Witam! jakoś w czerwcu z przykrością planuję sprzedać moją madzię, ponieważ mam zamiar kupić Eclipse'a 2G. Wygląda ona tak: http://www.polskajazda.pl/Samochody/Mazda/MX-_3/70286
rok 1992
pakiet v6 tj spojlery, siedzenia
1,6 16v sohc
zawieszenie na szarpakach 70%
kolor czarny
nic nie stuka nie puka, jedynie tulejka na wahaczu prawym z tyłu co powiedieli na przeglądzie, koszt ok 80 zł z wymianą
nowe paski, kable, swiece, filtry itp
moje pytanie to za jakie rozsądne pieniądze mógłbym ją sprzedać? dodam, że na bieżąco wymieniam wszystkie części itp, silnik sprany 100% delikatnie się poci z przodu głowicy.
Ile mogę dostać za mx-3?
Strona 1 z 1
- Od: 23 maja 2009, 19:20
- Auto: było: Mazda MX-3 1.6 16v SOHC
jest: Honda Accord VII Sport
Za tysiaka to mozesz kupić robie taczki na gumowym kole. Pytam normalnych ludzi...
- Od: 23 maja 2009, 19:20
- Auto: było: Mazda MX-3 1.6 16v SOHC
jest: Honda Accord VII Sport
Normalny ludź to patrzy na allegro, gartka itp i już wie, a nie zadaje głupie pytania na forum dla nabicia sobie ilości postów.
Nie znając samochodu, ze zdjęć określić ile jest warta.
Samochód jest warty tyle ile ktoś jest w stanie za niego dać. Więc jak wystawisz ogłoszenie to będziesz wszystko wiedział.
Samochód jest warty tyle ile ktoś jest w stanie za niego dać. Więc jak wystawisz ogłoszenie to będziesz wszystko wiedział.
Lukano napisał(a):Normalny ludź to patrzy na allegro, gartka itp i już wie, a nie zadaje głupie pytania na forum dla nabicia sobie ilości postów.
Zgadzam się ale pod warunkiem, że dzieje się to w jakimś normalnym kraju. Jeśli chodzi o rynek motoryzacyjny to Polska nie jest normalnym krajem. Tu ludzie kupują "cenę" a nie "towar". Zdecydowana większość pojazdów wystawionych na serwisach aukcyjnych to po prostu szroty i to one mają być wyznacznikiem ceny na poszczególne modele ? Tu są ceny wyrażnie niższe niż za zachodnią granicą, niby skąd się to bierze ? Oczywiście konkretnej odpowiedzi można udzielić po obejrzeniu auta na żywo ...
- Od: 25 lut 2008, 13:58
- Auto: Premacy 1,8 '03
Tribute 2,3 '04
Lukano napisał(a):Normalny ludź to patrzy na allegro, gartka itp i już wie, a nie zadaje głupie pytania na forum dla nabicia sobie ilości postów.
nie, samochód jest tyle wart za ile pójdzie, ja moge dac zlotowke ale to nie znaczy ze tyle bede proponowal wlascicielowi. jak dla mnie Twoj post tez byl nie na miejscu i uszy więdną jak się takie coś słyszy/czyta
To nie trza czytać. Dla mnie temat beznadziejny i już i o tym pisałem. Jak by każdy pytał za ile można sprzedać samochód to by forum się podwoiło.
Dla mnie sens takich tematów jest gdy sprzedajemy rzadkie samochody, np rx-7. A nie mx-3 jakich tysiące na drogach i ogłoszeniach.
Rynek moto w Polsce jest jaki jest i długo się nie zmieni. Można też sprzedać za granicą. Albo nie sprzedać i postawić pod płotem.
Dla mnie sens takich tematów jest gdy sprzedajemy rzadkie samochody, np rx-7. A nie mx-3 jakich tysiące na drogach i ogłoszeniach.
Rynek moto w Polsce jest jaki jest i długo się nie zmieni. Można też sprzedać za granicą. Albo nie sprzedać i postawić pod płotem.
Strona 1 z 1