Rezerwa
Witam ciekawi mnie ile taka mazda mx3 1.8v6 jak moja moze pociagnac na rezerwie przy oszczednej jezdzie ?sprawdzal ktos? ja jak widze rezerwe u siebie to depresja mnie dopada
najwiecej na rezerwie zrobilem 35 wiecej sie balem
a jak u was to wyglada?
pozdro
najwiecej na rezerwie zrobilem 35 wiecej sie balem
a jak u was to wyglada?
pozdro
- Od: 26 lis 2006, 21:48
- Auto: mx3 1,8v6
W Mazdzie rezerwa wynosi ok. 9 l paliwa, co pozwala na przejechanie 100 km. Mnie sie raz zdarzylo zrobic 70, ale to nie byla oszczedna jazda i auto zaczelo przygasac na wzniesieniu 
Globy napisał(a):9 l paliwa, co pozwala na przejechanie 100 km
hyyhyh

U mnie jak mignęła rezerwa to bylo okolo 15 litrow, kiedys zatankowalem full jak mrugnela lampka.
Raczej nie polecam nikomu sprawdzac ile jego auto przejedzie na rezerwie...
Noś odblaski i żyj When I go driving I stay in my lane but getting cut off it makes me insane I open the glove box reach inside I'm gonna wreck this fucker's ride...

LoB napisał(a):qlesh napisał:
bo
heh.. nie wiesz? Bo staniesz kiedys na poboczu w zimny wieczor i Cie jakis idiota zapnie w pupę...
Moj błąd, wyciagniecie wnioski na pewno.
Noś odblaski i żyj When I go driving I stay in my lane but getting cut off it makes me insane I open the glove box reach inside I'm gonna wreck this fucker's ride...

Normalna sprawa, ze moze zabraknac wachy
Kiedys zwracalem na to uwage – Mazdy maja chyba dosyc plaskie zbiorniki paliwa i czule na ustawienie auta pod katem. Poza tym rezerwa w naszych autach tak intymnie sie zapala, hihi.
Gorzej, jesli uzytkownicy aut z instalacja LPG smigaja dluzszy czas na prawie suchym zbiorniku... Aczkolwiek czytalem ostatnio, zeby utrzymywac w miare mozliwosci przeplyw "swiezej" benzyny, bo dlugie wozenie sporej ilosci nie sluzy ukladowi paliwowemu (starzenie i osady).
Gorzej, jesli uzytkownicy aut z instalacja LPG smigaja dluzszy czas na prawie suchym zbiorniku... Aczkolwiek czytalem ostatnio, zeby utrzymywac w miare mozliwosci przeplyw "swiezej" benzyny, bo dlugie wozenie sporej ilosci nie sluzy ukladowi paliwowemu (starzenie i osady).
Ja mam Mazde niewiele ponad rok i może ze 2/3 razy mi się zapaliła kontrolka rezerwy ... nie lubie jej i nie chce żeby mi się świeciła
Jak jeżdze nigdy jeszcze mi nie brakło paliwa, ale dobrze wiedzieć mniej wiecej ile jest paliwka na rezerwie
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Jak jeżdze nigdy jeszcze mi nie brakło paliwa, ale dobrze wiedzieć mniej wiecej ile jest paliwka na rezerwie
... a kamieniami w dzieci nie rzucam bo nie wiem które moje 
- Od: 26 wrz 2005, 18:55
- Auto: Toyota Corolla E11 1.6 VVT-i
Misiek-Bełchatów napisał(a):nie lubie jej i nie chce żeby mi się świeciła
mi się spaliła żarówka

Hehe. Ja poprostu kontrolki rezerwy wogole nie posiadam ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
If you notice this notice, you may notice that this notice, was not worth noticing
- Od: 13 cze 2004, 16:00
- Auto: była: 323 BF 1.3 LPG 1988r.
jest: MX-5 NBFL Unplugged 1.6 2004r.
A mi już raz stanęła – wiedziałem, że jest cieńko z benzyną jak wychodziłem z pracy (pracuje 50m od stacji orlenu), ale że złotą zasadą jest, że madzia jest karmiona wyłącznie na BP, to stwierdziłem, że jakoś się doturlam (mieszkam niecały kilometr od BP). Jak w 3/4 drogi mi przerwała to modliłem się chociaż o petrochemię
no i kilometr dalej stałem na awaryjnych i machałem łapką
Na szczęście po minucie już się ktoś zatrzymał, nawet miał linkę holowniczą i zaciągnął mnie do BP
Ale odpowiadając na pytanie – przy moim spalaniu jakies 70-80 km, ale to już jest ryzyko

Ale odpowiadając na pytanie – przy moim spalaniu jakies 70-80 km, ale to już jest ryzyko
ZDOBYWCA STRON 6, 323, 626, 929

- Od: 7 wrz 2005, 18:06
- Auto: MX-3 KF, Honda CBR600F4i
Winetou napisał(a):złotą zasadą jest, że madzia jest karmiona wyłącznie na BP, to stwierdziłem, że jakoś się doturlam
Jakbym siebie slyszał..

Na rezerwie zawsze przejeżdżam 50km, zdarzyło mi się przejechać raz nawet 110km, ale byłem wydygany wtedy
Po tym "wyczynie" udało mi się zatankować 47l, czyli prawie cały zbiornik 

Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
andrev001 napisał(a):Kiedy wskazówka spadnie poniżej czerwonego pola i oprze się na słupeczku
A u mnie nie ma słupeczka ani czerwonego pola wiec nie ma na czym się oprzeć

Waluś napisał(a):mi się spaliła żarówka
Być może mam tę samą przypadłość, ale z doswiadczenia wiem że gdy wskazówka spadnie ok. dwa milimetry poniżej zera to spokojnie przejadę jeszcze z 30 km

- Od: 30 sty 2005, 12:07
- Auto: Xedos CA KF i Pastuch B3 :)
Z racji tego ze na PB tylko odpalam mam problem bo tymczasowo zuzycie na LPG mam wieksze niz byc powinno
i pomimo ze zapala mi sie rezerwa od LPG to jeszcze nie ustalilem na ile to starczy, po prostu zgadywanka i nie moge ufac przyrzadom, dlatego jak wiecej ujade na rezerwie a wiem ze dawno nie tankowalem PB to prewencyjnie zjezdzam i dolewam (to dlatego ze jeszcze nie mam kanistra).
i pomimo ze zapala mi sie rezerwa od LPG to jeszcze nie ustalilem na ile to starczy, po prostu zgadywanka i nie moge ufac przyrzadom, dlatego jak wiecej ujade na rezerwie a wiem ze dawno nie tankowalem PB to prewencyjnie zjezdzam i dolewam (to dlatego ze jeszcze nie mam kanistra).
- Od: 31 sty 2006, 00:43
U mnie rezerwa zaświeca się jak komputer pokazuje ok 130km do końca na paliwie znajdującym się w baku , a poniżej 50km do końca wskazuje ---- i to już jest absolutnie czas na tankowanie. (raz się tylko zdarzyły te kreski ale to z ciekawości)
Reasumując rezerwa się zapala jak mam ok 14 litrów benzyny
!
Reasumując rezerwa się zapala jak mam ok 14 litrów benzyny

ZAMIAST MAZDY 6 – AUDI A6
poprzednie auto : XEDOS 9
poprzednie auto : XEDOS 9
- Od: 18 paź 2005, 18:48
- Auto: AUDI A6 1,9 TDI 110PS 99r.