Bo chce kupić Madzię, wczoraj jedną oglądałem i mam mętlik, bo werdykt nie jest jednoznaczny
Tutaj więcej info:
viewtopic.php?f=454&t=48998&p=2705033#p2705033
Bardzo bym był wdzięczny za jakieś wskazówki lub info
www.mazdaspeed.pl
arafal21 napisał(a):Kup , ale na umowie napisac ze bd wada ukryta to auto zwrotu np po tyogdniu. Akurat wymienisz olej na np 5w30 albo 5w30 i bd wiedzial co i jak.
Przemek323c napisał(a):Dlaczego tak sie uparles na ten olej ? Poza nim moze byc jeszcze 100 innych faili w aucie.
Przemek323c napisał(a):Jesli nie kopci jak lokomotywa. ma moc to mozna przyjac ze jest ok ale nawet wtedy moze sie okazac ze pije 0,5l/1000km. Kazdy bez wymiany pierscieni lub niewlasciwie traktowany bedzie cos bral. W koncu to juz stare auta ze sporymi realnymi przebiegami.
Przemek323c napisał(a):Wymienisz olej i dopiero po jakims przebiegu bedziesz mogl zdiagnozowac ile go tak naprawede bierze. Wtedy juz jest zazwyczaj musztarda po obiedzie bo sprzedajacy zawsze moze powiedziec ze np zalales nie taki olej silnik sie przegrzal, katowales na zimno i milion innych wymowek. Nawet jak wtopisz,bedziesz chcial oddac auto i odzyskac kase to pomysl ile czasu zmarnujesz i pieniedzy bo prawdopodobnie bedziesz musial sie sadzic ze sprzedawca.
Fryta86 napisał(a):Dokumenty z przebiegiem też można podrobić!!! A na pierwszy rzut oka ma bardziej zniszczoną kierownice niż u mnie :/
Fryta86 napisał(a):Jeśli chodzi o przebieg warto też wykładzinę obejrzeć w rejonie podnóżka lewej nogi kierowcy – lubi się przecierać...
Lakier koniecznie do sprawdzenia bo zbyt idealnyno i podwozie czy nie jest jakiś powodziowy...
Ewentualnie jak się przygotujesz dobrze to można by błędy wymigać na miejscu.
Po za tym 1.8 lepiej się spisuje w tym nadwoziu – polecam (mam porównanie)
mICh@eL napisał(a):Co do ubezpieczenia – wychodziło mi z współwłaścicielem ok 20% więcej. 200zł to LPG na prawie cały miesiąc
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości