Co mi przeszkadza w mojej Maździe
Jak w temecie. Zacznę ja. Mnie wkurza jakość plastików które się już połamały, rączka od zamykania drzwii odpadła podobnie jak kieszeń w drzwiach pasażera. Suwaki od ogrzewania zamienił bym na pokrętła, no ale to urok samochodów z tego rocznika. No i gała od otwierania okien zachodzi na maskownice głośnika przez co nie można wstawić paneli a oryginalne miejsca cna głośniki są wręcz śmiesznie płytkie. To by było na tyle.
Pozdrawiam,
Xionc Krzysztof :)
Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH
Xionc Krzysztof :)
Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH
Moze ja sie dopisze ze Madzie z tego rocznika maja tendencje do mniejszych lub wiekszych awarii ale te samochody tak maja a co do wnetrza to jest kilka mankametów ale z tym sie da zyc i zawsze mozna to ulepszyc we własny sposób:–)
Minister infrastruktury ostrzega:
Kierowco! paląc gumy na szosie popierasz Samoobrone:–)
Fiat :–)
Kierowco! paląc gumy na szosie popierasz Samoobrone:–)
Fiat :–)
- Od: 17 lis 2003, 01:14
- Auto: Fiat Brava1,6
Chrysler Sebring 2,7Lxi
Hehehe – moje autko to już mnie niczym nie zaskoczy... Ciągle coś sie znajduje (ale po tym w jakim stanie było autko i tak uważam że są to na prawde wdzięczne samochody). Jeszcze parę(naście) lat i będzie jak nówka
:D:D A tak serio – to denerwują mnei jedynie lekko trzeszczące plastiki (od zdejmowania) – ale też mam zamiar z tym powalczyć – niech się tylko zrobi cieplej, bo nawet w garażu jest nieciekawie jeśli chodzi o temperature...
Pozdrowienia
Huano
---------------------
MX-3 1.8 V6 wersja USA '92. Była: 626 GD coupe 2.0i DOHC 16V FE3 '90 – niestety blacharka nie wytrzymała próby czasu...
Huano
---------------------
MX-3 1.8 V6 wersja USA '92. Była: 626 GD coupe 2.0i DOHC 16V FE3 '90 – niestety blacharka nie wytrzymała próby czasu...
- Od: 27 maja 2004, 10:00
- Auto: MX-3 1.8 V6 wersja USA '92
Wszystko, co moze mnie denerwowac, to dzielo uzytkowania poprzednich wlascicieli i mozna sie z tym rozprawic.
A ja jestem zadowolony. Przy starym samochodzie zawsze jest od pyty roboty. Najwazniejsze zeby o niego dbac- wymieniac olej, sprawdzac poziomy wszystkich plynow i i dopieszczeć co się da jak najlepiej.

- Od: 21 cze 2004, 22:24
- Auto: Mazda 323 1,6 16V 94r.
Xionc napisał(a):No i gała od otwierania okien zachodzi na maskownice głośnika
Piotrek napisał(a):brak klimy brak skory brak calej reszty elektrycznych bajerow brak ladnych alusow
Wy macie po prostu zbyt ubogą wersję

Xionc napisał(a):Suwaki od ogrzewania zamienił bym na pokrętła
Jak to już Globy napisał – KUP SE BMWeeeelleeee – one mają "pokrętła od pralki"

A mi najbardziej brakuje........... 6-ki

Nie czuć, że przyspiesza – tylko jakoś inni stoją zamiast jechać
V6 – no more questions...
V6 – no more questions...
- Od: 27 maja 2004, 20:02
- Auto: 323F (BA) – 2.0 V6 GT
Huano napisał(a):Jeszcze parę(naście) lat i będzie jak nówka
Ty, twoja Magda cofa sie w rozwoju

