Wszelka pomoc osób zorientowanych w temacie aut amerykańskich,a konkretnie ...

Pogaduchy motoryzacyjne.

Postprzez Martinez81 » 13 paź 2008, 13:27

Witam!

Mialem ostatnio okazję oglądać i sluchać :D z bliska Cadillaca STS 4.7 V8 Northstar(normalnie masakra <wow>) i delikatnie rzecz ujmując zachorowalem na to auto. :D

Czytalem trochę testów na glównie amerykańskich stronach. Jednak nie znalazlem opinii o nim jako o aucie używanym. <klotnia>

Dlatego proszę o wszelkie opinie glownie o dostępność części i ich ceny, awaryjność( ale realnie, a nie opinie "zaslyszane", że podobno).:D

Będę wdzięczny za wszelką okazaną pomoc.

Pozdrawiam

Martinez81
Zapraszam wszystkich miłośników aut japońskich do Klubu Japanese Fanatics. www.japanese-fanatics.com

Miłośnik prawdziwej motoryzacji – wróg pseudo-ekologii
Forumowicz

Od: 27 gru 2007, 22:59
Auto: Były: Mazda 626 2.0 GD
Mazda Xedos 9 KL Manual
Subaru Impreza WRX Sports Wagon GD
Jest: MB E50 AMG

Postprzez gari » 13 paź 2008, 15:10

Cadillaca bym sobie odpuscil bo podobnie jak wiekszosc amerykanskich aut ma tendencje do awarii :( Znajomy ma SRX z 2006 i co go spotyklam to innym autem zastepczym jezdzi :|
Ostatnio edytowano 13 paź 2008, 19:01 przez gari, łącznie edytowano 1 raz
Toyota Corolla / Nissan Murano + Infiniti G20
Forumowicz

Od: 11 kwi 2006, 18:25
Auto: Corolla/ Murano+InfinitiG20

Postprzez Martinez81 » 13 paź 2008, 15:19

gari napisał(a):jak wiekszosc amerykanskich aut ma tendencje do awarii

No to mnie podlamaleś.:( Myślalem,że to taki amerykański Mercedes i nie jest z nim jakoś szczególnie źle. Tym bardziej, że brak miarodajnych opinii użytkowników z Polski, a auto należy do niezwykle rzadkich na naszych drogach.To jest dla mnie plus, boję się tylko, że w razie jakiejkolwiek awarii auto będzie stalo i czekalo tygodniami jeśli nie miesiącami na części. Jednak dźwięk, moc, przyspieszenie i komfort mnie powalają.:D

Także czekam na kolejne opinie.:)
Zapraszam wszystkich miłośników aut japońskich do Klubu Japanese Fanatics. www.japanese-fanatics.com

Forumowicz

Mazda Xedos 9 KL Manual

Postprzez Globy » 13 paź 2008, 16:23

=> Ogólny

Swego czasu chciałem kupić Eldorado z połowy lat 90. Są bardzo tanie, tylko napęd na przód... Silniki akurat bezproblemowe, najgorszą bolączką jest droga blacharka (podobno szyba czołowa kilka tysięcy złotych), kiepska jakość skrzyń automatycznych oraz montażu i materiałów – wbrew pozorom wnętrza i lakiery Cadillaców łatwo ulegają zużyciu, zawodzi drobna elektryka itd. Polecam też reviews używanych aut na www.edmunds.com

Ale auta i tak klasą samą w sobie, szczególnie biała perła <list>
Klubowicz

Od: 24 paź 2003, 22:02
Auto: C140 M120

Postprzez Martinez81 » 13 paź 2008, 23:02

Globy napisał(a):Silniki akurat bezproblemowe, najgorszą bolączką jest droga blacharka (podobno szyba czołowa kilka tysięcy złotych)

Nie wiem jak szyba, ale używana maska do modelu z interesującego mnie wieku to ok 300 zł, klapa bagażnika 400-500 zł.

Globy napisał(a):zawodzi drobna elektryka itd

Właśnie nie lubię małych denerwujących awarii. :|

Ale ma coś o czym zawsze marzyłem, czyli prawdziwe v8 o odpowiednim dźwięku, a nie jak v8 w np niemieckich autach. Jak to powiedział mój kumpel:"Piasek ma drżeć pod autem jak będzie chodziło". :D

Czekam na kolejne wypowiedzi i rady.:)

Forumowicz

Mazda Xedos 9 KL Manual

Postprzez voytecku » 13 paź 2008, 23:22

Widze, ze nie tylko ja interesuje sie STSem :) STS i zaraz obok niego Lincoln Mark VIII, to samochody ktore chcialbym miec – prawdzie amerykanskie wozidla.

Najlepiej bedzie, jesli zadzwonisz do ASO i popytasz o przykladowe czesci eksploatacyjne. Musisz miec swiadomosc, ze w przypadku awarii i braku dostepnosci czesci w Polsce, bedziesz musial je sciagac z USA. W tym wypadku samochod moze stac unieruchomiony.

Ostatnio zamawialem koledze chlodnice do KJ, czekalismy na nia prawie miesiac.

Pozdrawiam,
voytecku.
Forumowicz

Od: 12 sty 2005, 22:00
Auto: Fiat Stilo

Postprzez marek » 13 paź 2008, 23:28

ja bym wział pod uwagę Chevroleta Caprice po roku 91 (bodajze) – ostatni tylnonapędowy Caprice.
Silnik 5,7 V8 – bardzo popularny (Corvette, Firebird, Camaro itd) więc dostępność częsci silnikowych w miarę bezproblemowa.

a poza tym dzwięk Cadillaca przy Caprice to pikuś.
Forumowicz

Od: 4 lis 2003, 02:08
Auto: FR+Django+Rail

Postprzez Misiek-Bełchatów » 14 paź 2008, 08:33

Co do cen części to możesz sobie poczytać np. tutaj ...
http://www.masterpart.pl/make_model_res ... ine_id=107
... a kamieniami w dzieci nie rzucam bo nie wiem które moje ;)
Forumowicz

Od: 26 wrz 2005, 18:55
Auto: Toyota Corolla E11 1.6 VVT-i

Postprzez Martinez81 » 14 paź 2008, 09:50

Niestety Caprice najzwyczajniej w świecie mi się nie podoba z wyglądu. ] Wiem,że to klasyk i dźwięk ma powalający, ale STS bardziej mnie do siebie przekonał.:D Ma w sobie coś takiego co ma mój Xedos – dyskretną elegancję. hahaha hahaha hahaha

Forumowicz

Mazda Xedos 9 KL Manual