Witam przymierzam sie powoli do zmiany auta (obecnie Peugeot 307SW). Na poczatku moj wybor padl na Corolle Verso ze wzgledu na wielkosc auta i jego bezawaryjnosc lecz po przeczytaniu kilku watków o Priusie zakochalem sie w tym aucie

niestety koledzy z forum Toyoty stwierdzili ze na moje warunki i odleglosci jakie przebywam (krotkie trasy po 3-4 km i czesto z gorki i pod gorke) Prius niezda egzaminu :/ Wiec ponownie zaczelem sie zastanawiac co kupic lecz teraz bardzo sklaniam sie ku automatycznej skrzyni biegow i nie wiem jakie autko wybrac.
Auto ma byc dla rodziny 4 osobowej wiec Prius to takie minimum mialo byc, niestety Auris I z SHD wydaje mi sie za maly :/ Szukam auta bezawaryjnego spalanie na poziomie 10l nie bedzie problemem ale pojemnosc do 2l ze wzgledu na spore oplaty w UK bo wlasnie tu mieszkam, co do rodzaju paliwa to raczej benzyna ze wzgledu na krotkie odcinki jakie pokonuje.
Budzet to jakies 3tysiace funtow jesli mniej lepiej

jak bedzie troszke wiecej to moze tez ogarniemy szczegolnie ze z zakupem mi sie nie pali bo obecne auto jeszcze jezdzi

Za wszelkie propozycje serdeczne dzieki