pisać po nickach, sam tym razem pełniłem raczej rolę statysty. Każdy z Was ma prawo do krytyki, z której na pewno wyciągniemy wnioski. Dla nas to przede wszystkim sygnał, że bez pracy zespołowej i odpowiedniego przygotowania ram imprezy dużo wcześniej nie osiągniemy zadowalających efektów.

Frekwencja na zlocie przerosła nasze oczekiwania i mamy solidną nauczkę, jakim wyzwaniem jest przygotowanie imprezy na tyle samochodów. Wiele rzeczy musimy jeszcze dopracować, przeprowadziliśmy już w Zarządzie konsultacje na temat przyszłych zlotów i przepraszamy za niedociągnięcia, obiecując lepszy standard na przyszłość. Przypomina mi się jednak sytuacja sprzed 3 lat, gdy KS'em był śp. Jerry. Każdy z nas musi nauczyć się z jednej strony pokory, z drugiej starać umiejętnie formułować krytykę. Nie brak nam na szczęście cierpliwości w dążeniu do wysokiego standardu klubowych imprez i udowodnimy wszystkim, że stać nas na więcej, co niejednokrotnie już pokazaliśmy.

Dziękuję wszystkim za niesamowitą atmosferę, która towarzyszy każdemu spotkaniu Klubu MazdaSpeed. Bogu za przegnanie deszczu ;) Z tco_tm zjedliśmy po karkówce za 10 zł, smak jak i cena do przełknięcia, chociaż na przyszłość zapewnimy catering z szerszą ofertą. Nie zapominajmy o warunkach lokalnych, które szerzej przybliżył jacek176. Chciałbym jednak upomnieć osoby, których wkład organizacyjny szanuję, ale nie uprawnia ich to do łamania reguł obowiązujących wszystkich (arcziartur). Dziękuję wszystkim, którzy mnie nakarmili, dali pomacać swoje cacka i z którymi zamieniłem przynajmniej słowo.

Podziękowania również dla Carspeed za sponsoring – polecam hurtownię Smirnoffa jako najlepsze źródło części do Mazd <usmiech> Jestem niesamowicie zadowolony szczególnie z opinii osób, które zechciały nas odwiedzić po raz pierwszy i zintegrowały się z Forumowiczami. Format tego spotkania udowodnił, że Klub rośnie w siłę, a my wraz z tym wzrostem musimy przygotować nowe strategie, by cieszyła Was nie tylko niepowtarzalna atmosfera, ale i emocje za kierownicą.

Gapcio napisał(a):Aaaa wlasnie Globy. Mielismy z Ola dla Ciebie niespodzianke, No ale ze nie pijesz to stwierdzilismy ze nie bedziemy Cie obarczac tym problemem (a po za tym dales ciala nie witajac sie z Ola) i dalismy ja kinkiemu ktory z mila checia ja spenetrowal :P

Na zdrowie :D

Dareczeq napisał(a):– praktycznie prawie jedyna mozliwosc spotkania sie na zlocie dla milosnikow marki posiadajac status forumowicza.

Rozumiem, że to żal po jednostkowej sytuacji ze Zlotu Wiosennego KONIN 2009.
Ostatnio edytowano 24 sie 2009, 19:19 przez Globy, łącznie edytowano 1 raz
Klubowicz

Od: 24 paź 2003, 22:02
Auto: C140 M120

Postprzez Magdalena » 24 sie 2009, 19:01

Blade napisał(a):Na pewno kogoś pominąłem

a ja a ja <jupi>

TomK napisał(a):zlot JCF zorganizowaliśmy duuuużo mniejszym kosztem

do tej pory nie odzyskałam pieniędzy za zlot

TomK napisał(a):a wg mnie był większy odsetek ludzi zadowolonych.

a według mnie po tym zlocie także duuużo jest ludzi zadowolonych, w końcu liczą się ludzie dla których warto tam było przyjechać. Nie porównuj Mega Zlotu do JCF bo to był zlot amatorski z wieloma niedociągnięciami.

