Pb95 na Shellu z Orlenu??
Dziś tankując na Shellu zwykłą Pb95 zaskoczył mnie pracownik stacji. Zaczepił mnie i stwierdził, że do takiego auta szkoda lać takie paliwo, bo ta zwykła Pb95 u nich to paliwo z Orlenu. Radził V-Power jako produkt Shella. Ściema czy fakt?
-
kunio2003
fakt, wiekszosc opeartorow (jesli nie wszyscy) kupuja od Orlenu i tylko dolewaja mieszanek specjalistycznych do "swoich" paliw flagowych
323f Lantis BA '96 >> Honda Civic SE Sport '02 >> Mercedes A-Klasa >> Moze nastepna będzie trójka..., eh!
- Od: 9 wrz 2004, 09:56
- Auto: Mercedes A-Klasa 150 '08
Co do paliwka to moze sie zgodze ze shell ma troszku lepsze zwane v-Power no ale co do gazu to jakos nie chce mi sie wierzyc
poniewaz kiedys z inz.Politechniki Krakowskiej zastanawialismy jak oni moga miec lepszy ten Gaz???To prawda ze jak gaz zalega to traci jakies tam swoje własnosci i prawda tez jest ze oszukuja na gazie ale zeby nagle shell miał Gaz v power i samochud 70k.m zachowywał sie jak by miał 120km
Z benzynka jest troszke inaczej ale tesh wode leja
98benzynka zawiera 90,93 max oktana taka jest rzeczywistosc wiem bo moj wojek ma siec stacji i sam to potwierdza
Tak wiecz wszendzie nas robia w konia
jestesmy poprostu nacodzien oszukiwani Taki kraj taka rzeczywistosć 

Śmierć Jezdzi Szybko!!!My Jezdzimy Jeszcze Szybciej:)
- Od: 29 cze 2004, 12:09
- Auto: Mazda 626 GE 2.0 16v.LPG.
Aa jeszcze jedno Spółka Orlen to jest jedna Ganksterada i Banda złodzieji ktozry kradna juz od dobrych paru lat i zasiadaja na najwyzszych stołkach w rzadzie <CENZURA> DRANIIIIIII!!!!!!!
Edit by mod : Uważaj na słownictwo

Edit by mod : Uważaj na słownictwo

Proponuje Neste, tankuje u nich i nie narzekam.
U siebie tez masz –
NESTE A24 Wrocław, Bardzka
NESTE A24 Wrocław, Powstańców Śląskich
U siebie tez masz –
NESTE A24 Wrocław, Bardzka
NESTE A24 Wrocław, Powstańców Śląskich
323f Lantis BA '96 >> Honda Civic SE Sport '02 >> Mercedes A-Klasa >> Moze nastepna będzie trójka..., eh!
- Od: 9 wrz 2004, 09:56
- Auto: Mercedes A-Klasa 150 '08
Ja tankuje w swej pracy, nie dość że najtańsze paliwo w Szczecinie (jest w tej samej cenie co paliwo w sieci "AMBER" zniesławionej przez domieszki wodne w paliwie
) Przy każdym transporcie paliwa do stacji jest ono poddawane testom. Widze że jest dobre po przez wiekszą ilość km wyjeżdżonych i moim zdaniem nic nie ustepuje paliwu Shella V-Power. Ostatnio zatankowalem z czystej ciekawości na Shellu V-Power za 50 zł, nie dość że o 1 litr miałem mniej to jeszcze nie było rużnicy
. Cena tydzień temu to: V-Power 3.91 u nas firmowa 3.58 zł. Stacja jest ogulno dostępna.

- Od: 2 lis 2004, 01:49
- Auto: Nissan Primera 2.0TD 2000r
[url=http://www.polnik-studio.pl/]systemy informatyczne[/url] || [url=http://www.athleticshop.com.pl/]sprzęt fitness[/url] || [url=http://www.trampoliny.com.pl.pl/]trampoliny[/url] || [url=http://www.ogrodowe-meble.pl/]meble ogrodowe[/url]
- Od: 18 lis 2003, 16:31
- Auto: Kia pro cee'd/ Toyota Starlet
a ja tam tankuje zawsze na Bp lu JET , aswoja droga odkąd w Zielonej Górze pojawiły sie dwie stacje JETA to paliwo bardzo potaniało i teraz literek PB 95 kosztuje 3.19 a kiedys gdy nie było JETA to ORLEN windował ceny do góry a teraz dostaja po pupie i całe szczęscie
-
Pyton162
Fajnie ze piszecie ze tu jest paliwko po 3.19 a tam po 3.50 ja to wszystko rozumiem kazdy ma swoja sprawdzona stacje!!Ale i tak naprawde to nie wiecie co lejecie do bakow
zreszta ja tez nie wiem wiem natomiast to ze w Wiedniu gdzie bardzo czesto bywam paliwko jest od 0.97euro centow do 0.99Ec i naprawde jak sie zaleje benzynki to sie wie co sie ma i naprawde mozna poczuc roznice w dynamice samochodu 
Mój kolega jezdzi w firmie nz która zaopatruje w paliwo zarowno schela jak i bp. Zawsze biora z orlenu a z nieoficjalnych źródeł wiem że schel został oskarżony o produkcję paliwa bez zezwolenia. Chodziło o V-pover własnie, produkcja polega na tym że po zabraniu paliwa z orlenu dodawane były składniki uszlachetniające przez specjalne mieszalniki w cysternach. Nie raz z tego lipa wyszła bo diesla przez pomyłke uszlachetnili, z tego co teraz wiem to dodaja te uszlachetniacze bezpośrednio na stacjach. Jedyną firmą która słyszałem że nie bierze paliwa z orlenu jest statoil. Ma własny transport w własne składy paliwowe.
- Od: 19 mar 2004, 18:03
A co z Lotosem? Oni chyba tez mają swoje paliwo...
Pozdrowienia
Huano
---------------------
MX-3 1.8 V6 wersja USA '92. Była: 626 GD coupe 2.0i DOHC 16V FE3 '90 – niestety blacharka nie wytrzymała próby czasu...
Huano
---------------------
MX-3 1.8 V6 wersja USA '92. Była: 626 GD coupe 2.0i DOHC 16V FE3 '90 – niestety blacharka nie wytrzymała próby czasu...
- Od: 27 maja 2004, 10:00
- Auto: MX-3 1.8 V6 wersja USA '92