Kampania Zimowa Mazdy 2010-2011
1, 2
W tym sezonie zimowym klienci Mazdy mogą skorzystać z atrakcyjnej oferty na zakup akcesoriów, części zamiennych oraz opon zimowych.
W załączeniu elektroniczne wersje broszur, które są dostępne w ASO Mazda .
Do Kampanii wykorzystujemy dwie wersje broszur:
· dla klientów posiadających samochody Mazda wyprodukowane po 2007 roku
· dla klientów posiadających samochody Mazda wyprodukowane do 2007 roku
Informacje na temat oferty promocyjnej można również znaleźć na stronie:
http://www.mazda.pl/owning_mazda/mazda_winter_offers/
Istotnym elementem kampanii jest kupon rabatowy, który klient powinien przekazać ASO Mazda przy zakupie.
Aby uzyskać kupon klient wypełnia na stronie http://www.mazda.pl formularz rejestracyjny.
Po wypełnieniu formularza klient otrzymuje na swój adres e-mail kupon w wersji elektronicznej, który należy następnie wydrukować. Z tym kodem dostępne są niższe ceny z broszur.
W okresie kampanii Mazda proponuje klientom Przegląd Zimowy Mazdy 2010-2011 w cenie 99,00 zł brutto.
Cena przeglądu zawiera koszt materiałów niezbędnych do wykonania przeglądu.
W załączonych broszurach, znajduje się przewidywany zakres prac wykonywanych w ramach przeglądu.
W załączeniu elektroniczne wersje broszur, które są dostępne w ASO Mazda .
Do Kampanii wykorzystujemy dwie wersje broszur:
· dla klientów posiadających samochody Mazda wyprodukowane po 2007 roku
· dla klientów posiadających samochody Mazda wyprodukowane do 2007 roku
Informacje na temat oferty promocyjnej można również znaleźć na stronie:
http://www.mazda.pl/owning_mazda/mazda_winter_offers/
Istotnym elementem kampanii jest kupon rabatowy, który klient powinien przekazać ASO Mazda przy zakupie.
Aby uzyskać kupon klient wypełnia na stronie http://www.mazda.pl formularz rejestracyjny.
Po wypełnieniu formularza klient otrzymuje na swój adres e-mail kupon w wersji elektronicznej, który należy następnie wydrukować. Z tym kodem dostępne są niższe ceny z broszur.
W okresie kampanii Mazda proponuje klientom Przegląd Zimowy Mazdy 2010-2011 w cenie 99,00 zł brutto.
Cena przeglądu zawiera koszt materiałów niezbędnych do wykonania przeglądu.
W załączonych broszurach, znajduje się przewidywany zakres prac wykonywanych w ramach przeglądu.
- Załączniki
-
Broszura - Oferta dla samochodów wyprodukowanych po 2007 roku.pdf
- (1.59 MiB) Pobrane 181 razy
-
Broszura - Oferta dla samochodów wyprodukowanych do 2007 roku.pdf
- (1.55 MiB) Pobrane 486 razy
- Kod: Zaznacz cały
1 Opony wraz z kołem zapasowym: kontrola ciśnienia
powietrza, kontrola zużycia i głębokości bieżnika, sprawdzenie
opon pod kątem uszkodzeń
2 Hamulce: kontrola wzrokowa stanu klocków i tarcz hamulcowych,
kontrola poziomu i jakości płynu hamulcowego
3 Zawieszenie: kontrola wzrokowa stanu zawieszenia
4 Światła: sprawdzenie działania oraz regulacja refl ektorów
5 Akumulator: kontrola stanu akumulatora przy pomocy
testera
6 Olej silnikowy: sprawdzenie poziomu oleju silnikowego
7 Płyn chłodzący: sprawdzenie układu chłodzenia pod
kątem wycieków, kontrola poziomu i jakości płynu
chłodzącego
8 Pasek klinowy: sprawdzenie stanu i naprężenia paska
9 Klimatyzacja: sprawdzenie działania układu klimatyzacji
10 Wycieraczki i spryskiwacz szyby przedniej: kontrola
stanu wycieraczek oraz sprawdzenie poziomu i jakości
płynu do spryskiwaczy
11 Podwozie i nadwozie: sprawdzenie nadwozia pod kątem
uszkodzeń lakieru, korozji powierzchniowej i perforacji,
sprawdzenie podwozia pod kątem widocznych wycieków
oraz uszkodzeń
12 Zamki i uszczelki drzwi
większość to kontrola wzrokowa, śmieszy mnie to że można za takie coś płacić 100zł.