Po każdym zlocie są narzekania ale mimo tego na kolejne zloty przyjeżdża co raz to więcej osób. Był to zlot bez kolizji, po raz pierwszy grała kapela i ludzie super się przy niej bawili więc może warto o tym pisać. Na każdy zlot przyjeżdżam ze swoim jedzeniem bo tego nauczyłam się po Ornecie. Nie ma to tamto, fajnie było :P
Ruda czarownica
Forumowicz

Od: 11 lut 2008, 00:17
Auto: 323 P/Małe czarne

Postprzez Blade » 24 sie 2009, 19:09

andariel napisał(a):a ja a ja jupi

<glupek2>

Dziękuję andariel za wszystkie złośliwości wobec mojej osoby ;) i koszulkę :P

andariel napisał(a):w końcu liczą się ludzie dla których warto tam było przyjechać.

dokładnie, zgadzam się w 100%

andariel napisał(a):po raz pierwszy grała kapela

rewelacyjny pomysł. Nieoficjalny konkurs Car Audio który odbywał się w godzinach 01 – 06 rano może się schować :P
Obrazek
Forumowicz

Od: 18 sie 2006, 17:00
Auto: MX-5 NBFl BP '01

Postprzez Beny » 24 sie 2009, 19:13

andariel napisał(a):Nie ma to tamto, fajnie było

dokładnie,to kiedy nastepny? :D
Obrazek
Przemek...
Klubowicz

Od: 8 wrz 2006, 16:22
Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT

Postprzez widmo82 » 24 sie 2009, 19:13

brii napisał(a): ~ 12000zł poszło na lotnikso

– dzieki, glownie mi chodzilo o ten najwiekszy wydatek.
Za tydzien AIR SHOW w Radomiu... moze nastepny zlot na naszym lotnisku?:) Moj blok jest pierwszy od lotniska :) ale nocleg moze http://www.oeelp-jedlnia.com.pl/index.php?id=9&a=70 :)
Ostatnio edytowano 24 sie 2009, 19:25 przez widmo82, łącznie edytowano 1 raz
Moderator "3BK" -Paweł
Moderator

Od: 26 paź 2008, 10:23
Auto: Mazda3 BK
była: 1,6 Y6 109KM 12.2006
jest: 2.0 LF 150KM 06.2008

Postprzez Bartg » 24 sie 2009, 19:24

Blade napisał(a):rewelacyjny pomysł. Nieoficjalny konkurs Car Audio który odbywał się w godzinach 01 – 06 rano może się schować :P

O tam radio sie komus wlaczylo przypadkiem od razu konkurs Car Audio ;)
Moderator
CUP 2011 miejsce 3

Od: 23 sty 2008, 22:25
Auto: Volvo V50 2.4 '04
EX Premacy FS Sportive '02
EX 323 CBA Z5 '98

Postprzez Barthez » 24 sie 2009, 19:38

loockas napisał(a):Cytat:
Każdy startujący ma trzy próby.
Pod uwagę brany będzie najszybszy przejazd.

Czas pozwalał więc można było jeździć więcej razy. Spoon, Gibson, Ravo czy kolega z ładnej 626 GE jeździli wielokrotnie, ale dla zabawy, bez zapisywania czasów.

mozliwe... nie mam pretensci – na zdrowie. – ja taka wiadomosc dostalem od sedziny tej konkurencji, dlatego napisalem – nie ma sie co klocic, temat zamkniety.

podpisuje sie rowniez pod zdaniem fiva... a myslalem ze tylko do mnie sie ten burak z koyoty tak odnosil...

ps
czytam wypowiedzi i widze ze starej gwardii mniej przeszkadzaly warunki... wiec brii przy nastepnym zlocie podaj w opcji spanko w dobrym hotelu – nie bedzie narzekania jak kto wybierze tak bedzie mial
Forumowicz

Od: 11 kwi 2005, 19:05
Auto: Jest

Postprzez strOOs » 24 sie 2009, 19:45

andariel po drugiej stronie (idealnie po drugiej) w namiotach za domkiem bylo slychac tez tak samo <lol>
"The object of war is not to die for your country, but to make the other bastard die for his."
www.zacharow.info – portfolio
Forumowicz

Od: 17 lis 2005, 00:24
Auto: 323F BJ FP LPG

Postprzez faraon » 24 sie 2009, 21:02

fasola1980 napisał(a):Witam również ja z małżonką dotarłem do domku szczęśliwie i bez żadnych niespodzianek. Bardzo chciałem podziękować mojej babuni za to że szczęśliwie mnie dowiozła w te i z powrotem pokazała nawet na autostradzie ze drugą setkę tez w jej wieku da się osiągnąć. Dziękuje wszystkim z którymi się dobrze bawiłem przez te 2 dni. Grupa Łódzka z Kiniunią oraz grupa WLKP, Beny, Anonimka z loczkiem i całym ich domkiem dziękuje za miłą atmosferę i doborowe towarzystwo.

