przekładka anglika.

Pogaduchy motoryzacyjne.

Postprzez jaszczur » 7 lut 2013, 16:45

witam.
mieszkam w Angli w tej chwili.
koło czerwca będę wracał do Polski, ale chciałbym wrócić samochodem.
wybór padł na Mazdę 6 2002-2005.

Tu w Angli chodzą w bardzo przystępnych cenach bo spokojnie można kupić od 1tys do 2tys funtów czyli około 5-10tys zł.

Chciałbym się dowiedzieć tylko jaki jest koszt całkowitej przekładki na "naszą stronę"?

i jeszcze takie pytanie: możecie podrzucić gdzie są opisane poszczególne wersje mazdy według wyposażenia? bo wiem, że są różne.

z góry dzięki za odpowiedź.
jaszczur

Postprzez asda_1987 » 7 lut 2013, 18:44

Witaj kolego całkowity koszt przekładki to 7000zł przynajmniej w moim przypadku tyle kosztowało. W ten koszt wchodzą wszystkie cześci( deska rozdzielcza, tunel, przekładnia, pedały, mechanizm wycieraczek, serwomechanizm, wiązki elektryczne, nagrzewnica, nowa szyba i wiele innych + robocizna, opinia rzeczoznawcy i pierwszy przegląd, oddałem anglika i odebrałem europejczyka plus do tego roczna gwarancja. Od maja cieszę się przełożoną madzią z kierownicą po lewej stronie i mimo różnych opini o przekładkach jestem zadowolony.
Forumowicz

Od: 16 cze 2012, 09:15
Auto: Mazda 6
1.8 TS
2003r

Postprzez Karol » 7 lut 2013, 19:08

takiej za 1-2k chyba by mi sie nie chcialo przekladac za 17k zl kupisz taka sama padakie w PL jak to co chcesz przekladac ;)

Kup GH 08-10 za troche wieksze pieniadze i bedziesz sie cieszyl ladnym autem a nie starym rumplem
Sprzedam felgi 17'' nowe z m3////felgi 17'' z oponami czarny polysk////lapmy tyl m6 polift ///fotele m6 polift /// PW
Forumowicz

Od: 8 sty 2009, 15:38
Auto: MOJA PIEKNA I BESTIA

Postprzez asda_1987 » 7 lut 2013, 21:13

W moim przypadku auto kosztowało 1500funtów auto z oryginalnym przebiegiem i książką serwisową, potem trochę inwestycji zawieszenie, nowe dobre opony i auto jest warte ok 2500funi których nigdy nie odzyskasz a auta szkoda sprzedać za marny pieniądz bo ceny ciągle idą w dół nie oszukujmy się nie jest to ferrari ale czy angola obchodzi czy auto ma 4opony pirelli czy każdą inną oponę nie. dlatego w moim przypadku ja jestem zadowolony ale nie namawiam bo to indywidualna decyzja każdego a poza tym przy zjeździe do Pl troche gratów można było zabrać ze sobą bo kurierzy to zdzierają trochę pieniędzy
Forumowicz

Od: 16 cze 2012, 09:15
Auto: Mazda 6
1.8 TS
2003r