Piękna Mazda 626 GC Coupe szuka pomocy!

Pogaduchy motoryzacyjne.

Postprzez spike72 » 18 cze 2008, 23:01

Szanowne Mazdowiczki i Mazdowicze.
Założyłem ten temat w imieniu pewnego posiadacza w/w modelu Mazdy który pilnie potrzebuje pomocy. Auto technicznie jest całkowicie sprawne i w pełnym oryginale, naprawdę śliczny egzemplarz, ale ostatnio pojawił się pewien "mały" mankament, tylne teleskopy wpadły do środka <płacze>, a dokładnie doszczętnie przegniły tylne pukle tuż poniżej kielichów i tu pytanie i prośba.
Czy ktoś maże wie coś na temat jakiegoś dawcy organów aby można było auto uratować.?
Wszelkie wskazówki mile widziane. :)
Każdy ma prawo do szczęścia, nie każdy ma szczęście do prawa. Obrazek
Forumowicz

Od: 1 wrz 2007, 00:55

Postprzez adam626 » 19 cze 2008, 12:40

obawiam się że potencjalny dawca będzie miał te same problemy, raczej jest potrzebny cierpliwy blacharz artysta(nie wymieniacz), który dorobi co trzeba
Szukam kogoś kto zaopiekuje się GD GT 4WS
Samochód ogólnie sprawny z zadbaną tapicerką co jest unikalne w tym wieku auta.
Wymagający jednak poprawek blacharskich i lakierniczych na które ani ja ani Mazda nie mamy czasu.
Ewentualnych kandydatów zapraszam na PW
Forumowicz

Od: 18 lis 2003, 15:56
Auto: 626GD89 GT 4WS

Postprzez BratCukierka » 19 cze 2008, 12:46

dokładnie mój śp. znajomy miał w GC Sedan Diesel podobny problem :) Znajomy mechanik-blacharz wyspawał to wszystko z blachy. Trochę roboty było ale w 2-3 dni się ładnie uwinął i autko śmigało aż miło :)
Forumowicz

Od: 24 cze 2006, 20:21
Auto: Toyota Yaris Hybrid '19

Postprzez spike72 » 20 cze 2008, 12:51

adam626 napisał(a):blacharz artysta

BratCukierka napisał(a):Znajomy mechanik-blacharz wyspawał to wszystko z blachy.

I tak chyba będzie to trzeba zrobić, choć nie wiem czy właściciel tego auta będzie miał podobne zdanie. :)
Forumowicz

Postprzez Żanetka » 3 lip 2008, 13:55

zapytaj u tej osoby http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=55498 w temacie deklaruje ze ma jakies czesci do 626 GC :) czy jest to coupe czy nie to juz nie wiem ale rocznik sie zgadza ;) pozdrawiam.
Była 626 GE KL | Była 323 BG B6 "małyszolot"; Będzie... :D | Kiedyś zdobywczyni 997 obecnie 69 ;) |
Forumowicz

Od: 7 wrz 2006, 22:19
Auto: mazda 6

Postprzez spike72 » 3 lip 2008, 17:34

Dzięki za namiar Żanetka, info na pewno przekażę osobie zainteresowanej, ale z tego co mi wiadomo to właśnie od 2 dni Mazdeczka się spawa kawałek po kawałku. :)
Właściciel w pierszym odruchu chciał oddać ją na złom, ale gdy mu przetłumaczyłem, że to ciężki grzech takie auto oddawać na "żyletki" za 300-400zł,– zmienił podejście i zabrał się ostro do roboty. :D
Forumowicz