Resztę uważam za totalną KLAPĘ !!
-ponoć było napisane,ale jakoś mało wyraźnie ,że jak ktoś się nie zapisze na szkołę jazdy toyoty to nie bierze udziału w konkurencjach jakie były dotychczas na zlotach
-catering......a raczej jego ceny!!!!! <lol> 10 PLN za karkówkę wielkości 2 łyżek stołowych – – SKANDAL !! i ta pani za grosz uprzejma w brylach.... :|
-gdzie były konkursy z dźwiganiem logo mazdy,piciem piwa na czas itd,itp..?? nie zauważyłem.
-NOCLEG !!!!!!!....Koszmar,stęchlizna ,wilgoć ,grzyb....nie wiem jakich słów jeszcze użyć by opisać warunki w daczach jakie zastałem w tym smerfnym lesie...baliśmy się zgasić światło by nas coś po prostu pod wyra nie wciągnęło !!!!

Nie licząc kapeli i wieczornej zabawy – najgorszy "ZLOT" na jakim byłem,wiem że najłatwiej jest tylko narzekać ,ale kwota jaką ludzie płacili nie była adekwatna do warunków panujących w tym........nawet nie wiem jak to nazwać.
Pozdrawiam

Ciesz sie ze byles bo ja zaplacilem i niestety nie moglem byc( 140 w plecy bo niema zwrotow nie jaze tego).Ale jak czytam opinie na temat zlotu to ciesze sie ze jednak mnie nie było :) Ja tak od siebie tylko dodam.Najlepsze spotkanie na jakim bylem, nie mowie tu o zlocie.To jesli mnie pamiec nie myli to chyba był ZŁOTY STOK organizowane bylo to przez KYRY i takich spotkan nam potzreba :) Pozdrawiam
Forumowicz

Od: 24 mar 2007, 18:45
Auto: Mazdolot Gh RF
Mitowisi Carisma

Postprzez kinki » 24 sie 2009, 21:04

Gapcio napisał(a):dalismy ja kinkiemu ktory z mila checia ja spenetrowal

zaluj globy bo wchodzila jak herbatka :P wszystkiego nie wypilem .... chyba
dzieki Gapa & Ola za ten czas spedzony na waszym tarasie :)
Wladca ognia
Moderator Globalny

Od: 28 lis 2006, 23:08
Auto: A4

Postprzez BratCukierka » 24 sie 2009, 21:04

faraon napisał(a):140 w plecy bo niema zwrotow nie jaze tego

można było odsprzedać swoją wjazdówkę, sporo osób z tego skorzystało
Forumowicz

Od: 24 cze 2006, 20:21
Auto: Toyota Yaris Hybrid '19

Postprzez arcziartur » 24 sie 2009, 21:08

Mi się cały zlot podobał zarówno lotnisko jak i impreza do 4.00 razem z "tak się bawi tak się bawi Ziemia Łódzka" dzięx dla całej ekipy :D jedzenie też nie było aż takie straszne jak mówicie
Szacun dla zespołu ;)
pozdro dla wszystkich dla wszystkich z którymi się bawiłem <jupi>
tak więc Brii wielki szacun ponownie <uklon> i dzięki za przypomnienie sobie jak to się kieruje ruchem na drodze <lol>
Jak dla mnie zlot na 5 cały czas była świetna zabawa i nawet we wszystkich konkurencjach udało mi się wziąść udział tak wiec <spoko>
Brii dla ciebie i dla prezesów <piwo>
ZOOM ZOOM
W ich sercach-motocykl rozpala ognisko miłości
i choć los czasem nie oszczędza, a życie nie zna litości,
oni pozostaną wierni swej miłości do samego końca
i będą wciąż gnać przed siebie drogą pełną słońca
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Forumowicz

Od: 19 maja 2007, 19:52
Auto: Mazda 323f 2.0 v6 1997r
Honda VFR V-Tec 800 2003r.

