Nadejście i zakup nowej szóstki – Mazda6 GJ (2012)
Wiadomo już na pewno – nowa Mazda6 zostanie pokazana publicznie podczas moskiewskich targów motoryzacyjnych (Moscow International Automobile Salon 2012), które odbędą się na przełomie sierpnia i września br.
http://www.mazdaspeed.pl/aktualnosci/2012/premiera-nowej-mazdy6-juz-we-wrzesniu/
http://www.mazdaspeed.pl/aktualnosci/2012/premiera-nowej-mazdy6-juz-we-wrzesniu/
the right man in the wrong place...
zielony110 napisał(a):przedstawiony model bedzie w specyfikacji rosyjskiej z 2.0 benzynowyn SkyActiv z 6-cio biegowym automatem
Czyli ten sam zestaw co w CX-5. Będzie 165KM i 210Nm momentu. CX przy 1420kg robi 9,2sek i 200km/h. 6 będzie sporo niższa, powierzchnia czołowa mniejsza więc pewnie pojedzie poniżej 9sek i z 210 na prędkości maksymalnej.
- Od: 5 lip 2009, 23:42
No to mam zagwozdke. Myslalem o nowej CX-5 ale chyba zdecyduje sie na nowa 6
Z zewnatrz mi sie podoba, wnetrze ma byc podobne do CX-5 wiec troche konserwatywne, ale przynajmniej bez zbednych udziwnien. Ciekawe czy puszcza wiecej zdjec przed premiera.
to ja tu w planach miałem niedługo wymieniać moją GY na GH, a tu taką ładną furkę wypuszczą z fabryki mmmiodzio – piękna jest
.......no cóż, na razie są ważniejsze wydatki- ale będę ją bacznie obserwował 

Balem się o tył,i już widzę ze odeszli od lam CX-5 a postawili na odróżnienie od innych.
Ogólnie podoba mi się
,będzie dobrze,elegancja i trochę agresywności jest.
Jeszcze tylko żeby na Benelux wyposażenie było w miarę normalne
Co do środka ,będzie wiele miała wspólnego z CX-5 na 99%.
A zauważyliście białą poświatę w lampach przednich? ,może w końcu Mazda zrobi fajne ledowe dzienne.
Będziesz musiał na pewno trochę poczekać,myślę ze do kwietnia przyszłego roku
Ogólnie podoba mi się

Jeszcze tylko żeby na Benelux wyposażenie było w miarę normalne
Co do środka ,będzie wiele miała wspólnego z CX-5 na 99%.
A zauważyliście białą poświatę w lampach przednich? ,może w końcu Mazda zrobi fajne ledowe dzienne.
corky1 napisał(a):No to mam zagwozdke. Myslalem o nowej CX-5 ale chyba zdecyduje sie na nowa 6
Będziesz musiał na pewno trochę poczekać,myślę ze do kwietnia przyszłego roku
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
-
Zoom -Zoom from Belgium
- Od: 26 mar 2010, 14:31
- Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.
glowasiek napisał(a):Marianek napisał(a):A zauważyliście białą poświatę w lampach przednich? ,może w końcu Mazda zrobi fajne ledowe dzienne.
Poswiate widze, ale mam wrazenie, ze jest ona od xenona ale pewnie sie myle.
no mi tez sie wydaje ze to od xenona
Pewnie led bedzie opcja jak w CX-sie
Eeee Panowie ja mowie o wnętrzu lampy
nie krawędzi soczewki 
A i jeszcze jedno ,przez moment skojarzyło mi się jakby z któraś tam generacja GF/GW,
nie zauważyliście tego w tym designu? lekko podobne
A i jeszcze jedno ,przez moment skojarzyło mi się jakby z któraś tam generacja GF/GW,
nie zauważyliście tego w tym designu? lekko podobne
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
-
Zoom -Zoom from Belgium
- Od: 26 mar 2010, 14:31
- Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.
O ile tył faktycznie jest "porywający" to mam wrażenie że przód tego auta jest – nie znajduję lepszego słowa niż – "tępy". Zbyt gwałtownie skrócony.
Takie odnoszę wrażenie patrząc na aktualnie dostępne foto.
Może na żywo wygląda lepiej.
Na fotach RX5 mi się nie podobała z przodu, a na żywo jest o wiele, wiele lepiej.
Takie odnoszę wrażenie patrząc na aktualnie dostępne foto.
Może na żywo wygląda lepiej.
Na fotach RX5 mi się nie podobała z przodu, a na żywo jest o wiele, wiele lepiej.
DRL będzie opcją wypasu i pewnie montowane gdzieś na zderzaku (jak w cx5), a szkoda, bo nie ma to jak fabryczne drly w lampach (bardzo, ale to bardzo podobają mi się drl w "Peżo" 508). Ogólnie nowa szósteczka, jak widzimy, bardzo ładnie się prezentuje (na zdjęciach). A już myśleliśmy że spieprzą autko, ale jest bardzo ok 
-
Kamil