no chyba że ktoś nie wie co robić z pieniędzmi. lepiej kupić flache i zaprosić kolege co sie zna na autach
chociaz tu nie ma nic czego nie mozna by samemu zrobić przy nawet najmniejszym pojeciu na temat aut...
ludzie na takie coś jeżdżą? serio??
Pomijając, czy ktoś się zna lub nie, czy czerpie przyjemność ze sprawdzania napięcia paska lub nie, czy ma możliwość zajrzenia pod samochód pod domem (może być jednak kłopotliwe), to musisz brać pod uwagę, że niektórzy z nas w czasie poświęconym na te czynności zarabiają rzeczone 100 złotych, a może dwa i trzy razy więcej. Ekonomia więc, która Cię śmieszy, dla innych może być całkiem opłacalna. 
the right man in the wrong place...
słusznie rzeczesz ale ekonomia ekonomią a logika logiką. myślę że jak już się jeździ autem to kontrola wzrokowa, działających świateł czy hamulcy jest kwestia patrzenia co sie dzieje z autem, a sprawdzenie plynu chlodniczego, plynu do spryskiwaczy czy oleju to kwestia 30 sekund na parkingu.
wtedy jest to dla mnie logiczna ekonomia
no chyba ze ktos faktycznie ma zabookowane 24 godziny dziennie przez caly miesiac i nie znajdzie ani minuty zeby zobaczyc czy jest olej na bagnecie
no ale tu glownie chyba chodzi o takich ludzi ktorzy nie chca, nie znaja sie i maja to gdzies i tak jak mowisze ewentualnie w godzine zarobia ponad 100zł.
ale dolicz sobie czas który spędzą w ASO, defakto tez stracony i dojazd do ASO i z powrotem.
wtedy jest to dla mnie logiczna ekonomia

no ale tu glownie chyba chodzi o takich ludzi ktorzy nie chca, nie znaja sie i maja to gdzies i tak jak mowisze ewentualnie w godzine zarobia ponad 100zł.
ale dolicz sobie czas który spędzą w ASO, defakto tez stracony i dojazd do ASO i z powrotem.
Radex, ja pomimo że nie zarabiam 100zł na godzinę (chociaż czasem się zdarzy
) i co nieco się znam i tak zamierzam skorzystać z tego przeglądu.
Wybacz ale po pierwsze nie mam ochoty szukać kanału czy podnośnika żeby zajrzeć pod spód i sprawdzić stan blach, zawiechy czy ew. wycieków, po drugie nie mam testera aku i płynu chłodzącego, po trzecie zgubiłem gdzieś miernik ciśnienia (a na stacjach działają każdy inaczej), po czwarte regulacją reflektorów nie pogardzę (a chyba się przyda), po piąte po prostu nie mam ochoty się brudzić czy kombinować gdzie, kiedy, z kim itp.
A z przyjemnością (i z ciekawością) pojawię się w kieleckim ASO żeby sobie wyrobić o nich opinię zaczynając właśnie od takiej "drobnicy"" jak przegląd zimowy.
Nie uważam tej kwoty za wygórowaną. Jak dla mnie 99zł za taki zakres jest bardzo ok.
