Kontrolki silnika (check engine) i system kontroli trakcji (TCS i DSC)hyundai accent
Strona 1 z 1
witam wszystkich, wiem ze nie ten dzial co więcej nie to forum
ale jest tutaj troche lebskich ludzi wiec licze ze moze ktos mi pomoze, auto to hyundai accent z 2000r z silnikiem 1,5, palil sie check engine elm pokazal 3 bledy p136, p141 i p1128, pierwsze dwa bledy wiadomo od sondy lambda- po wymianie i skasowaniu bledow zniknely ale ten p1128 powraca, elm pokazuje nieznany blad – ktos wie co to moze byc?czy to moze byc cos z ukladem paliwowym bo na zmnym silinku auto bez dodania gazu przy odpalaniu gasnie jakby paliwo nie docieralo gdzie trzeba lub jakby sie przyslowiowe "ssanie" nie wlaczalo? czy to jeszce inna bajka niezwiazana z tematem.., jakby ktos mial jakis pomysl niech pisze prosze, do testu spalin jeszce troche czasu ale wolalbym sie pozbyc checka wczesniej 
zgadza sie nie ten dzial i nie to forum...
ale moze przyda sie Tobie...
p1128 – Upstream H02S Sensors Swapped
ale to od mazdy...
ps. watek przenosze do dzialu Moto
ale moze przyda sie Tobie...
p1128 – Upstream H02S Sensors Swapped
ale to od mazdy...
ps. watek przenosze do dzialu Moto
Arkana , Renault , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Sonda lambda i przepływomierz to dwa takie najczęściej spotykane defekty w Hyunadi Accent II generacji 1999-2005. Miałem to auto i wymieniałem obie te części. objawy przepływomierza miałem podobne. Jeśli chcesz sprawdzić czy to faktycznie wina przepływki to odłącz jej wtyczkę, auto wejdzie w tryb awaryjny i przejedź się żeby sprawdzić czy objawy zniknęły.
Trzecim takim defektem w Accentach jak i Atosach było "branie oleju" silnikowego i to w takich ilościach, że dolewki trzeba było robić co 1500-2000 km bo prawie cały olej znikał. Z resztą jak się przegazowało silnik to z tyłu pojawiała się piękna niebieska chmura
Po przejechanych około 120tkm silnik "był do roboty" bo inaczej to można by było lać olej podczas każdego pełnego tankowania 
PS
Przypływkę wymieniałem na jakiś zamiennik za 150 zł i nie polecam bo zaraz padła.
Kupiłem nową oryginalną za 500zł i auto jeździło jak trzeba.
EDIT
Możesz sobie jeszcze przeczytać o tym błędzie:
http://www.fixya.com/cars/t1471819-p112 ... dai_accent
Trzecim takim defektem w Accentach jak i Atosach było "branie oleju" silnikowego i to w takich ilościach, że dolewki trzeba było robić co 1500-2000 km bo prawie cały olej znikał. Z resztą jak się przegazowało silnik to z tyłu pojawiała się piękna niebieska chmura
PS
Przypływkę wymieniałem na jakiś zamiennik za 150 zł i nie polecam bo zaraz padła.
Kupiłem nową oryginalną za 500zł i auto jeździło jak trzeba.
EDIT
Możesz sobie jeszcze przeczytać o tym błędzie:
http://www.fixya.com/cars/t1471819-p112 ... dai_accent
Strona 1 z 1