Skradziono Mazdę 6 2.0 CD Sport Exlusive

Pogaduchy motoryzacyjne.

Postprzez dodon » 4 paź 2007, 12:49

chciałym przestrzec wszystkich uwajcie co kupujecie, aby nie nakręcać koniunktury złodziejom. wczoraj popoludniu z powiśla w warszawie sprzątneli mi moje autko. pewnie pojdzie na części bo mazd tak dużo nie pojawia się na drogach tym bardziej w wypasionych wersjach: skora, szyber, fele itd. moja była ściągana z rajchu i zamiast xenonów miala zwykłe reflektory, a zderzak bez spryskiwacza co w tej wersji się nie zdarza. pewnie jej nie odnajdę ale będąc przywiązanym do marki i jakości będę szukał podobnej. Nie wiem czy to ma znaczenie ale dużo ściąganych aut ma tylko jeden komplet kluczykow. moj tak miał. miał jednak wszystkie papiery i książkę serwisową i jeszcze gwrancję na rok i 40 000km. jeśli nie trafiłem do odpowiedniej grupy proszę administratora o przeniesienie do odpowiedniej, aby ludzi uczulić. sami wiecie jak to jest stracić coś swojego, o co sie dba. ja juz pożegnałem to auto i nie licze na odnalezienie ale najbardziej chciałbm aby zlapali tego kto to zrobił i ukarali tak aby wiecej nikomu klopotu nie robił. musimy się wspierać i patrzeć na nasze madzie. pozdrawiam. byly wlaściciel ciemno szarej 6 kombi z 2004, z uszczerbionym lusterkiem prawym. ps. w baku było ropy na 20 km pewnie gdzieś cię widzieli, a jeśli tak to cię znajdą
dodon

Postprzez Grzyby » 4 paź 2007, 12:56

dodon, przykro mi bardzo.
Twój temat przykleję, ale proszę cię o podanie więcej danych auta (nr. rejestracyjny, jakieś znaki szczególne itp.) Może ktoś ją widział i pomoże w złapaniu złodziei.
Obrazek
d.pa
Forumowicz

Od: 3 paź 2004, 23:09
Auto: Peugeot 508 Hybrid4 '13
Suzuki Aerio 2.3l LPG '06
Renault Trafic 1.6 TT '16
Fiat Doblo 1.6 16V '01
Dacia DV 1.6 LPG '14
Fiat Ducato Pilote First 62A, 2.5TDI, '98
Burstner Amara 535TK

Postprzez scichy » 4 paź 2007, 13:25

Niefajna sprawa.... wyrazy wspolczucia... <głaszcze>

Moze to zly moment, ale miales jakies dodatkowe zabezpieczenia? Do tej pory Mazdy nie byly (chyba) zbyt popularne wsrod zlodzieji... ale swiat sie zmienia. Na gorsze niestety.

SEb
Forumowicz

Od: 18 mar 2007, 18:12
Auto: M6 GY/LF

Postprzez darekk86 » 4 paź 2007, 13:44

Przejedz sie po wszystkich stacjach benzynowych w promieniu 30km od miejsca kradziezy. Tylko musisz to zrobic szybko, zanim usunal material z kamer. Na pewno gdzies tankowal i na jakiejs stacji bedzie nagrany. Jesli nie, to znaczy ze w tym promieniu samochod gdzies stoi w garazu.
Wspolczuje i zycze powodzenia w poszukiwaniach.
Obrazek
Forumowicz

Od: 2 gru 2006, 20:58
Auto: C63 AMG Kombi + Fiat Bravo Psst... + Combo

Postprzez Riki » 4 paź 2007, 13:49

darekk86 napisał(a):Przejedz sie po wszystkich stacjach benzynowych w promieniu 30km od miejsca kradziezy

Mysle ze to dobry pomysł....

Jesli nie, to znaczy ze w tym promieniu samochod gdzies stoi w garazu.

albo pojechał na lawecie....

dodon wspóczuje.... podaj

Grzyby napisał(a):nr. rejestracyjny, jakieś znaki szczególne itp

bede sie rozglądał...
mazparts.pl
Firma

Od: 29 sty 2004, 21:48
Auto: 626 GE KL '94

Postprzez piotrek2 » 4 paź 2007, 14:43

Współczuje serdecznie też to przerabiałem 2 lata temu skubneli mi autko <killer> trzymaj się <głaszcze> mocno
Życie jes piękne
Forumowicz

Od: 15 kwi 2007, 18:20
Auto: mazda 626 2,2 12V GD 88r.