Wybacz ale po pierwsze nie mam ochoty szukać kanału czy podnośnika żeby zajrzeć pod spód i sprawdzić stan blach, zawiechy czy ew. wycieków, po drugie nie mam testera aku i płynu chłodzącego, po trzecie zgubiłem gdzieś miernik ciśnienia (a na stacjach działają każdy inaczej), po czwarte regulacją reflektorów nie pogardzę (a chyba się przyda), po piąte po prostu nie mam ochoty się brudzić czy kombinować gdzie, kiedy, z kim itp.
A z przyjemnością (i z ciekawością) pojawię się w kieleckim ASO żeby sobie wyrobić o nich opinię zaczynając właśnie od takiej "drobnicy"" jak przegląd zimowy.
Nie uważam tej kwoty za wygórowaną. Jak dla mnie 99zł za taki zakres jest bardzo ok.
Ja niestety patrze na ASO z perspektywy swoich doświadczeń, tak się składa że "sprawdzałem" niektóre ASO i jestem ogólnie niezadowolony z jakości ich usług dlatego w swoim przypadku jestem przekonany że płacąc 100zł za taki przegląd są to pieniądze wyrzucone w błoto. niestety... ale mam nadzieję że się to zmieni...
w jednym z aso, przegląd letni wykonali w 20min.
w innym zaś siedziałem ponad 3 godziny.
w innych wyrabiali się w czasie (ok 1h) ale w zadnym ale to w zadnym aso nie sprawdzili mi np cisnienia kół (było nieodpowiednie w zapasie).
nie będę już wspominał o reszcie..
w jednym z aso, przegląd letni wykonali w 20min.
w innym zaś siedziałem ponad 3 godziny.
w innych wyrabiali się w czasie (ok 1h) ale w zadnym ale to w zadnym aso nie sprawdzili mi np cisnienia kół (było nieodpowiednie w zapasie).
nie będę już wspominał o reszcie..
heh ale ori wycieraczki bym sobie sprawil
Moich zal mi bylo zmieniac bo maja ladny napis 'Mazda' 
Wysłane
Ciekawi mnie ten płyn do spryskiwaczy o kt. piszą.

- Od: 16 paź 2009, 21:04
- Auto: ex BJ TDVI RF4F '02 101PS
obecnie Kia QL
mnie zastanawia opis dotyczący gwiazdki przy kwocie 99zł "* ... cena usługi brutto zawierająca koszt materiałów niezbędnych do wykonania przeglądu"
rozumiem że za tą kasę :dopompują wszystkie koła, doleją płynu hamulcowego, wymienią spaloną(e) żarówki, uzupełnią olej, ciecz chłodzącą i płyn do spryskiwaczy, zrobią zaprawki, załączą i wyłączą klime sprawdzając czy dmucha zimnym powietrzem
jeśli tak to 99zł za wszystko to prawie jak za darmo
rozumiem że za tą kasę :dopompują wszystkie koła, doleją płynu hamulcowego, wymienią spaloną(e) żarówki, uzupełnią olej, ciecz chłodzącą i płyn do spryskiwaczy, zrobią zaprawki, załączą i wyłączą klime sprawdzając czy dmucha zimnym powietrzem
jeśli tak to 99zł za wszystko to prawie jak za darmo

- Od: 24 lut 2008, 12:20
- Auto: *626 GW 2.0 TurboRF 98r.
* Toyota Avensis Verso 2.0 PB+LPG automat Exlusive 04r.
* było C8 2.2 PB+LPG Exlusive 03r
* było Meriva B 1.4 PB+LPG (fabryczny) 120KM 16r.
* było Astra 4 sedan 1.4 PB+LPG (fabryczny) 140KM 16r.