Postprzez Lorne » 24 sie 2009, 21:57

OOo a ja oficjalnie chciałbym podziekowac dla fasoli1980 za znalezienie telefonu i odniesienie go rano po małym śledztwu choć nie wiedzial kto jest wlascicielem :D

Dla mnie jestes hardcorem :D I oczywiscie nastepnym razem masz ogromne piwo :D <jupi>

p.s bodi tez zgubil telefixa i po 3 godzinach odnalazl go po omacku pod kiblem :D
Lorne

Postprzez arcziartur » 24 sie 2009, 23:22

Olka napisał(a):arcziartur, kurde... do dzisiaj się zastanawiam o co Tobie chodziło mówiąc mi, że mnie się boisz i lepiej mi nie podskakiwać. Fakt, było to gdzieś koło 3 nad ranem, więc mogłeś mieć pomroczność jasną i nie pamiętasz teraz :D :P

Olciu ja wszystko pamiętam :) ja nie mam żadnych pomrocznych jasności <lol> po tym co powiedział Gapcio to naprawdę strach się bać ale wiem że na pewno w głębi duszy jesteś bardzo miła i grzeczna <lol>
ZOOM ZOOM
W ich sercach-motocykl rozpala ognisko miłości
i choć los czasem nie oszczędza, a życie nie zna litości,
oni pozostaną wierni swej miłości do samego końca
i będą wciąż gnać przed siebie drogą pełną słońca
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Forumowicz

Od: 19 maja 2007, 19:52
Auto: Mazda 323f 2.0 v6 1997r
Honda VFR V-Tec 800 2003r.

Postprzez Adamos » 25 sie 2009, 02:50

po szybkiej i nie zbyt wnikliwej analizie wypowiedzi tutaj powiem tylko tyle

Jako, że był to dla mnie 1 zlot nie mam porównania i nie mam sie do czego przyczepić. Zabawa na lotnisku zoorganizowana bardzo dobrze
nocleg, no coż. 35zł za namiot spoko loko, domki, no kiepskie i szkoda, że np nie udało sie obciać czegoś z ceny i ta kase przeznaczyc na nastepny zlot. a moze i tak sie stało. ale za to super sprawa, że auta pod nosem i takie tam

bardzo duże podziekowania dla organizatorów. oby wiecej takich zlotów z lepszym noclegiem, nie zarzucam tutaj nikomu złego wykonania "pracy", poprostu taki pech.
Forumowicz

Od: 25 sie 2008, 10:03
Auto: Ford Focus C-MAX mk1

Postprzez malutka » 25 sie 2009, 09:35

Kolegom z Lublina, przypominającym wciąż sprawę JCFu, chciałam napisać tylko tyle, że słowa krytyki z mojej strony padły na kwestię bezpieczeństwa. Nikt go nie pilnował i CUDEM jest że nie wydarzył się żaden wypadek i nikt nie był potrącony.
Dziwi mnie że nie zauważyliście różnic pomiędzy tymi zlotami – a były to między innymi: sprzęt na ćwiartkę, profesjonalne szkolenia, kilka różnych konkurencji, nagłośnienie, catering (to że nie wszystkim smakował to inna bajka), chronione lotnisko. Takie "szczegóły" kosztują i dlatego wzrasta opłata wjazdowa.
Poza tym, wyrażając swoją ocenę zlotu JCF nie napisałam "kicha, padaka, nuda" mimo że było dużo niedociągnięć, oraz nie oskarżyłam nikogo o dorabianie się na tym zlocie – choć znam prawdziwą cenę najmu za lotnisko w Białej.
Więc mam prośbę – zanim wysuniecie durne oskarżenia i zranicie ludzi, którzy wkładają ciężką pracę w takie eventy – zastanówcie się dwa razy.
Obrazek
good girls go to heaven bad girls go everywhere...
bad girl ;)
Forumowicz

Od: 6 maja 2006, 12:20
Auto: マツダ MX-6 2.0 FS '92