Porównanie samochodów rodzinnych: Opel Zafira ca Ford C-MAX
Strona 1 z 1
Prosiłbym o wypowiedzi na temat Zafiry A 2003 po lifcie 1.8 125KM i C-MAX 1.8 125KM – 2.0 145KM. Ewentualnie jakie inne minivany można brać pod uwagę ok 12 tysi pod LPG? Zależy mi na 3 pełnych fotelach z tyłu, pojemność max 2.0
- Od: 5 cze 2009, 20:25
- Auto: 626 GE 2.0 FS 116KM 1995r. + LPG KME Diego
Citroen xsara picasso. Znajomy ma i nie narzeka. Bardzo pakowny, przestronny i wygodny. Silniki łykają gaz i diesle też są udane. Gdybym potrzebował tego typu auto w tych pieniądzach to brałbym. Można łatwo trafić stosunkowo młody rocznik i z dobrym wyposażeniem.
dgolf napisał(a):Zależy mi na 3 pełnych fotelach z tyłu
To skąd tutaj C-max?
Wybacz ale trzech PEŁNYCH foteli to w nim na pewno nie ma.
Środkowy to jakaś proteza fotela.
Prędzej już Galaxy jak pisze stachan.
Ale 2.0 to tam trochę mało jest. Szukałbym 2.3
Szczerze mówiąc, to znam tylko Corollę Verso i Citroëna C4 z trzema identycznymi fotelami, w Corolli siedzi się na drzwiach – oba auta są droższe. Jeśli chodzi o Zafirę, to chyba ciężko spotkać wersje z fotelami, o ile wiem dominują z kanapą.
Do głowy przychodzi mi jeszcze Pug 307 SW, tam chyba też są trzy takie same fotele, ale to nie jest minivan.
Picasso już było wspomniane.
Jeśli da się kupić Mazdę 5 za ten pieniądz, to od razu napiszę, że nie tylko nie ma 3 foteli, a jest wręcz tylko czteroosobowa.
Do głowy przychodzi mi jeszcze Pug 307 SW, tam chyba też są trzy takie same fotele, ale to nie jest minivan.
Picasso już było wspomniane.
Jeśli da się kupić Mazdę 5 za ten pieniądz, to od razu napiszę, że nie tylko nie ma 3 foteli, a jest wręcz tylko czteroosobowa.
Dzięki za odpowiedzi. Xsara pakowna ale licznik na środku i brak obrotomierza :/. Do tego ta kierownica. Scenic I FL znam, jeżdżę czasami i w środku mi odpowiada, wyposażenie też (pół skóra, grzane fotele, aut klima, ESP itd), tylne fotele oddzielne, nawet suwane. Oryginalny przebieg 220 000 i silniczek pszczółka, nie bierze oleju. No i niby 1.6 101km a rozpędza tą budę do licznikowych 180km/h. Scenic II już jakieś karty, pierdoły, wiem ile to kosztuje w razie awarii lub zgubienia.
Oglądając Zafirki niby trochę ponad 200 000 już po odpaleniu słychać było, że ze 100 000 jest cofnięty
Wiem jak zadbane, prawdziwe 200 000 powinno pracować.
MAzda 5 za droga, MPV za brzydka. Szukam dalej
.
Mówcie co chcecie, ale jeszcze się przejadę takim odrzutowym busikiem:
Oglądając Zafirki niby trochę ponad 200 000 już po odpaleniu słychać było, że ze 100 000 jest cofnięty
MAzda 5 za droga, MPV za brzydka. Szukam dalej
Mówcie co chcecie, ale jeszcze się przejadę takim odrzutowym busikiem:
Ryzyk – fizyk: Scenic 2002r. czarna perła jakaś tam limitowana seria SportWay 
Silnik 1.8 115KM świeżo założyłem LPG KME na sterowniku NEVO,
Koła alu: 205x55x16" + stalowe zimówki 15"
Grzane fotele i przednia szyba i lusterka, automatyczna klima, sterowanie radiem z kierownicy, regulowana wysokość dwóch przednich foteli, ESP, ABS, 4 poduszki, 4 elektryczne szyby, wspomaganie hamowania awaryjnego, ogólnie wyposażenie jak za te piniondze niezłe.
Mazda zostaje oczywiście
Silnik 1.8 115KM świeżo założyłem LPG KME na sterowniku NEVO,
Koła alu: 205x55x16" + stalowe zimówki 15"
Grzane fotele i przednia szyba i lusterka, automatyczna klima, sterowanie radiem z kierownicy, regulowana wysokość dwóch przednich foteli, ESP, ABS, 4 poduszki, 4 elektryczne szyby, wspomaganie hamowania awaryjnego, ogólnie wyposażenie jak za te piniondze niezłe.
Mazda zostaje oczywiście
Ostatnio edytowano 10 mar 2016, 16:02 przez dgolf, łącznie edytowano 2 razy
Miałem Scenica i bardzo pozytywne wrażenia z jazdy 
MAZDA SIĘ NIE PSUJE TO LUDZIE PSUJĄ MAZDY

Strona 1 z 1