NIEalk80 napisał(a):doleją płynu hamulcowego, wymienią spaloną(e) żarówki, uzupełnią olej, ciecz chłodzącą i płyn do spryskiwaczy, zrobią zaprawki
na dolewki musisz wyrazić zgodę i bulisz jak za zboże.
mi nawet ciśnienia w zapasowym nie sprawdzili bo miałem za mało i po wyjeździe z ASO było dalej za mało

szkoda Twoich pieniędzy Alku tym bardziej że znasz się na autach i robisz przy nim sam.
Przynajmniej bedziesz wiedział że dobrze sobie sprawdziłeś i to za darmo

1
Opony wraz z kołem zapasowym: kontrola ciśnienia powietrza, kontrola zużycia i głębokości bieżnika, sprawdzenie opon pod kątem uszkodzeń
2
Hamulce: kontrola wzrokowa stanu klocków i tarcz hamulcowych, kontrola poziomu i jakości płynu hamulcowego
3
Zawieszenie: kontrola wzrokowa stanu zawieszenia
4
Światła: sprawdzenie działania oraz regulacja refl ektorów
5
Akumulator: kontrola stanu akumulatora przy pomocy testera
6
Olej silnikowy: sprawdzenie poziomu oleju silnikowego
7
Płyn chłodzący: sprawdzenie układu chłodzenia pod kątem wycieków, kontrola poziomu i jakości płynu chłodzącego
8
Pasek klinowy: sprawdzenie stanu i naprężenia paska
9
Klimatyzacja: sprawdzenie działania układu klimatyzacji
10
Wycieraczki i spryskiwacz szyby przedniej: kontrola stanu wycieraczek oraz sprawdzenie poziomu i jakości płynu do spryskiwaczy
11
Podwozie i nadwozie: sprawdzenie nadwozia pod kątem uszkodzeń lakieru, korozji powierzchniowej i perforacji, sprawdzenie podwozia pod kątem widocznych wycieków oraz uszkodzeń
12
Zamki i uszczelki drzwi: konserwacja środkiem zabezpieczającym – ooo!!!– polecam sylikon w sprayu do uszczelek za 6zł
i srodek do zamków też za pare zł
![]()
99,00 PLN*
Praktycznie wszystko to tak zwane "rzucenie okiem" na auto
To może ja bym sprawdził jak oni rzucają okiem, co? tylko podpowiedzcie do którego Aso w Wawie podjechać? Księzyno za daleko, a na puławskiej to sam salon jest czy tez serwis? Blisko miałbym do Bołtowicza, ale czy tam serwis jest?
Poczytaj sobie o polecanych, niepolecanych ASO i wybierz co Ci pasi. Najlepiej Chyba do Jaksy 
Zadzwoń i umów się na przegląd (trwa około godziny). Życze pozytywnych wrażeń
Zadzwoń i umów się na przegląd (trwa około godziny). Życze pozytywnych wrażeń

Ostatnio edytowano 10 gru 2010, 15:31 przez Radex, łącznie edytowano 1 raz
Radex, u Jaksy nie skorzystam z tej zimowej oferty ASO, ale wybiorę się niedługo do niego i tak w innym celu 
A do ASO chciałem podjechać po niedzieli. Pytanie tylko do którego najlepiej (bo może przy okazji coś innego mi sprawdzą)?
A do ASO chciałem podjechać po niedzieli. Pytanie tylko do którego najlepiej (bo może przy okazji coś innego mi sprawdzą)?
Do AZ auto na Puławskiej, to jest sam serwis, salonu tam nie mają.
..::Boost::..
Były GD 2.2i GLX Ultra 91r., GW 2,0 Diesel po FL silver 01r.,GY 2.0 Diesel po FL 07r. (black)
Są GW 2.0 Diesel po FL black devil (JMZGW...666) 01r. & GY 2.0 Diesel po FL 07r. (strato blue)
Będą... Mazdy oczywiście :)
>>>Mazda or Nothing<<<
Były GD 2.2i GLX Ultra 91r., GW 2,0 Diesel po FL silver 01r.,GY 2.0 Diesel po FL 07r. (black)
Są GW 2.0 Diesel po FL black devil (JMZGW...666) 01r. & GY 2.0 Diesel po FL 07r. (strato blue)
Będą... Mazdy oczywiście :)
>>>Mazda or Nothing<<<
- Od: 6 kwi 2005, 18:09
- Auto: GY 2.0 MZR-CD 143/174KM po FL 07r.
