Guzik DSC & drift (TSC) OFF
1, 2
Nie wiem czy wiecie ale w RX-8 po wduszeniu guzika DSC, wylacza sie normalnie DSC. Ale jak go sie przytrzyma ok 10 sekund to wylaczy sie DSC i kontrola przyczepnosci. Pojawi sie wlaczony ciale symbol poslizgu. Zeby wszytsko na nowo powlaczac, trzeba zgasic silnik. Nie wiem jeszcze jak roznica w praktyce.
Ostatnio edytowano 28 mar 2007, 21:12 przez Marco7, łącznie edytowano 1 raz
RX-8 SP Titanium Grey Aero Kit :: Borla :: Greddy Air Diversion Panel :: Agency Power Pulley :: Tokico D-Spec Shocks + Tanabe GF Springs :: Racing Beat Endlinks ::
"A car can be a tool but it can also be so much more. It can be a heart-starter, it can be a drug, it can be a piece of art and it can stir your soul..." J. Clarkson

"A car can be a tool but it can also be so much more. It can be a heart-starter, it can be a drug, it can be a piece of art and it can stir your soul..." J. Clarkson

Marco7 napisał(a):wylaczy sie DSC i kontrola przyczepnosci
Przecież to to samo....chyba że masz na myśli tak zwany ESP. Ale RX-8 chyba nie ma takowego.
W oczekiwaniu na nowy podpis...
Wylacza DSC i TSC jak sie przytrzyma ok 10 sek., zapomnialem ten drugi skrot. To nie jest to samo. Mowiac w skrocie wylaczasz wszystko, procz abs – chyba.
RX-8 SP Titanium Grey Aero Kit :: Borla :: Greddy Air Diversion Panel :: Agency Power Pulley :: Tokico D-Spec Shocks + Tanabe GF Springs :: Racing Beat Endlinks ::

Marco7 napisał(a):Wylacza DSC i TSC jak sie przytrzyma ok 10 sek., zapomnialem ten drugi skrot. To nie jest to samo. Mowiac w skrocie wylaczasz wszystko, procz abs – chyba.
Tak dobrze mówisz masz racje w salonie w Niemczech gościu nam o tym mówił ale w mps-ie jest od razu wszystko wyłączane za jednym przyciśnięciem oprócz ABS-ow
Zoom-Zoom!
Marco7 napisał(a):procz abs – chyba.
Chyba w żadnym aucie abs-u nie darady wyłączyć.
Bimbak napisał(a):DSC – Dynamic Stability Control
Fakt....to jest ten tak zwany ESP. Nawet nie wiedziałem że RX-8 to ma.
W oczekiwaniu na nowy podpis...
Jak wyjmiesz bezpiecznik od DSC to wylaczysz jednoczesnie ABS
Czytalem na forum rx8club
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)

Nie wiem, wlasnie jestem w trakcie szukania duzego placu zeby sie przekonac na wlasnej skorze o roznicy
, nie daje mi to spokoju.
PS
To tez nie daje mi spokoju, co to za auto, ktorego widac wnetrze ?

PS
To tez nie daje mi spokoju, co to za auto, ktorego widac wnetrze ?

eeee wiemy
(jak ja dawno na forum nie pisałem ale znowu mam trochę czasu
)
pierwsze wyłączenie daje tyle ze jak wypadasz bokiem w zakręt nie przyhamowuje cię i tyłek na trochę ucieka
ale jak mocno wciśniesz gaz to zaczyna autem "trzepać" jak byś jechał po kostce – załącza sie TCS i przyhamowuje koła (miga ta piekna żółta kontrolka na środku tablicy) generalnie lipa!!
zabawa zaczyna się dopiero wtedy kiedy wyłączysz wszystko
a więc przytrzymasz ten przycisk (ale to jakies 3-4 skundy) i zapala ci się ta piekna żółta lampka na stałe!! możesz palić opony na każdej krzyżówce rysując ślady jak chcesz 

pierwsze wyłączenie daje tyle ze jak wypadasz bokiem w zakręt nie przyhamowuje cię i tyłek na trochę ucieka
zabawa zaczyna się dopiero wtedy kiedy wyłączysz wszystko

ZOOM-ZOOM 
- Od: 24 lis 2005, 12:22
- Auto: RX-8 231km
MKG napisał(a):eeee wiemy(jak ja dawno na forum nie pisałem ale znowu mam trochę czasu
)
pierwsze wyłączenie daje tyle ze jak wypadasz bokiem w zakręt nie przyhamowuje cię i tyłek na trochę uciekaale jak mocno wciśniesz gaz to zaczyna autem "trzepać" jak byś jechał po kostce – załącza sie TCS i przyhamowuje koła (miga ta piekna żółta kontrolka na środku tablicy) generalnie lipa!!
zabawa zaczyna się dopiero wtedy kiedy wyłączysz wszystkoa więc przytrzymasz ten przycisk (ale to jakies 3-4 skundy) i zapala ci się ta piekna żółta lampka na stałe!! możesz palić opony na każdej krzyżówce rysując ślady jak chcesz
mamoooooooooooooooooooooo, kocham rx8

Ale mama na to: 'Zly synek za szybko jezdzi'

Italiano
PostWysłany: 28 Mar 2007 | 21:31 Temat postu:
Marco7 napisał:
Chyba w żadnym aucie abs-u nie darady wyłączyć.
W mojej 323 BJ, 1.8 jest guziczek do włączania/wyłaczania TCSi jak go klikam to oczywiście TCS się wyłacza, a ABS zostaje właczony.
ABS DA SIĘ WYŁĄCZYĆ
1, 2