nosze się z zamiarem zakupu Mazdy 3 BK 1,6 bezn. Myślałem o wersji poliftowej czyli po 2006 z białymi zegarami, możliwością dołączenia AUX'a, innym zderzakiem + niby lepsze zabezpieczenie przed korozją, czarne lampy itp. Teraz pytanie czy własnie szukać wersji poliftowej w granicach 18-20k czy rozglądać się pomiędzy poł środkiem Mazdy z 2005 roku zadbanego (droższego)egzemplarza? Tak się rozglądam na portalach otomoto, allego, olx czy nowo powstałym motomi to ciężko coś w moim terenie (woj. dolnosląskie) znaleźć. Ładne zadbane egzemplarze zaczynają się od 21-22k. Generalnie boje się trochę rdzy ponoc zbiorniki paliwa korodują i jak całe podwozie. Nie chce się trochę wepchać na minę.
Całe vademecum przeczytałem, pozbierałem trochę informacji, ale zauwazyłem, ze mało Mazd jezdzie na naszych drogach przynajmniej na moim terenie. U siebie w miescie to moze poliftowe to z 3 egzemplarze widziałem. A może celować w coś innego, myslałem o Toyocie E12, ale tutaj to dopiero zaczyna się meksyk. Jak by ktoś mógł doradzić w jakiej kwocie szukac takiego modelu i ile ewentualnie musiałbym doinwestować oczywiście w przybliżeniu to byłbym wdzięczny za wszelkie wskazówki.
Pozdrawiam
Flock