Postprzez Dudson » 4 paź 2007, 17:44

Riki napisał(a):darekk86 napisał:
Przejedz sie po wszystkich stacjach benzynowych w promieniu 30km od miejsca kradziezy

Mysle ze to dobry pomysł....

Nikt na stacji nie udostępni materiału z kamer ... znam z doświadczenia no może nie na wszystkich, ale na większości ... :|
Współczuję i powodzenia w poszukiwaniach
<<<<Nie ma ludzi niezastąpionych... ... ale są niezastąpione samochody!!:)>>>>
Obrazek
Forumowicz

Od: 21 gru 2005, 12:50
Auto: 323F BA KF ;)

Postprzez Dziewczopol » 4 paź 2007, 18:31

Moje kondolencje <głaszcze>

Kazdemu zawsze radzę aby sobie zrobiłjakis pstryczek elektryczek!!!!

Mojej GE by nikt nie chciał bo taka poobijana biedaczka jest :))
Forumowicz

Od: 13 sty 2006, 00:37
Auto: GE '96 GT

Postprzez kadet » 4 paź 2007, 19:37

Dudson napisał(a):Nikt na stacji nie udostępni materiału z kamer ... znam z doświadczenia no może nie na wszystkich, ale na większości ... ysz
Współczuję i powodzenia w poszukiwaniach

chyba ze policji
Forumowicz

Od: 12 lis 2006, 20:40
Auto: był Xedos6 V6:( jest Octavia

Postprzez pedros » 4 paź 2007, 21:34

Bardzo przykra sprawa :| ehh widocznie ktoś już wcześniej upatrzył twoje auto... szukaj też na allegro...
Dolce & Gabbana | Christian Dior | Calvin Klein CK One | Emporio Armani | Gianni Versace ... HaJdefiniszIon lanSssss....
Forumowicz

Od: 24 wrz 2007, 21:34
Auto: Honda Civic :) wcześniej Mx-3

Postprzez snake » 4 paź 2007, 22:50

<killer>
Początkujący

Od: 29 wrz 2007, 20:24
Auto: mazda mx6

Postprzez Globy » 4 paź 2007, 22:55

Moje kondolencje, jak rozumiem na szczescie miales AC – powodzenia w szukaniu godnej i rownie lojalnej nastepczyni.
Klubowicz

Od: 24 paź 2003, 22:02
Auto: C140 M120

Postprzez tatian » 6 paź 2007, 23:24

Globy napisał(a):Moje kondolencje, jak rozumiem na szczescie miales AC – powodzenia w szukaniu godnej i rownie lojalnej nastepczyni.

Niestety, wątpię – z jednym kompletem kluczyków ubezpieczenie AC jest niemożliwe.
Podaję to jako przestrogę dla przyszłych posiadaczy i obecnych uzytkowników Mazd. Trzeba mieć komplet (2 szt. lub najlepiej 3 szt.) kluczyków bo inaczej nici z odszkodowania – ilość jest wpisana w formularz ubezpieczenia AC.
Jeżeli ich brak to najlepiej wymienić zamki z nowym kompletem kluczyków.

Oczywiście współczuję. Wiem jakie to uczucie – i złość i bezsilność. Niestety kilka lat temu również skradzinono mi Mazdę. Nie odzyskałem jej.
Nie trać nadziei. Szukaj, pytaj, myśl i kojarz zdarzenia i ludzi w tamtym czasie. Zawsze jest szansa.
„Zegar tyka. Wszystkich.”
Forumowicz

