Co wybrać za ok. 19kzł
Witam,
Niedługo będę zmuszony zmienić auto (moją kochaną madzię 323C oddaję siostrze gdy zda prawko) i tutaj pytanie do Was: na jaki model? Szukam czegoś sportowego (japońskiego) co ma więcej niż 100KM (do max 150KM) kwotę jaką dysponuję to ok 19k. Zastanawiam się nad Toyotą Celicą 1.8 143KM, Hyundaiem Coupe 2.0 143 (wiem, wiem-koreańczyk) ale mam też ogromny sentyment do mazdy-czy jest jakaś sportowa mazda za taką kasę. Myślałem żeby kupić F-kę z 1998r 2.0 (na wypasie) ale pewnie większość powie że przestarzały samochód itd. Doradzcie coś-z góry dzięki za odpowiedz
Niedługo będę zmuszony zmienić auto (moją kochaną madzię 323C oddaję siostrze gdy zda prawko) i tutaj pytanie do Was: na jaki model? Szukam czegoś sportowego (japońskiego) co ma więcej niż 100KM (do max 150KM) kwotę jaką dysponuję to ok 19k. Zastanawiam się nad Toyotą Celicą 1.8 143KM, Hyundaiem Coupe 2.0 143 (wiem, wiem-koreańczyk) ale mam też ogromny sentyment do mazdy-czy jest jakaś sportowa mazda za taką kasę. Myślałem żeby kupić F-kę z 1998r 2.0 (na wypasie) ale pewnie większość powie że przestarzały samochód itd. Doradzcie coś-z góry dzięki za odpowiedz
"Jest kilka rzeczy na tym świecie, które są dla mnie świete. Moi przyjaciele, mój samochód, moja kobieta. Jeżeli zranisz którykolwiek z nich, módl się, by Bóg znalazl Cię przede mną."
- Od: 10 lip 2008, 12:14
- Auto: BMW E46 320TD 150KM 2002r
Co ja bym kupił? Pewnie Hondę Accord Coupe, bo uwielbiam wygląd tego samochodu. Z innych to Miśka Eclipse (ale podobno te 2.0 słabo jedzie). Miałem okazję jeździć też Celicą VI GT (2.0 170km). Bardzo przyjemny samochód. No i oczywiście MX-5 gdyby nie była mi potrzebna tylna kanapa...
Inne mazdy bym sobie darował.
Moje typy w odpowiedniej kolejności (kompletnie nie zwracając na użyteczność samochodu
)
1. MX-5 NB (w tej kasie to chyba prędzej 1,6 choć mogę się mylić)
2. Accord Coupe
3. Mitsu Eclipse
Celica VII jakoś do mnie kompletnie nie przemawia. Tandetnie wygląda w porównaniu z poprzednimi generacjami.
Moje typy w odpowiedniej kolejności (kompletnie nie zwracając na użyteczność samochodu
1. MX-5 NB (w tej kasie to chyba prędzej 1,6 choć mogę się mylić)
2. Accord Coupe
3. Mitsu Eclipse
Celica VII jakoś do mnie kompletnie nie przemawia. Tandetnie wygląda w porównaniu z poprzednimi generacjami.
shorty1988 napisał(a):Hyundaiem Coupe 2.0 143 (wiem, wiem-koreańczyk)
Masz coś do Koreańczyków

Ja jeżdżę Coupetą i sobie mocno chwalę, nie powala osiągami, ale wygląda zacznie, jest wypasiona w środku i nie ma tego dużo na ulicach, dodatkowo jest tania w utrzymaniu, ale trzeba dobrze zadbać o blachę.
Celica fajna była ale generacji V, później mi się już nie podobały.
Jeśli miałbym coś innego wybrać to Honda Prelude, zapewne generacji IV no i reszta na doinwestowanie.
Silnik 2,2 Vtec 4WS no i jest git

..::Born To Rise Hell::..
Przy takiej posiadanej kwocie bez problemu znajdziesz piękną i świetnie utrzymaną efkę "na wypasie", jak napisałeś.
Celica też brzmi nieźle:) Hyundai – patrz wyżej
Nie uważam, że by mazda z tego rocznika była przestarzała, a wygląda super! A może Mx-5?
Pozdrowionka
Pozdrowionka
Mistrza cechuje spokój i długie ruchy.
JohnnyB napisał(a):shorty1988 napisał(a):Hyundaiem Coupe 2.0 143 (wiem, wiem-koreańczyk)
Masz coś do Koreańczyków