No to jestem po kontroli. ogólnie myślę, że stówka wydana była z pożytkiem, nawet jeśli to była tylko kontrola. Przynajmniej wiem, że wszystko jest ok w aucie, nic mu nie było i powinno zimę znieść dobrze 
opon pod kątem uszkodzeń
– sprawdzone, co prawda nie sprawdzili mi ciśnienia od razu tylko na moje zwrócenie uwagi, że przeoczyli
– sprawdzone: płyn testerem, klocki oczami, dodatkowo test hamulców i test poślizgu kół na płycie
– sprawdzone – kontrola organoleptyczna oraz kontrola metodą Eusama na płycie
4 Światła: sprawdzenie działania oraz regulacja reflektorów
– sprawdzone i wyregulowane, dodatkowo wymieniona 1 żarówka
testera
– sprawdzone
– sprawdzone
chłodzącego
– sprawdzone
– sprawdzone, przy okazji sprawdzony stan wtrysków
– sprawdzone tylko czy działa, bez pomiaru temp
płynu do spryskiwaczy
– sprawdzone (oprócz jakości
), dodatkowo sprawdzona szyba tylna! 
komplet wycieraczek na przód to 116,50 pln
oraz uszkodzeń
– sprawdzone
– sprawdzone i nasmarowane
Podsumowując, przegląd miał zamknąć się w godzinie, skończyło się na 1,30h. Mechanik w porządku, ale gość z obsługi klienta i kierownik już nie za bardzo (no może za dużo wymagałem). Kupon rabatowy – w przeciwieństwie do tego co piszą – jest najmniej istotnym elementem kampanii, pracownicy z obsługi klienta pierwszy raz o nim słyszeli i ma się on nijak do oferowanych cen promocyjnych – ceny podane w broszurce na niebiesko to te po rabacie więc kupon staje się bezużyteczny.
opon pod kątem uszkodzeń
– sprawdzone, co prawda nie sprawdzili mi ciśnienia od razu tylko na moje zwrócenie uwagi, że przeoczyli
– sprawdzone: płyn testerem, klocki oczami, dodatkowo test hamulców i test poślizgu kół na płycie
– sprawdzone – kontrola organoleptyczna oraz kontrola metodą Eusama na płycie
4 Światła: sprawdzenie działania oraz regulacja reflektorów
– sprawdzone i wyregulowane, dodatkowo wymieniona 1 żarówka
testera
– sprawdzone
– sprawdzone
chłodzącego
– sprawdzone
– sprawdzone, przy okazji sprawdzony stan wtrysków
– sprawdzone tylko czy działa, bez pomiaru temp
płynu do spryskiwaczy
– sprawdzone (oprócz jakości
komplet wycieraczek na przód to 116,50 pln
oraz uszkodzeń
– sprawdzone
– sprawdzone i nasmarowane
Podsumowując, przegląd miał zamknąć się w godzinie, skończyło się na 1,30h. Mechanik w porządku, ale gość z obsługi klienta i kierownik już nie za bardzo (no może za dużo wymagałem). Kupon rabatowy – w przeciwieństwie do tego co piszą – jest najmniej istotnym elementem kampanii, pracownicy z obsługi klienta pierwszy raz o nim słyszeli i ma się on nijak do oferowanych cen promocyjnych – ceny podane w broszurce na niebiesko to te po rabacie więc kupon staje się bezużyteczny.
