Jaką moc ma Mazda 626 '00 DITD Kombi
1, 2
Witam!
Jestem na etapie kupna Madzi jak w temacie. ale mam problem, bo nie wiem jaki mają te autka tak na prawdę? W danych technicznych znalazłem, że po "Face-lifting '00" czyli taka jak chcę kupić ma 110KM, a w niektórych ogłoszeniach znajduję po "Face-lifting '00" z 101KM. Jest możliwe, żeby miała "budę" po liftingu, a silnik jak sprzed liftingu??
Jestem na etapie kupna Madzi jak w temacie. ale mam problem, bo nie wiem jaki mają te autka tak na prawdę? W danych technicznych znalazłem, że po "Face-lifting '00" czyli taka jak chcę kupić ma 110KM, a w niektórych ogłoszeniach znajduję po "Face-lifting '00" z 101KM. Jest możliwe, żeby miała "budę" po liftingu, a silnik jak sprzed liftingu??
Ostatnio edytowano 21 sie 2007, 21:53 przez kierownik, łącznie edytowano 1 raz
Tak, zmiany w silniku byly pozniej. Polecam lekture dzialu Diesel, znajdziesz tam kopalnie informacji.
Pompa wtryskowa, ktorej cena lub naprawa sa lekko szokujace
A wszystko zalezy od jakosci paliwa, totez polecam lekture i kupno zadbanego egzemplarza.
k.kierownik napisał(a):jaka pompa? cieczy chłodzącej? wspomagania? paliwa?
DITD generalnie składa sie z pompy wtryskowej, rozrządu i kilku innych, nieistotnych tanich elementów...
Lepiej 5 minut później niż 50 lat za wcześnie...
magicadm napisał(a):DITD generalnie składa sie z pompy wtryskowej, rozrządu i kilku innych, nieistotnych tanich elementów... usmiech

nie miałem jeszcze diesla.. muszę sobie poczytać: "
"Globy napisał(a):Polecam lekture dzialu Diesel, znajdziesz tam kopalnie informacji.
ale ogólnie, to jest bardziej przez Was polecana jednostka 110,czy 101 konna?
Ja szczerze temat DiTD znam na poszlakach, opiniach z forum, paru jazdach probnych i rozmowach prywatnych ze znajomymi z Klubu – ale na moja znajomosc tematu szukalbym ktoregokolwiek w jak najlepszym stanie (udokumentowany, nizszy przebieg) przy zalozonej cenie. Powodzenia.
Globy napisał(a):najlepszym stanie (udokumentowany, nizszy przebieg) przy zalozonej cenie
niższy, tzn. jaki? poza tym czy da się podrobić książki serwisowe?
k.kierownik napisał(a):poza tym czy da się podrobić książki serwisowe?
w Polsce wszystko się da!! były takie przypadki opisane na forum!!
- Od: 24 cze 2006, 20:21
- Auto: Toyota Yaris Hybrid '19
a czy da się to w jakiś sposób poznać?
a czy da się sprawdzić w ASO czy był przekręcony licznik ? czy jak gość przekręcił i skasował błędy, to już po ptokach?
a czy da się sprawdzić w ASO czy był przekręcony licznik ? czy jak gość przekręcił i skasował błędy, to już po ptokach?
Akurat mazdowskie ksiazki sa na razie raczej poza podejrzeniami, tak mysle... A przebieg, do jakiegos bym kupil DiTD, to chyba 160-180 tysiecy km. Do dziela, szukaj konkretnego egzemplarza!
właśnie szukam, ale większość jest kurde w Szczecinie :/
może napiszę do Kogoś ze Szczecina żeby podjechał i sprawdził zanim wybiorę się z Krakowa...
może napiszę do Kogoś ze Szczecina żeby podjechał i sprawdził zanim wybiorę się z Krakowa...
k.kierownik napisał(a):właśnie szukam, ale większość jest kurde w Szczecinie :/
Błąd – im dalej jedziesz po autko tym mniej wad dostrzegasz...
Lepiej 5 minut później niż 50 lat za wcześnie...
magicadm napisał(a):Błąd – im dalej jedziesz po autko tym mniej wad dostrzegasz...
no wiem, no bo "tyle tu jechałem..' i człowiek staje się bardziej tolerancyjny na pewne wady, które innym razem od razu by autko zdyskfalifikowały.. ale sam nie wiem. co mam zrobić, jeśli w okolicy nie ma? najbliższe jest ok 300km stąd
nie wiem czy nie zrezygnuje z kombi jak tak dalej pójdzie..
Oj tam, ja raz przejechalem ponad 400 km, zeby ogladac auto 3 minuty
Zaluje tylko, ze nie dalem panu po mordzie za tego Xedosa "bez rdzy", z pieknymi purchlami na nadkolach.
Globy napisał(a):Oj tam, ja raz przejechalem ponad 400 km, zeby ogladac auto 3 minuty język Zaluje tylko, ze nie dalem panu po mordzie za tego Xedosa "bez rdzy", z pieknymi purchlami na nadkolach.
hrehrehre
mam nadzieję, że u mnie będzie lepiej
1, 2