/quote]
Nie mam nic do koreańczyków (źle mnie zrozumiałeś-wymieniałem japońskie auta i hyundaia, zaznaczając że koreańczyk) podobno te auta od 2000r dogoniły europejską czołówkę.
Ja myślę na hyundaiem coupe IIIgen-powiedz mi ile musiałbym wyłożyć na stół na takie autko? (nie powiem-wygladem powala) i czy jest sens sciągania tego auta z Niemiec??
"Jest kilka rzeczy na tym świecie, które są dla mnie świete. Moi przyjaciele, mój samochód, moja kobieta. Jeżeli zranisz którykolwiek z nich, módl się, by Bóg znalazl Cię przede mną."
JohnnyB napisał(a):nie ma tego dużo na ulicach,

No nie wiem jak u Was ale u nas tego jest multum...
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Celica ... hmm chyba za tą kasę będziesz musiał celować w okazje , a te jak wiadomo często są pułapką ...
Ja za tą kasę poszukałbym np. mega zadbanego i wypaśnego eclipsa , bo są po prostu śliczne ...
Jeśli jednak bardziej zależy ci na osiągach , to polecałbym focusa wersję ST ...
Zostają też polecalne klasyki czyli jakieś może ładne e46
;]
Może subaru impreza GT
Masz baaardzo wiele opcji ... napisz swoje priorytety ... Czy bardziej wygląd , czy trakcja
;] Jednym słowem , czy auto ma być szybkie czy na takie wyglądać , a moze i jedno i drugie ....
P.S
Zużycie paliwa ponad 10l wchodzi w grę
;]
Ja za tą kasę poszukałbym np. mega zadbanego i wypaśnego eclipsa , bo są po prostu śliczne ...
Jeśli jednak bardziej zależy ci na osiągach , to polecałbym focusa wersję ST ...
Zostają też polecalne klasyki czyli jakieś może ładne e46
Może subaru impreza GT
Masz baaardzo wiele opcji ... napisz swoje priorytety ... Czy bardziej wygląd , czy trakcja
P.S
Zużycie paliwa ponad 10l wchodzi w grę
- Od: 26 gru 2007, 21:36
- Auto: Była efka 323F BG B6 J4 , Jest 323F BA Z5 , i FOCUS DWA ZERRRO ;]
Za Imprezę GT trzeba dac minimum 25k za sensowny model z początkow produkcji. Accord Coupe nie jedzie z 2.0, BJ sportive tez na pewno fajna opcja jesli chcialbys zostac przy marce. Jesli chodzi o Celice to za tyle to lepiej kupic poprzednia generacje z 2.0, bedzie szybsza.
Zacznijmy tak: auto prawdopodobnie będę kupował w Niemczech (z wiadomych powodów),
zastanawiam się nad Hyundaiem Coupe IIIgen (2002-2009), hondą civic coupe VI gen (chociaż podobno z japończyka ma tylko znaczek :/) liczy się dla mnie wygląd (który ma cieszyć oko mimo upływu lat) jak i spalanie na poziomie.
BTW. czy mazda 323F 2.0 144KM z 1998r to swoisty "biały kruk"? Mało tego widzę na allegro-czy to był jakiś słabszy/gorszy model? Na co zwrócić uwagę przy kupnie F-ki (kumpel miał 1.5 i strasznie żłopała mu olej)
zastanawiam się nad Hyundaiem Coupe IIIgen (2002-2009), hondą civic coupe VI gen (chociaż podobno z japończyka ma tylko znaczek :/) liczy się dla mnie wygląd (który ma cieszyć oko mimo upływu lat) jak i spalanie na poziomie.
BTW. czy mazda 323F 2.0 144KM z 1998r to swoisty "biały kruk"? Mało tego widzę na allegro-czy to był jakiś słabszy/gorszy model? Na co zwrócić uwagę przy kupnie F-ki (kumpel miał 1.5 i strasznie żłopała mu olej)
shorty1988 napisał(a): podobno te auta od 2000r dogoniły europejską czołówkę.
Ja myślę na hyundaiem coupe IIIgen-powiedz mi ile musiałbym wyłożyć na stół na takie autko? (nie powiem-wyglądem powala) i czy jest sens ściągania tego auta z Niemiec??
Dla mnie chyba wcale nie musiały nic gonić :–) ,
Ja bym się chyba z budżetem mniejszym niż 24-26kPLN w GK nie pchał, rożnie bywa, ale zawsze coś musisz w nim wymienić, a okazje z allegro nie sa wyznacznikiem ceny, zerknij n strony niemiecki i zobacz po ile średnio ida.
Ja mam RD1 – to ten pierwszy – z ostatniego roku produkcji 99, szukałem okularnika ale w kwocie poniżej 17 tysięcy nie widziałem niczego godnego uwagi, więc kupiłem za mniejsze pieniądze wcześniejszy model, który w sumie w środku według mnie wygląda najlepiej ze wszystkich.
Krajowy, jeden właściciel.
Wymieniłem sporo rzeczy, rozrząd, paski, miske olejową, hamulce przód, ofele filtry, nowe opony, ale kwoty w porównaniu z mazdą bardzo niewielkie (kompletny rozrząd chyba kosztował mnie 250 PLN, miska olejowa oryginalna 170 z IC) fakt w tej wersji blacha była najgorsza i na chwile obecną z nią walczę, ale już jest OK.
Ja sam mam w planach wymienić ten za jakieś 2 latk na Hyundaia Genesisa :–) to dopiero będzie jazda.....
A co do zakupu, popytaj po Salonach, kiedyś gadałem z Mototestem w Warszawie, ściągną wszystko i jakąś gwarancję do tego będziesz miał, może dadzą rade znaleźć jakiś rozsądny egzemplarz.
Ja bym szukał okularnika RD2 i może zostałoby jeszcze doprowadzenie go do stanu używalności.
Brii co do Częstochowy to fakt, u Was jest tego w brud, wystarczy spojrzeć na forum HC, 90% użytkowników jest właśnie z CZe :-D
shorty1988 napisał(a):hondą civic coupe VI gen (chociaż podobno z japończyka ma tylko znaczek :/)
Nie wiem jak Coupe, ale HB i Sedany są produkowane w Japonii. Liftback w UK. Stawiam, że Coupe są z Japonii.
shorty1988 napisał(a):liczy się dla mnie wygląd (który ma cieszyć oko mimo upływu lat) jak i spalanie na poziomie.
Imho Accord Coupe wygląda znacznie lepiej od Civica Coupe