rudy rydz napisał że sprawdzili mu stan wtrysków, żeby to zrobić to trzeba chyba albo wymontować albo stwierdzić po podłączeniu do kompa, tak 
chyba że to było sprawdzenie jak klimy, silnik chodzi równo, spaliny są ok to wtryski powinny być ok
chyba że to było sprawdzenie jak klimy, silnik chodzi równo, spaliny są ok to wtryski powinny być ok
chłopaki, trochę się pospieszyłem pisząc 'sprawdzony stan wtrysków' – wyglądało to tak, że sprawdzili je na moją prośbę tak pobieżnie wyjmując i oglądając ich okolice. Akurat stuknęło mi 100kkm więc stwierdzili, że przydałoby się wymienić mimo że nic niepokojącego nie widać i silnik pracuje równo (tak jak alk80 piszesz
). Uznałem to za sprawdzenie (wstępne) bo i tak myślałem o wymianie.
Trochę z innej beczki. Z racji sezonu zainteresowały mnie nakładki tekstylne na koła. Niestety przy zakupie zimówek nie zajrzałem do instrukcji i kupiłem 16", takie jak mam felgi. Potem dopiero okazało się, że nie zaleca się zakładania łańcuchów na koła w tym rozmiarze. Gdybym wiedział wcześniej, sprawiłbym sobie 15" i komplet stalowych felg na zimę. A tak pozostają mi nakładki tekstylne.
Po chwili znalazłem w Internecie sklep (AutoSock) oferujący takie same nakładki, co w promocji Mazdy. Tyle, że w cenie od 259 zł + 20 zł przesyłka (lub 16 zł przy przedpłacie), a nie 303 zł jak w folderze. W przypadku 16" to koszt 299 zł + przesyłka – u Mazdy nie wiadomo, choć przy zachowaniu stałej marży to pewnie 343 zł. I gdzie tu promocja? Koszty przesyłki i ew. dojazdu do ASO pewnie będą podobne (o ile nie wyższe dla dojazdu).
No i myślę sobie tak. Skoro zwykły szarak może na własną rękę znaleźć ofertę lepszą o kilkadziesiąt złotych, to taka Mazda jako koncern z powodzeniem dałaby radę wynegocjować znacznie niższą cenę. I gdybym mógł kupić to nie za 259 zł tylko np. za 199 zl w ASO, na pewno bym pojechał. Kto wie, może nawet skorzystałbym z tego przeglądu zimowego za 99 zł. Ale widać to się nie kalkuluje i wolą uprawiać politykę sprzedawcy na bazarze – tu kupią taniej, a u siebie sprzedadzą drożej w promocji. Tylko, że ASO to nie bazar...
Po chwili znalazłem w Internecie sklep (AutoSock) oferujący takie same nakładki, co w promocji Mazdy. Tyle, że w cenie od 259 zł + 20 zł przesyłka (lub 16 zł przy przedpłacie), a nie 303 zł jak w folderze. W przypadku 16" to koszt 299 zł + przesyłka – u Mazdy nie wiadomo, choć przy zachowaniu stałej marży to pewnie 343 zł. I gdzie tu promocja? Koszty przesyłki i ew. dojazdu do ASO pewnie będą podobne (o ile nie wyższe dla dojazdu).
No i myślę sobie tak. Skoro zwykły szarak może na własną rękę znaleźć ofertę lepszą o kilkadziesiąt złotych, to taka Mazda jako koncern z powodzeniem dałaby radę wynegocjować znacznie niższą cenę. I gdybym mógł kupić to nie za 259 zł tylko np. za 199 zl w ASO, na pewno bym pojechał. Kto wie, może nawet skorzystałbym z tego przeglądu zimowego za 99 zł. Ale widać to się nie kalkuluje i wolą uprawiać politykę sprzedawcy na bazarze – tu kupią taniej, a u siebie sprzedadzą drożej w promocji. Tylko, że ASO to nie bazar...
- Od: 9 wrz 2009, 06:55
- Auto: 6 GY MZR-CD A+ '07
1, 2