A ja że kupiłem ją wczoraj, to narazie wkurzają mnie te amerykańckie pasy samo zapinające sie
Uważam to z zbędny bajer, tymbardziej, że i tak trzeba zapiąć ten na brzuchu. a ten na suwnicy to conajwyżej od policji może być, bo przy yypadku i tak wyjedziesz s pod niego jak zapomnisz zapiąć tego dolnego. Głupota.
A pozatym naracie jest COOL
A u mnie plastiki nie trzeszczą
Mnie wkur..a tylne połka i cala reszta z tylu ktora co jakis czas trzeszczy ,piszczy i bog wie co jeszcze robi.szczegolnie odczuwalnie to jest w mroz jak jest auto zimne.
Poza tym z przodu w desce tez niekiedy cos uslysze na poprzecznych nierownosciach.
W poprzedniej BG 91 roku nic nie trzeszczalo i nic nie piszczalo ani z przodu ani z tylu.moglem jezdzic z wylaczonym radiem i nic mnie nie denerwowalo ...no moze oprocz troche zbyt glosniego silnika.
pozdr.
Poza tym z przodu w desce tez niekiedy cos uslysze na poprzecznych nierownosciach.
W poprzedniej BG 91 roku nic nie trzeszczalo i nic nie piszczalo ani z przodu ani z tylu.moglem jezdzic z wylaczonym radiem i nic mnie nie denerwowalo ...no moze oprocz troche zbyt glosniego silnika.
pozdr.
Ahura Mazda – dobry bóg
A mnie denerwuje tylko jedna rzecz w mojej GF ..... Głośny silnik jak na furkę tej klasy ( twarda praca ) w GE było ciszej.
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Waluś napisał(a):A ja że kupiłem ją wczoraj, to narazie wkurzają mnie te amerykańckie pasy samo zapinające sie
Uważam to z zbędny bajer, tymbardziej, że i tak trzeba zapiąć ten na brzuchu. a ten na suwnicy to conajwyżej od policji może być, bo przy yypadku i tak wyjedziesz s pod niego jak zapomnisz zapiąć tego dolnego. Głupota.
A pozatym naracie jest COOL
A u mnie plastiki nie trzeszczą
Gratuluję wyboru! MX-6 z turbo po lekkim tuningu objeżdża moje autko bez większych problemów
Ostatnio edytowano 1 sty 2005, 13:02 przez Huano, łącznie edytowano 1 raz
Pozdrowienia
Huano
---------------------
Huano
---------------------
- Od: 27 maja 2004, 10:00
- Auto: MX-3 1.8 V6 wersja USA '92
Jaksa napisał(a):Głośny silnik
Nie jechałem nigdy GF ale prawdą jest to ,ze faktycznie GE jest cicha nawet przy wysokich obrotach nie staje sie on męczący.W BG ja mialem 90 na IV to juz sie piatka prosila a tutaj na IV mam 100 i dalej cicho.
Ahura Mazda – dobry bóg
Zawsze mozesz się przejechać moją....Bokciu napisał(a):Nie jechałem nigdy GF
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
No ja miałym dużo do wypisaa
Spalanie mi nie przeszkadza, troszke mnie denerwuje wyjący most (lub skrzynia), ogólnie poziom hałasu przy prędkościach powyżej 80 – 90 jest już dość spory. Przy małych prędkościach nawet silnika ni słychać
No i denerwuje mnie, że to gażnik (nie mam automatycznie przełączającego się LPG, no i sssssanie
)
a tak to jest gites
Spalanie mi nie przeszkadza, troszke mnie denerwuje wyjący most (lub skrzynia), ogólnie poziom hałasu przy prędkościach powyżej 80 – 90 jest już dość spory. Przy małych prędkościach nawet silnika ni słychać
No i denerwuje mnie, że to gażnik (nie mam automatycznie przełączającego się LPG, no i sssssanie
a tak to jest gites
"W niebie Cię czeka nagroda, wielka nagroda tylko grzeszyć się nie waż, bądź nam posłuszny to pójdziesz do nieba
W niebie Cię czeka niewyobrażalne, totalne i spektakularne, męczeństwo Twoje nie poszło na marne
W niebie Cię czeka religii sens taki, że masz być jak te pokraki bez myśli, Bóg Ojciec o wszystkim i tak za Ciebie pomyśli
Do nieba pójdziesz za czyny prawe, a nie za zabawę, religia daje niewolę, ale daje i strawę"
Kult – Park23
W niebie Cię czeka niewyobrażalne, totalne i spektakularne, męczeństwo Twoje nie poszło na marne
W niebie Cię czeka religii sens taki, że masz być jak te pokraki bez myśli, Bóg Ojciec o wszystkim i tak za Ciebie pomyśli
Do nieba pójdziesz za czyny prawe, a nie za zabawę, religia daje niewolę, ale daje i strawę"
Kult – Park23