BA po lifcie wygląda imho tragicznie... Mając 19k odpuścił bym takie auto... Jak już chcesz koniecznie 323F to może faktycznie Sportive. Swego czasu bardzo się interesowałem tym autem i muszę przyznać, że to całkiem ciekawa propozycja. W standardzie 4 poduszki i TCS. Silniczek całkiem przyzwoity (szału chyba nie ma), a jednocześnie w miarę ekonomiczny i sprawdzony. Dla mnie swego czasu był to numer 1 ze względu na pogodzenie chęci posiadania usportowionego auta z praktycznym, 4 drzwiowym nadwoziem (w tym budżecie rzecz jasna).
JohnnyB napisał(a):Brii co do Częstochowy to fakt, u Was jest tego w brud, wystarczy spojrzeć na forum HC, 90% użytkowników jest właśnie z CZe :-D
No proszę – o tym nie wiedziałem bo nie zaglądam tam
W tej kasie jest szansa trafić Audi A3 z 1.8T – samochód piękny może nie jest ale całkiem przyzwoity.
Ostatnio edytowano 30 wrz 2010, 09:34 przez brii, łącznie edytowano 1 raz
Trusted computing – Yes or No?
Ładna ta Accord :–)
Moje typy na Coupe to:
1. Mercedes CLK – wiem że to Niemiec, ale to moje typy :–)
2. BMW e46 Coupe – patrz wyżej :–)
3. Hyundai Coupe
4. Nissan 200SX
5. Honda Prelude/Accord
6. Volvo C70
7. Mazda MX-5
No to chyba tyle, ja wybrałem opcję 3 bo akurat była w miarę najtańsza i takowy egzemplarz udało mi się w rozsądnym stanie znaleźć, jeśli miałbym twój budżet wtedy wziąłbym na pewno opcję 1.
W Niemczech z punktów 1 i 2 możesz spokojnie przebierać w egzemplarzach, z resztą różnie.
Moje typy na Coupe to:
1. Mercedes CLK – wiem że to Niemiec, ale to moje typy :–)
3. Hyundai Coupe
4. Nissan 200SX
5. Honda Prelude/Accord
6. Volvo C70
7. Mazda MX-5
No to chyba tyle, ja wybrałem opcję 3 bo akurat była w miarę najtańsza i takowy egzemplarz udało mi się w rozsądnym stanie znaleźć, jeśli miałbym twój budżet wtedy wziąłbym na pewno opcję 1.
W Niemczech z punktów 1 i 2 możesz spokojnie przebierać w egzemplarzach, z resztą różnie.
Niby dlaczego nie w tej cenie mx-5
?
Może preludka ? ;] Starczyło by kapusty jeszcze do nie jna jakieś piękne dodatki , OC , itp
:)
http://otomoto.pl/honda-prelude-2-0-16v ... 28612.html
Może preludka ? ;] Starczyło by kapusty jeszcze do nie jna jakieś piękne dodatki , OC , itp

- Od: 26 gru 2007, 21:36
- Auto: Była efka 323F BG B6 J4 , Jest 323F BA Z5 , i FOCUS DWA ZERRRO ;]
JohnnyB napisał(a):1. Mercedes CLK – wiem że to Niemiec, ale to moje typy :–)
4. Nissan 200SX
6. Volvo C70
W tej cenie będą to szroty. chyba, że 200sx s13 to ok...
f*ck