Od: 21 maja 2004, 23:18
Auto: Mazda SKY-G 2.0 (PE) 165 KM 6MT 2017 Sky Energy

Postprzez darekk86 » 7 paź 2007, 01:02

nie wiem jak to teraz dziala dokladnie bo jeszcze nie dowiadywalem sie o taka sytuacje w pracy, ale na pewno czesc ubezpieczalni uwzglednia juz ze mozna zostac wysadzonym z samochodu i stracic kluczyki. I normalnie oddaja odszkodowanie.
A jesli kupiles auto z jednym kompletem kluczy to przy ubezpieczaniu musiales podac liczbe jaka posiadasz. Jesli wpisales ze 1 to wszystko jest ok i na pewno dostaniesz odszkodowanie. Wiec nie masz sie co martwic :)
Obrazek
Forumowicz

Od: 2 gru 2006, 20:58
Auto: C63 AMG Kombi + Fiat Bravo Psst... + Combo

Postprzez Misiek-Bełchatów » 7 paź 2007, 08:28

tatian napisał(a):Niestety, wątpię – z jednym kompletem kluczyków ubezpieczenie AC jest niemożliwe.

darekk86 napisał(a):jesli kupiles auto z jednym kompletem kluczy to przy ubezpieczaniu musiales podac liczbe jaka posiadasz. Jesli wpisales ze 1 to wszystko jest ok i na pewno dostaniesz odszkodowanie. Wiec nie masz sie co martwic

dokładnie tak jest jak pisze darekk86 – też kiedyś kupiliśmy autko z jednym kompletem kluczy i przy zawieraniu umowy ubezpieczenia OC/AC musieliśmy podać ich ilość, auto po blisko 3 latach zostało skradzione i ubezpieczyciel nie robił problemów że posiadaliśmy jeden komplet kluczy.
Forumowicz

Od: 26 wrz 2005, 18:55
Auto: Toyota Corolla E11 1.6 VVT-i

Postprzez nightcomer » 9 paź 2007, 12:39

darekk86 napisał(a):Przejedz sie po wszystkich stacjach benzynowych w promieniu 30km od miejsca kradziezy
czyli dokladnie wszystkich w wawie i na przedmiesciach. <jelen>
mazdy szostki sa chetnie kradzione a beda jeszcze chetniej. swiadczy o tym duza podaz i wysokie ceny egzemplarzy sprzedawanych na papiery.
Forumowicz

Od: 29 paź 2003, 01:07
Auto: cprf2a'99

Postprzez Zula » 9 paź 2007, 14:17

Gdybym była złodziejem miałabym ze sobą baniaczek z wachą – znam siebie i wiem, że jeszcze niedawno w baku miałam notorycznie paliwa na 15 km. A co do kluczyków – mojej ciotce na bazarze wyjęli kluczyki z kieszeni, odjechali autem i odszkodowanie dostała po 2 tygodniach bez jakichś problemów. A był to jedyny komplet kluczy, który miała :].
Obrazek
Forumowicz

Od: 20 cze 2007, 13:03
Auto: Mazda MX3, 1.6, '97 | Hondon

Postprzez r--x » 9 paź 2007, 19:25

Współczuję!
Życzę bezproblemowej wypłaty odszkodowania i szybkiej przesiadki na następną Mazdę,
a złodziejowi... żeby oddał co ukradł i się nawrócił.
r--x
Xedos 9 | 2.5L | automat | 1994 | Łódź
Forumowicz

Od: 6 sie 2004, 22:10
Auto: Xedos 9; 2.5 V6

Postprzez Misiek-Bełchatów » 9 paź 2007, 19:32

Dzisiaj był u mnie kumpel (ma starego VW Polo), z soboty na niedziele auto zostało skradzione, zgłosił fakt w niedziele ... wczoraj auto odnalazło się jakieś 5km. za Bełchatowem (wybita boczna szyba) skradzione radio, głosniki, gaśnica ... tube basową zostawili <jelen>
... a kamieniami w dzieci nie rzucam bo nie wiem które moje ;)
Forumowicz

Od: 26 wrz 2005, 18:55
Auto: Toyota Corolla E11 1.6 VVT-i

Postprzez oblivion » 10 paź 2007, 18:59

łączę się bólu i jestem za niektórymi prawami ze wschodu – złodziejom ręce odjąć...
moim zdaniem to mogło być zlecenie albo głupota
pozdrawiam
Forumowicz

Od: 26 gru 2006, 20:47
Auto: Subaru XV Crosstrek 2.0 benz 2015