Lakierowanie całej szóstki
1, 2
MOże mi ktoś powiedzieć jaki moze być koszt polakierowanie (na inny kolor niz ten co jest)
chodzi o mazde 6 kombi
chodzi o mazde 6 kombi
- Od: 4 mar 2010, 18:59
barabasz69 napisał(a):MOże mi ktoś powiedzieć jaki moze być koszt polakierowanie (na inny kolor niz ten co jest)
chodzi o mazde 6 kombi
jeden element u lakiernika to przeważnie 500 zł
policz elementy i dołóż koszty robocizny to sobie wyliczysz
ale z góry wiem że nie jest to opłacalna zabawa.

barabasz69 napisał(a):jaki moze być koszt polakierowanie (na inny kolor niz ten co jest)
tak ok min 6kzl im drożej tym lepiej jakościowo
ale może być dużo taniej: sprzedajesz to co masz i kupujesz taki jak ci się podoba
a możesz powiedzieć jaki jest cel zmiany koloru?
bo jedyny jaki mi przychodzi do głowy (z tych rozsądniejszych) to budowa democara
Jesli chcesz robic zmiane kolor to musisz lakierowac calosc, tj. wszelkie wneki, komora silnika itd. W innym przypadku auto tylko straci na wartosci, a nie zyska. Jesli chodzi Ci tylko o zmiane koloru to ja proponuje oklejanie auta, tak jak koledzy wyzej zasugerowali. Sam odebralem niedawno Mazde 3 z oklejanie i jestem bardzo zadowolony z tego rozwiazania
Uzupelnij profil bo nawet nie wiemy skad jestes, a zauwazylem, ze to ma duze znaczenie jesli chodzi o prace lakiernikow – koszty sa bardzo zroznicowane. Jakby co w Szczecinei moge polecic i dobego lakiernika i firme, ktora okleja autka
Uzupelnij profil bo nawet nie wiemy skad jestes, a zauwazylem, ze to ma duze znaczenie jesli chodzi o prace lakiernikow – koszty sa bardzo zroznicowane. Jakby co w Szczecinei moge polecic i dobego lakiernika i firme, ktora okleja autka
radzi89 napisał(a):Jesli chcesz robic zmiane kolor to musisz lakierowac calosc, tj. wszelkie wneki, komora silnika itd. W innym przypadku auto tylko straci na wartosci, a nie zyska. Jesli chodzi Ci tylko o zmiane koloru to ja proponuje oklejanie auta, tak jak koledzy wyzej zasugerowali. Sam odebralem niedawno Mazde 3 z oklejanie i jestem bardzo zadowolony z tego rozwiazania![]()
Ciekaw jestem jak takie oklejanie wychodzi przy małych obtarciach i stłuczkach.
Czy jest duży kłopot z przywróceniem do poprzedniego stanu.
Dodatkowo jak wpływa to na lakier oryginalny.
- Od: 23 paź 2007, 09:55
- Auto: była Mazda 323BD 1981 1.3
jest Honda Prelude V gen.
marcinwr napisał(a):Dodatkowo jak wpływa to na lakier oryginalny
Nijak. Niemieckie taksówki są oklejane na jeden kolor i przy sprzedaży mają nówkę lakier
Grzyby napisał(a):marcinwr napisał(a):Dodatkowo jak wpływa to na lakier oryginalny
Nijak. Niemieckie taksówki są oklejane na jeden kolor i przy sprzedaży mają nówkę lakier
a póżniej"jeżdził starszy pan,garażowany,idealny)300tyś mniej na liczniku i jest okazja
Pytanie było jak wpływa na ory lakier.
Ani go nie wygładza ani nie matowi. Więc "nijak" na niego nie wpływa
Ani go nie wygładza ani nie matowi. Więc "nijak" na niego nie wpływa
Witam, kiedyś pytałem o pomalowanie całej 3-jki, mojego blacharza, powiedział, że 4-5tyś.
-
impostar
impostar napisał(a):że 4-5tyś.
Nie wiem skad jestes, ale w Szczecinie za taka kwote zrobia jedynie malowanie " przy zamknietych drzwiach"
Mi wyjdzie z wlasna robota okolo 2 tys zl tak jak radzi89 ppisze
Bylo by duzo taniej gdyby baza byla tansza ale akurat kolor co ja mam kosztuje 800zl za litr
Ale tak jak koledzy pisza oddanie do lakiernika to duzo kasy + nie wiadomo jak to bedzie zrobione tzn napewno beda oszczedzali na materialach puzniej siada podklad itp itd.. Ja bym okleil
Bylo by duzo taniej gdyby baza byla tansza ale akurat kolor co ja mam kosztuje 800zl za litr
Ale tak jak koledzy pisza oddanie do lakiernika to duzo kasy + nie wiadomo jak to bedzie zrobione tzn napewno beda oszczedzali na materialach puzniej siada podklad itp itd.. Ja bym okleil
Sprzedam felgi 17'' nowe z m3////felgi 17'' z oponami czarny polysk////lapmy tyl m6 polift ///fotele m6 polift /// PW
- Od: 8 sty 2009, 15:38
- Auto: MOJA PIEKNA I BESTIA
w Gdyni za całkowite malowanie mojego Rx'a chcą 6kzł.
Za millenię płaciłem ok 7 tys. ( garbarytowo podchodzi pod Mazdę 6)
Za millenię płaciłem ok 7 tys. ( garbarytowo podchodzi pod Mazdę 6)
przyłącze sie do tematu posiadam 6tke GY w kolorze ciemno szara perla, na lakierze widac dosc sporo rys nawet po polerce bardzo duzo ich przybywa a 2ga sprawa mazda ma bardzo slabe lakiery jak kazdy wie. chciałem zmienic kolor i pomalować cała poza komora silnika, wnęki i cala buda na kolor srebrny bądz biała perłe white ice z palety forda, i pytanie mam takie czy jezeli bedzie auto pomalowane dobrymi materialami i rzetelnie i z sercem czy jest szansa ze bedzie ten lakier wyglądał jak fabryka oraz będzie trwały???? widomo pomiar miernikiem lakieru wykaze ze jest wiecej mikronów ale chodzi o efekt wizualny oraz trwalosc tego lakieru czy bedzie ok pozdrawiam.
- Od: 8 mar 2013, 20:43
- Auto: była Mazda 6 GY L3 2007 2.3
obecny Mercedes-Benz CLS 55 AMG
nie chodzi mi o cene bo ona nie gra roli... tylko o to czy jest szansa pomalowac tak auta aby wygladało jak fabryka
efekt wizualny i trwałosc lakieru
Wszystko zależy od warunków kabiny lakierniczej,umiejętności lakiernika i użytych materiałów lakierniczych tzn.bezbarwnego. Jak te trzy czynniki będą spełnione to będziesz zadowolony efektem.
czyli mam rozumiec ze jak bedzie dobra komora dobry lakiernik dobry sprzęt i wszystkie warunki spełnione moge liczyc na efekt jak z fabryki???
)
1, 2